Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΛΙΓΩΡΗΣΕ ΤΟ Α.Τ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ;

Επανερχόμαστε στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Καλαμάκι Αχαίας στις 28/3 όπου οι δύο ένοπλοι δράστες , έδεσαν σε καρέκλες δύο γυναίκες, ερευνώντας εξονυχιστικά το σπίτι και τελικά απεχώρησαν με το ποσό των 200 ευρώ.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρή κόρη της οικογένειας αντελήφθη τους δράστες και τις προθέσεις τους, και πηδώντας από ένα παράθυρο της κουζίνας διέφυγε τρομοκρατημένη τρέχοντας στα χωράφια.
Οι πληροφορίες μάς λένε ότι η νεαρή επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Α.Τ. Κάτω Αχαίας αναφέροντας το συμβάν το οποίο ήταν εν εξελίξει, ζητώντας την συνδρομή της Αστυνομίας.
Μαθαίνουμε ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας χρονοτριβούσε, το αποτέλεσμα ήταν (ευτυχώς) οι ληστές να αποχωρήσουν μόνοι τους και η Αστυνομία να μην εμφανιστεί παρά μόνο όταν απελευθερώθηκαν τα θύματα και κάλεσαν εκ νέου.
Σε περίπτωση ο μη γένοιτο θανάτου, σοβαρού τραυματισμού, είτε και βιασμού, ποιός θα απολογούνταν στους οικείους των θυμάτων, και ποιά θά έπρεπε νά είναι η τιμωρία των ολιγωρούντων;
Υπόψιν ότι είναι πολλές οι καταγγελίες που έχουμε περισυλλέξει για πολλά περιστατικά στα οποία αν και έχει κληθεί η τοπική αστυνομία ουδέποτε επιλήφθει, προβάλλοντας οι εκάστοτε εν υπηρεσία διάφορες προφάσεις.
Υπάρχει το  αίσθημα  του καθήκοντος σε μερικούς από τους υπηρετούντες στο τοπικό τμήμα;
Θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα απο τους πολύπειρους αξιωματικούς του τμήματος σε βάρος των αμελούντων;
Από αυτό το μπλόγκ είχαμε δημόσια απευθύνει συγχαρητήρια  στο Α.Τ. Κάτω Αχαίας για την σύλληψη των Πακιστανών που είχαν κατακλέψει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Θά πρέπει παρόμοια φαινόμενα όπως αυτό της ολιγωρίας να ελεγχθούν και να παταχθούν.
Τελικα΄οδηγούμαστε σε μια κοινωνία άγριας δύσης, με την οπλοφορία πλέον να γίνεται αυτονόητο δικαίωμα, και την αυτοδικία να προβάλλει όλο και πιο γοητευτική σαν ιδέα.
Μόνο που τότε παύει να ιχύει ο νόμος και αρχίζει να ισχύει το <<δίκιο>> του ισχυρού.
Οι Αχαγιώτες

ΜΠΑΡΑΖ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ. ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Την Τετάρτη 28/3/ δύο κρούσματα ληστειών σε σπίτια στην Κάτω Αχαία έλαβαν χώρα.
Συγκεκριμένα περί ώρα 11.30 εθεάθη ΙΧΕ με ελληνικές πινακίδες στο οποίο επέβαιναν μία γυναίκα ως οδηγός και 2 άνδρες ως συνεπιβάτες στην περιοχή του δεύτερου δημοτικού σχολείου.Αποβιβασθέντες, οι δύο άνδρες εισέβαλαν σε οικία όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.
Με την απειλή μαχαιριού και αφού ερεύνησαν τον χώρο , απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, και απεχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Την ίδια περίπου ώρα απο ΙΧΕ με βουλγαρικές πινακίδες 2 άνδρες εισέβαλλαν σε οικία στην περιοχή του πρώτου δημοτικού σχολείου.
Εκείνη την ώρα βρισκόταν στην οικία της ηλικιωμένη, την οποία αφού την ακινητοποίησαν,ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, και αφού δεν βρήκαν τίποτα, άρπαξαν το χρυσό σταυρό που φορούσε η παθούσα.
Απεχώρησαν δε, εγκαταλείποντας το όχημα, αφού πρώτα της είπαν<<τράβα στην αστυνομία να μας κλάσει τα αρχ....α>>
Συνδυάζοντας τα γεγονότα με τα συμβάντα στην οικία στην Λακόπετρα, καθώς και το προχτεσινό στην Βίδοβα, όπου είχαμε και ομηρίες, καταλήγουμε στο ότι είμαστε μια ανοχύρωτη περιοχή, που πλέον μαστίζεται απο την εγκληματικότητα κάθε μορφής
Τα ανωτέρω δεν τα πλροφορηθήκαμε απο κάποιο αστυνομικό δελτίο τύπου. αλλά απο πληροφορίες που προέρχονται απο  συγγενείς των παθόντων
Γνωρίζουμε τα ονόματα των θυμάτων, τα οποία είναι κατατρομαγμένα, αφου ποτέ δεν φαντάζονταν ότι μέρα μεσημέρι, θα δέχονταν επίθεση στο σπίτι τους.
Ως πότε θα παρατηρούμε αβοήθητοι το έλλειμα αστυνόμευσης στην  περιοχή;
Ποιές είναι οι πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν οι φορείς με πρώτο τον Δήμαρχο;
Η μήπως για την Δημοτική Αρχή προέχουν οι δράσεις για ανακύκλωση και παρουσίαση βιβλίων, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών;
Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αυτοδικία μετατρεπόμενοι σε ζούγκλα ενόπλων;
Οι Αχαγιώτες

τροχαίο στον Αλισσό

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πατρών -Πύργου στο ύψος του Αλισσού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Ι.Χ. αυτοκίνητο εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο και άλλο Ι.Χ., στο ύψος των φαναριών του Αλισσού.
Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν Τροχαία και ΕΚΑΒ.

Λήστεψαν ζευγάρι Γερμανών στην Καλόγρια

Αντιμέτωπο με τρεις ληστές ήλθε σήμερα το μεσημέρι ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών που κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα έχει καταφθάσει με το τροχόσπιτό του στην παραλία της Καλογριάς στην Δυτική Αχαΐα.
Συγκεκριμένα και όπως κατήγγειλε ο άνδρας στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, γύρω στις 3 το μεσημέρι, τρεις άνδρες, πιθανόν αλλοδαποί, τους πλησίασαν ενώ εκείνοι βρίσκονταν στην παραλία και τον ακινητοποίησαν κρατώντας του τα χέρια.
Στη συνέχεια ο ένας κατευθύνθηκε στο τροχόσπιτο και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι δράστες διέφυγαν με ένα μικρό Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φθάσει στο σημείο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ν. Νικολόπουλος: Αλλαγή χάραξης για την παραλιακή ζώνη της δυτικής Αχαΐας

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να σκύψει με προσοχή πάνω στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας και με τον πλέον άμεσο και πειστικό τρόπο να επαναβεβαιώσει την δέσμευση που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες ηγεσίες για αλλαγή της χάραξης της Πατρών – Πύργου προς το νότο, στο τμήμα του δρόμου μετά την Πάτρα και μέχρι την Κ. Αχαΐα» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους κατοίκων των περιοχών αυτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με τους κ.κ. Γ. Πουλίδα και Θ. Τρικόγια από τα Καμίνια, αλλά και την κυρία Τασία Παπαντωνοπούλου από τα Τσουκαλαίϊκα, οι οποίοι του μετέφεραν την έντονη ανησυχία όλων των κατοίκων της περιοχής για το γεγονός πως το Υπουργείο δεν στήριξε το αίτημα της νότιας χάραξης στο ΣτΕ, όπως είχε δεσμευτεί, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφανθεί πως είναι νομικά ορθή η παρούσα χάραξη.
Ο κ. Νικολόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε πως η αρχική θέση του υπέρ της αλλαγής της χάραξης δεν έχει αλλάξει και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το αίτημα να δικαιωθεί προτού να είναι αργά και ξεκινήσει η χρηματική αποζημίωση των απαλλοτριώσεων στην περιοχή.
«Αν δεν αλλάξει η χάραξη, όπως πρώτος παραδέχτηκε ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, τότε θα τριχοτομηθούν όλοι οι παραλιακοί οικισμοί της δυτικής Αχαΐας και το πλήγμα στην οικιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών αυτών θα είναι τεράστιο. Νέος δρόμος, παλιός δρόμος, σιδηροδρομική γραμμή, κυριολεκτικά θα κόψουν… φέτες την παραλιακή ζώνη της δυτικής Αχαΐας, ενώ η αλλαγή της χάραξης θα εξυπηρετήσει και τις βιομηχανίες στην ΒΙΠΕ της Πάτρας» υπογράμμισε ο Αχαιός πολιτικός, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό που υπάρχει πλήρης σύμπνοια των τοπικών παραγόντων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά οφείλουν και όλοι να κινητοποιηθούν προκειμένου να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Ο Γιώργος Καραμαλίκης για τον θάνατο του Γιάννη Βασιλειάδη

Με αφορμή τον θάνατο του πρώην υπουργού και επί χρόνια βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βασιλειάδη, ο Ναύαρχος (ε.α) και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καραμαλίκης δηλώνει :
«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του ευπατρίδη πολιτικού άνδρα Γιάννη Βασιλειάδη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών.
Τον Γιάννη Βασιλειάδη είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα παιδικά μου χρόνια, αφού ο πατέρας μου υπήρξε στενός του συνεργάτης επί σειρά ετών, ενώ κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Πολεμικό Ναυτικό υπήρξε Διοικητής μου στο Στολίσκο Αντιτορπιλικών...
Σημαντικό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης, ως Βουλευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας και εν συνεχεία ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υπουργός Δημοσίας Τάξης έβαλε την δική του σφραγίδα σε καίρια ζητήματα.
Πάντα σεμνός και διακριτικός ως άνθρωπος, αλλά μαχητικός και εργατικός ως πολιτικός, αγάπησε πολύ και δούλεψε αποτελεσματικά για τον τόπο του.
Εκφράζω στους συγγενείς του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πάτρα: «Για μια καθαρή ΒΙ.ΠΕ.»

Εθελοντική δράση για «μία καθαρή Βιομηχανική Περιοχή» αναλαμβάνουν ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ και ο Δήμος Δυμαίων.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία περιβαλλοντικής αναβάθμισης της Βιομηχανικής Περιοχής, στην οποία συμμετέχουν επίσης, τοπικές κοινότητες, σχολεία και Πολιτιστικοί – Περιβαλλοντικοί σύλλογοι.Σήμερα, θα καθαριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι της ΒΙ.ΠΕ., με τη συμμετοχή προσωπικού της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ και τη χρήση μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού.
Αύριο Σάββατο, στις 9 το πρωί, θα ξεκινήσει δενδροφύτευση και εθελοντικός καθαρισμός της Βιομηχανικής Περιοχής.Η εθελοντική δράση και των δύο ημερών, θα υποστηρίζεται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
 Αγ. Ανυφαντή

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ


Όταν μάνα και κόρη επέστρεψαν σπίτι, βρήκαν και παρέα. Δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες και είχαν μπει στην οικεία, αφού άνοιξαν με σιδηρολοστό, το παράθυρο. Οι δύο δράστες, πιθανότατα αλλοδαποί, ακινητοποίησαν τις γυναίκες και αφού τις έδεσαν σε καρέκλες, άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι τους.
Το περιστατικό συνέβη χθες στις 9.20 μ.μ. στην Κάτω Αχαΐα.
Ωστόσο η αναζήτηση των δραστών δεν απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν με άδεια χέρια.

Frigoglass: Στην ημιανεργία γιατί είχαν …κέρδη

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στη μονάδα παραγωγής της coca cola στην Πάτρα, ο όμιλος επιστρέφει και με νέο της κτύπημα επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα σε 120 ακόμα εργαζόμενους.
Αυτή τη φορά  ο στόχος είναι το εργοστάσιο της «Frigoglass» στην Αχαγιά, το οποίο ανήκει στο άρμα της coca cola, με τους υπεύθυνους να βάζουν στο τραπέζι το εκβιαστικό δίλημμα της εκ περιτροπής εργασίας – εργασία τριών ημερών – αλλιώς λουκέτο.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται από πλευράς εργαζομένων πως είναι έξω από κάθε λογική καθώς η επιχείρηση το 2010 είχε κέρδη της τάξης των 20 εκ €, ενώ ανάλογο κέρδος είχε και το 2011.
Προς «επιβράβευση» των εργαζομένων οι οποίοι σε χαλεπούς καιρούς μέσα από την αποδοτικότητα απέφεραν 40 εκ. καθαρά κέρδη τα δύο τελευταία χρόνια, τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό καλώντας τους  να διαλέξουν ανάμεσα  στην ημιανεργία και την απόλυση.
Σε δηλώσεις του στο Patrastimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Frigoglass» κ. Παπαστεφανόπουλος έκανε λόγο για εμπαιγμό και εργασιακό μεσαίωνα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο σε ποιό εργοστάσιο, ποιού ομίλου επιχειρείται να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.
Ο κ. Παπαστεφανόπουλος υποστήριξε πως ο ιδιοκτήτης κ. Δαυίδ με την πολιτική που εφαρμόζει στις επιχειρήσεις του στην Αχαΐα δείχνει πως δρα στοχευμένα και καθόλου τυχαία.
Κρίσιμη μέρα η Παρασκευή
Καθοριστικό για την όποια εξέλιξη θεωρείται το προγραμματισμένο για αύριο ραντεβού της διοίκησης με τους εργαζόμενους του οποίους έχει κάλεσει σε διαβούλευση.
Να σημειωθεί πως μόνο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα στον κατάλογο της ανεργίας και της ημιανεργίας στην περιοχή έχουν προστεθεί οι 40 εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής της coca cola, οι 120 εργαζόμενοι της Αχαϊκής, οι 60 εργαζόμενοι του εργοστασίου δέρματος και οι σε επίσχεση εργασίας εργαζόμενοι της ΑΒΕΞ!!!
πηγη pelop 

Παρουσίαση βιβλίου Γ. Καραμπελιά "Συνωστισμένες στο Ζάλογγο"

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν στις 2 Απριλίου στην Πάτρα το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Συνωστισμένες στο Ζάλογγο: Οι Σουλιώτες, ο Αλή πασάς, και η αποδόμηση της ιστορίας. Στην μελέτη αυτή ο συγγραφέας επιχειρεί να διερευνήσει τρία παραδειγματικά γεγονότα –ίσως τα πιο γνωστά στο ευρύτερο κοινό– της ιστορίας του Σουλίου. Πρόκειται για το Κούγκι και την πυρπόλησή του, για το Ζάλογγο και τον περιβόητο χορό του, καθώς και για την ανατίναξη του πύργου του Δημουλά από τη Δέσπω Μπότση. Για να γίνει κατανοητό το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσονται, μελετώνται συνοπτικά τόσο η ιστορία του Σουλίου, όσο και εκείνη του μεγάλου αντιπάλου των Σουλιωτών, του πασά των Ιωαννίνων.
Το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται αυτό το βιβλίο είναι η διερεύνηση των ιστορικών στρεβλώσεων που έχει πραγματοποιήσει το εθνοαποδομητικό ρεύμα. Ένα ρεύμα που κυριάρχησε για αρκετά χρόνια στον ακαδημαϊκό χώρο –κατ’ εξοχήν της ιστορίας και των «επιστημών του ανθρώπου»–, για να φθάσει στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στα διδακτικά βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πράγματι, η αποδοµητική ιστορική σχολή, μετά  τον συνωστισμό στη Σμύρνη, επιχειρεί να καταδείξει, αν χρειαστεί, και διά του βιασµού των ιστορικών στοιχείων, πως οι Σουλιώτες δεν ήταν τίποτε άλλο παρά πρωτόγονες φάρες, αλβανικής καταγωγής και γλώσσας, οι οποίες δεν διέθεταν κάποια εθνική, ή έστω πρωτοεθνική συνείδηση. Αν το επιτύχει, τότε θα έχει προσθέσει ένα ακόµα λιθαράκι στο βασικό ιδεολογικό της εγχείρημα: ότι δηλαδή η εθνική συνείδηση ήταν απούσα από τους Έλληνες πριν από την Επανάσταση, ενώ  το ελληνικό έθνος διαµορφώνεται, κυρίως, µέσω του κράτους. Οι Σουλιώτες, σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, «δεν είναι Έλληνες», αλλά «εξελληνίζονται» επιγενέστερα!
Γι’ αυτό και επιχειρούν να «απομυθοποιήσουν» και να διαστρεβλώσουν γεγονότα-σταθµούς στην ιστορία των Σουλιωτών, αλλά και στη νεώτερη ιστορική συνείδηση των Ελλήνων: Γι’ αυτούς, η αυτοπυρπόληση του Σαµουήλ στο Κούγκι δεν συνέβη ποτέ. είναι αµφίβολο εάν ανατινάχτηκε η Δέσπω, στου «Δηµουλά τον Πύργο». Προπαντός δε, ο χορός του Ζαλόγγου, όχι µόνο αποτελεί «εθνικιστικό µύθο», αλλά   είναι πιθανό οι Σουλιώτισσες να έπεσαν στο βάραθρο σπρωγµένες από τους ίδιους τους Σουλιώτες πολεµιστές!  Συνωστισµένοι στη Σµύρνη, συνωστισµένες στο Ζάλογγο!
Το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, στηριγμένο σε πληθώρα στοιχείων «απομυθοποιεί» τους «απομυθοποιητές»  και αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Εναλλακτικές Εκδόσεις και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
Ώρα 19:30, Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Βασιλέως Γεωργίου)
ομιλητές:
Κ. Γιωτσόπουλος, φιλόλογος - ιστορικός
Γ. Καραμπελιάς, συγγραφέας
Ερ. Καψωμένος, ομ. καθηγητής Παν/μίου
Χρ. Τερέζης, καθ. Παν/μίου Πατρών

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στον Άραξο η πρώτη πτήση της RYANAIR. Σύνδεση της Δυτ. Ελλάδας με το εξωτερικό



Στο Αεροδρόμιο του Αράξου προσγειώθηκε σήμερα Τρίτη η πρώτη πτήση της εταιρείας RYANAIR με την οποία αρχίζει σύνδεση της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα με το εξωτερικό, αναβαθμίζοντας πλέον τον Άραξο σε ένα από τα βασικά αεροδρόμια της χώρας. Η εταιρεία θα προσφέρει αρχικά πτήσεις από και προς Λονδίνο, Μιλάνο και Πάφο και οι τιμές των εισιτηρίων της είναι οικονομικές.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας θεωρώντας ότι το αεροδρόμιο του Αράξου είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, σε συνεργασία με την Ένωση Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, την Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας και το ΚΤΕΛ Αχαΐας, διοργάνωσαν μια εκδήλωση καλωσορίσματος της πρώτης πτήσης. Με τη συνδρομή και της 116 ΠΜ στήθηκε υδάτινη αψίδα στο τέλος του αεροδιαδρόμου από δυο πυροσβεστικά οχήματα. Στους επιβάτες και το πλήρωμα έγινε θερμή υποδοχή με κεράσματα και δόθηκαν δώρα από τοπικά προϊόντα. Στη συνέχεια το ΚΤΕΛ μετέφερε όσους επιβάτες το επιθυμούσαν στην Πάτρα.
Στην ιδιαίτερα επιτυχή εκδήλωση, παρέστησαν εκτός από τους παραπάνω διοργανωτές, Ο Δήμος Δύμης (Δήμαρχος), Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος (Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου), εκπρόσωποι των Εμπορικών συλλόγων Πάτρας και Κάτω Αχαΐας, του ΣΕΒ Πελοποννήσου, της ΟΕΒΕΣΝΑ, Ο Διοικητής της 116 ΠΜ, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων ΝΔ Ελλάδος καθώς και πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τουρισμού, εστίασης και αναψυχής, υπηρεσιών μεταφορών κλπ.
Το Επιμελητήριο όπως είπε ο πρόεδρος του Πλάτων Μαρλαφέκας, θα συνεχίσει με προσπάθειες για την καταξίωση του Αεροδρομίου του Αράξου στις προτιμήσεις τόσο των Αχαιών όσο και των επιβατών από την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτ . Ελλάδος.

pelop

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι της Frigoglass

Τέλος δεν έχουν οι περιπέτειες των εργαζόμενων στον όμιλο Δαυίδ. Μετά λοιπόν τις ανακοινώσεις για κλείσιμο δύο μονάδων της Coca Cola 3E στη βόρεια Ελλάδα και την Πάτρα και τις φήμες περί αποχώρησης της εταιρείας στα Σκόπια, πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως η διοίκηση της Frigoglass παρά τα κέρδη της περυσινής χρονιάς αποφάσισε την εκ περιτροπής εργασία στη μονάδα της Πάτρας. Πρόκειται για πρόταση της διοίκησης για τριήμερη απασχόληση στο εργοστάσιο που μόλις πριν από τρία χρόνια αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 70 άτομα.

Από τότε βέβαια οι παραγγελίες της βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά κόρυφα με αποτέλεσμα η μονάδα να εργάζεται τρεις βάρδιες και τα κέρδη ήταν αλματώδη. Λίγο όμως γύρισε η αγορά και αμέσως η οικογένεια Δαυίδ και ειδικότερα ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χάρη Δαυίδ αποφάσισαν περικοπές.

Ήδη για το θέμα οι εργαζόμενοι της Frigoglass έχουν ενημερώσει την τοπική κοινωνία και τους βουλευτές οι οποίοι αναμένεται να δράσουν δυναμικά. Κι αυτό διότι θεωρούν πως δεν μπορεί μια βιομηχανία με υπερκέρδη μόλις στην χρήση του 2011, να πηγαίνει σήμερα να ζητά περικοπές στις ημέρες απασχόλησης άρα και των μισθών. Όπως μας είπε γνωστός πρώην υπουργός από την περιοχή "αυτό δεν θα περάσει έτσι, καθώς θα πρέπει να μάθουν οι βιομηχανίες πως η κρίση δεν είναι η ευκαιρία που έψαχναν γι να μειώσουν τις δαπάνες μισθοδοσίας τους".

Ν.Δ: Θα καταργήσουμε χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τον ΦΜΑΠ και θα μειώσουμε ΦΠΑ στα ακίνητα

Μεγάλη μείωση των φόρων στα ακίνητα υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία με τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Βρούτση να μιλάει για κατάργηση του χαρατσιού που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ, για κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και ΕΤΑΚ με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής. Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία μιλάει για εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Αυτά στο πλαίσιο της προσπάθειας να ξεπαγώσει ο τομέας της οικοδομής και ο οποίος είναι συνδεδεμένος με δεκάδες επαγγέλματα, χιλιάδες απασχολούμενους που επί τουλάχιστον 2 χρόνια βρίσκονται σε απελπισία.

Στη συνάντηση που είχε χθες ο Γιάννης Βρούτσης με την ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων ανέφερε πως
“Η φορολογική πρόταση της ΝΔ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς θεωρούμε την οικοδομική δραστηριότητα -που σήμερα έχει τελματωθεί- ως έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας”

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας:

- Κατάργηση της φορολόγησης ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονη κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

- Δημιουργία ΕΤΑΚ (Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) με ταυτόχρονη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του και με εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

- Αναπροσαρμογή του κόστους εκκίνησης (ΚΕ) και του ελάχιστου κόστους οικοδομής (ΕΚΚΟ) στις πραγματικές τιμές και επέκταση του ΕΚΚΟ σε όλες τις οικοδομικές άδειες (νέες κατασκευές και ανακατασκευές) και στις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.

- Μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19%.

- Διατήρηση της αναστολής του Πόθεν Έσχες -για οποιαδήποτε κατοικία- για 3 χρόνια (2011 έως και 2013), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αρθ. 28, Ν. 3986/2011).

- Υπαγωγή σε αυτοτελή φορολογία 20% του ποσού της αποπληθωρισμένης υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων για ποσά άνω κάποιου ορίου.

- Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.

- Επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας, κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.

- Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όπου αυτές δεν υφίστανται.

- Πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για 5 έτη (2010 έως και 2014).

- Καθολική καθιέρωση (από 1/1/2013 δια μέσου συμβολαιογράφων) της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων, φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και δυνατότητα δημιουργίας -για πρώτη φορά- ηλεκτρονικού εθνικού περιουσιολογίου.

Δήμαρχοι Δυτ. Ελλάδας: Όχι στα Κέντρα Κράτησης, συγκαλούνται έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια

Δήμαρχοι Δυτ. Ελλάδας: Όχι στα Κέντρα Κράτησης, συγκαλούνται έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια  Την άποψη των Δήμων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην σύσκεψη στην ΠΕΔ
Απόφαση από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το έαν τάσσονται υπέρ ή κατά της δημιουργίας Χώρων Προσωρινής Κράτησης Μεταναστών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην σύσκεψη που βρίσκεται σ' εξέλιξη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (πρώην ΤΕΔΚ), στην Πάτρα. Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι μέχρι τις 30 Μαρτίου θα πρέπει να δοθεί απάντηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και πρόσθεσε ότι είναι γνωστές οι δικές του αντιρρήσεις στην προοπτική Κέντρων Κράτησης Μεταναστών στις πύλες εξόδου της χώρας, όπως είναι η Δυτική Ελλάδα.
Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμα ότι θα πρέπει τάχιστα, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, να καταγραφεί η ακριβής θέση των Δήμων της Περιφέρειας, θέση με την οποία συμφώνησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς είπε ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος ώστε να υπάρξει σε βάθος διαβούλευση και, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι "μέσα σε πέντε μέρες είναι αδύνατον να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβουλίων". Ο ίδιος, πάντως, δεν διευκρίνισε αν θα ζητήσει σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Από την πλευρά του ο κ. Μοσχολιός υπενθύμισε ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως την Πάτρα και άρα ο Δήμος της Πάτρας έχει κεντρικό ρόλο στην όλη συζήτηση.
Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας είπε ότι μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να παρθεί απόφαση η οποία, στη συνέχεια, θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ και οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.

Στον Άραξο η πρώτη πτήση της RYANAIR. Σύνδεση της Δυτ. Ελλάδας με το εξωτερικό



Στο Αεροδρόμιο του Αράξου προσγειώθηκε σήμερα Τρίτη η πρώτη πτήση της εταιρείας RYANAIR με την οποία αρχίζει σύνδεση της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα με το εξωτερικό, αναβαθμίζοντας πλέον τον Άραξο σε ένα από τα βασικά αεροδρόμια της χώρας. Η εταιρεία θα προσφέρει αρχικά πτήσεις από και προς Λονδίνο, Μιλάνο και Πάφο και οι τιμές των εισιτηρίων της είναι οικονομικές.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας θεωρώντας ότι το αεροδρόμιο του Αράξου είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, σε συνεργασία με την Ένωση Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, την Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας και το ΚΤΕΛ Αχαΐας, διοργάνωσαν μια εκδήλωση καλωσορίσματος της πρώτης πτήσης. Με τη συνδρομή και της 116 ΠΜ στήθηκε υδάτινη αψίδα στο τέλος του αεροδιαδρόμου από δυο πυροσβεστικά οχήματα. Στους επιβάτες και το πλήρωμα έγινε θερμή υποδοχή με κεράσματα και δόθηκαν δώρα από τοπικά προϊόντα. Στη συνέχεια το ΚΤΕΛ μετέφερε όσους επιβάτες το επιθυμούσαν στην Πάτρα.
Στην ιδιαίτερα επιτυχή εκδήλωση, παρέστησαν εκτός από τους παραπάνω διοργανωτές, Ο Δήμος Δύμης (Δήμαρχος), Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος (Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου), εκπρόσωποι των Εμπορικών συλλόγων Πάτρας και Κάτω Αχαΐας, του ΣΕΒ Πελοποννήσου, της ΟΕΒΕΣΝΑ, Ο Διοικητής της 116 ΠΜ, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων ΝΔ Ελλάδος καθώς και πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τουρισμού, εστίασης και αναψυχής, υπηρεσιών μεταφορών κλπ.
Το Επιμελητήριο όπως είπε ο πρόεδρος του Πλάτων Μαρλαφέκας, θα συνεχίσει με προσπάθειες για την καταξίωση του Αεροδρομίου του Αράξου στις προτιμήσεις τόσο των Αχαιών όσο και των επιβατών από την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτ . Ελλάδος.

Το βάρος επηρεάζει το μυαλό

Το βάρος επηρεάζει το μυαλό Έχει επιπτώσεις στις νοητικές λειτουργίες των μεγαλύτερων σε ηλικία ενηλίκων
Σε έρευνα κορεατών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Age and Ageing», διαπιστώθηκε ότι η παχυσαρκία σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να βλάψει και το μυαλό. Ειδικότερα, η παχυσαρκία έχει επιπτώσεις στις νοητικές λειτουργίες των μεγαλύτερων σε ηλικία ενηλίκων, ηλικίας 60-70 ετών.
Οι ερευνητές μελέτησαν 250 ενηλίκους 60-70 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης είχαν και τις χειρότερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ. Ωστόσο, στους ενηλίκους άνω των 70 ετών ο υψηλός ΔΜΣ, η περιφέρεια της μέσης και το λίπος στην κοιλιά δεν συσχετίστηκαν με χαμηλή απόδοση στα νοητικά τεστ.
Ο επικεφαλής ερευνητής Dae Hyun Yoon δήλωσε: «Τα ευρήματά μας έχουν σημαντικό αντίκτυπο για τη δημόσια υγεία. Η πρόληψη της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα της κεντρικού τύπου παχυσαρκίας, ίσως είναι σημαντική για την πρόληψη της έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών ή της άνοιας»

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΩΡΕΑ 2 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ

Στην αναβάθμιση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με την προμήθεια από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. δύο πλήρως εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων τύπου STAYER, χωρητικότητας δύο και δυόμιση τόνων αντίστοιχα. Η παράδοση και παραλαβή αντίστοιχα των οχημάτων έγινε στις 5 Μαρτίου 2012 στην κεντρική διεύθυνση του Ε.Σ.Ε.Π.Α. στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης από τον υποδιοικητή του Σώματος Νικόλαο Φτιάκα και τον αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας αντιδήμαρχο Κανέλλο Κανελλόπουλο  και ήδη τα οχήματα βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου και περιμένουν να αναλάβουν δράση.

Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Πολιτικής Προστασίας της χώρας
μας και προσφέρει συμπληρωματικό έργο στις κρατικές υπηρεσίες στον τομέα πυρόσβεσης, διάσωσης και φυσικών καταστροφών, χωρίς να θέλει σε καμία περίπτωση να τις υποκαταστήσει ή να τις αντικαταστήσει. Αποτελεί στην ουσία μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων πολιτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η ποιότητα των παρεχόμενων εθελοντικών υπηρεσιών είναι εφάμιλλη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ παρέχει βοήθεια και με αποστολές στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσει σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Παράλληλα, το Ε.Σ.Ε.Π.Α. παρέχει διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες όπου εδρεύουν οι σταθμοί του.

Αναφερόμενος στο παρελθόν της συνεργασίας με το Ε.Σ.Ε.Π.Α. ο αντιδήμαρχος Κανέλλος Κανελλόπουλος σημειώνει:

«Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, με την υπ’ αριθ. 275/2011 απόφασή του, ενέκρινε τη συνεργασία του Δήμου με το Ε.Σ.Ε.Π.Α., με σκοπό τη δημιουργία ενός εθελοντικού πυροσβεστικού διασωστικού σταθμού, ο οποίος θα υποστηρίζεται σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαίδευσης από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. και σε ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας από εθελοντές του Δήμου.

Ως επιστέγασμα της πρωτοβουλίας αυτής, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α. Νικόλαος Σαχινίδης είχε επισκεφθεί την περιοχή μας στις 17 Οκτωβρίου 2011 και αφού περιηγήθηκε αυτοπροσώπως τους προσφερόμενους για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού χώρους (Δημοτικό σχολείο Μπονταιίκων και κληροδότημα Ιωάννη Οικονομόπουλου στην Κάτω Αχαΐα) υπέδειξε τη δημιουργία δύο σταθμών Ε.Σ.Ε.Π.Α. που θα καλύπτουν πλήρως ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου. (φωτ. 2)

Μετά την παραλαβή των οχημάτων, η ευθύνη της λειτουργίας τους βαρύνει πλέον το Δήμο μας. Ας θυμηθούμε όλοι μας τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2011 και ας αναλογιστούμε ότι σήμερα έχουμε τη δύναμη να συμβάλλουμε άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε έκτακτη ανάγκη (πυρκαγιά, πλημμύρα κλπ.) του Δήμου.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δωρεάν μετρήσεις για διερεύνηση Οστεοπόρωσης στο Δήμο Ερυμάνθου

Στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος Ερυμάνθου, διοργανώνει και υποστηρίζει προσυμτωματικούς ελέγχους (καρδιαγγειακών, αναπνευστικών, διαβητικών και άλλων παθήσεων) στις Τοπικές Κοινότητες της περιοχής του.
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα: 09:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Σταυροδρομίου, θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκιο Ιατρικού & παραϊατρικού προσωπικού, Δωρεάν μετρήσεις για διερεύνηση Οστεοπόρωσης.

ΑΘΩΩΣΗ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΒΟΥΝΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Έκπληξη και απορία δημιουργεί η πρόσφατη αθώωση δύο λαθροϋλοτόμωνπου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από περίπολο του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας στις αρχές Μαρτίου (και ενώ είχε λήξει η ξυλευτική περίοδος), να μεταφέρουν κομμένες βελανιδιές από αναδασωτέα περιοχή των Μαύρων Βουνών.
Συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου 2012 και ώρα  19.00 στην περιοχή Μέσα Κέρπεσι  Αράξου, συνελήφθησαν από περίπολο του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας δύο  λαθροϋλοτόμοι οι οποίοι μετέφεραν με αγροτικό αυτοκίνητο δύο τόνους χλωρών ξύλων που προέρχονταν από λαθροϋλοτομία ισταμένων ατόμων βελανιδιάς που βρίσκονταν σε αναδασωτέα, (μετά από πυρκαγιές)  έκταση στη περιοχή αυτή. Κατασχέθηκαν τα μέσα διενέργειας της παράνομης υλοτομίας (δύο αλυσοπρίονα, δύο τόνοι ξύλα και το αγροτικό αυτοκίνητο), ενώ κατά των συλληφθέντων σχηματίστηκε Δικογραφία και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Εκεί μετά από αναβολή τριών συνεδριάσεων, οι συλληφθέντες αθωώθηκαν.Κατά της απόφασης αυτής, ο Εισαγγελέας άσκηση έφεση, μετά από εισήγηση του Δασάρχη Πατρών, τα δε κατασχεθέντα παραμένουν στη φύλαξη των αρμοδίων Υπηρεσιών. Είναι φανερό ότι η λαθροϋλοτομία συνεχίζει να αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς. Αντί όμως της παραδειγματικής τιμωρίας των συλληφθέντων είχαμε (άγνωστο με ποιο σκεπτικό) την αθώωσή τους.
Ελπίζουμε η έφεση του Εισαγγελέα (μετά από τη σθεναρή στάση του ΔασάρχηΠατρών για τιμωρία των παρανομούντων) να έχει  διαφορετική κατάληξη στο Εφετείο."

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΧΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:«Γνώριζαν εδώ και ένα χρόνο πως η τράπεζα πηγαίνει για κλείσιμο»!!!

Εδώ και ένα χρόνο γνώριζε ο πρόεδρος και ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αχαϊκής Συνεταιριστικής πως  η τράπεζα απειλείται άμεσα με λουκέτο.
Αυτή την αποκάλυψη κόλαφο για όσους έκρυβαν την αρνητική και μη αναστρέψιμη πορεία της τράπεζας στην οποία είχαν καταθέσει τις οικονομίες τους χιλιάδες μεριδιούχοι έκανε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στο τετ-α-τετ που είχε με την διοίκηση της ΟΤΟΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους.
Ο κ. Προβόπουλος εκθέτει ακόμα περισσότερο την διοίκηση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής καθώς έκανε σαφές πως καμία άλλη Συνεταιριστική τράπεζα δεν πρόκειται να κλείσει, αρκεί να ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις της τράπεζας της Ελλάδας
Οι δηλώσεις του κ. Προβόπουλου, όπως αυτές προκύπτουν από το δελτίο  τύπου που εξέδωσε η ΟΤΟΕ έχουν ως εξής:
 "Έντονος προβληματισμός και δυσκολίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ήταν τα συμπεράσματα που αποκόμισε η ΟΤΟΕ στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες.
 Η ΟΤΟΕ τόνισε στην αρχή και με ιδιαίτερη έμφαση ότι, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες μαζί με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες, πρέπει να θεωρούν θέμα προτεραιότητας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ζήτησε το θέμα αυτό να αντιμετωπισθεί με ενδιαφέρον και με αποτελεσματικό τρόπο για τους εργαζόμενους των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας.
 Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ.Προβόπουλος, επεσήμανε στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΟΤΟΕ ότι, δεν υπήρχε αντικειμενικά καμία δυνατότητα να συνεχισθεί η λειτουργία των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών αν και επιδιώχθηκε, χωρίς επιτυχία, εδώ και ένα χρόνο να αποτραπεί η ανάκληση των αδειών τους, γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τα προβλήματα που είχαν ήταν, πλέον, μη ανατάξιμα».
 Ακόμα, τόνισε ότι, καμία άλλη Συνεταιριστική Τράπεζα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι οδηγίες της Τράπεζας Ελλάδος και διευκρίνισε ότι, δεν υπάρχουν σκέψεις για διακοπή της λειτουργίας άλλων Συνεταιριστικών Τραπεζών.
 Κατέστησε σαφές ότι, σε κάθε περίπτωση, οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες, ενώ στα θέματα που αφορούν στην απασχόληση και τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.
 Η ΟΤΟΕ, δεν αισθάνεται ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με παρέμβαση στην Κυβέρνηση, καθώς και στις Τράπεζες, με προτεραιότητα τις άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες, με στόχο να δοθεί λύση στο θέμα της εργασίας."
PT

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΧΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ένταση επικράτησε σήμερα το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Αχαϊκής στην Ρήγα Φεραίου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των μικρομεριδιούχων. Μερίδα των συγκεντρωμένων απέδωσαν ευθύνες στα μέλη της Διοίκησης κατηγορώντας τα ότι τους είχαν αφήσει στο σκοτάδι και δεν τους είχαν γνωστοποιήσει την κατάσταση ως έχει προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν κατά βούληση.
Κάποιοι ισχυρίζονταν ότι έπεσαν θύματα κομπίνας και απειλούσαν ότι οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Δεν έλειψαν και τα επεισόδια καθώς ομάδα των εργαζομένων προπηλάκισε τον μικρομέτοχο Δημοτικό σύμβουλο Δυτικής Αχαίας Π. Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος όταν είδε πως η διοίκηση της τράπεζας δεν ρευστοποιούσε τις μετοχές της κόρης του, προσέφυγε στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αποκαλυφθεί το μεγάλο πρόβλημα της Τράπεζας. Οι συγκεντρωμένοι του πέταξαν μπουκάλια και του απηύθυναν ύβρεις.
Η επίθεση στον κ. Τριανταφυλλόπουλο αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες που σχολίαζαν ότι έτσι δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους, οι μικρομεριδιούχοι.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αρσιτεράς Νίκος Τσούκαλης.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δήμος Ερυμάνθου: Ψηίστηκαν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός



Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Καρπής Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Καρπής
Ψηφίστηκε την Τετάρτη το βράδυ από το Δ.Σ. του Δήμου Ερυμάνθου σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις ο προϋπολογισμός, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ερυμάνθου αναφέρει τα εξής:
"Ο ισοσκελισμένος Προϋπολογισμός που υποβλήθηκε για έγκριση στο Δ.Σ. είναι 18.077,329 ευρώ και περιλαμβάνει και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ύψους 5.771.172ευρώ.
Ο νέος Προϋπολογισμός προβλέπει και τη λήψη Δανείου ποσού4.622.114 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών η έκτακτη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εξόφληση των οφειλών που κληρονόμησε ο νεοσύστατος Δήμος Ερυμάνθου από τους πρώην Δήμους Φαρρών, Τριταίας και τις Κοινότητες Λεοντίου και Καλεντζίου.
Σημειωτέον ότι οι συνολικές οφειλές των πρώην Ο.Τ.Α. που απαρτίζουν σήμερα τον Δήμο Ερυμάνθου, κατά την επίσημη απογραφή που έγινε με την παρουσία Γραφείου Ορκωτών λογιστών, έφτανε στις 31/12/2010 έφταναν στα 8.845.328 ευρώ.
Με τη σφιχτή και περιοριστική οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από τη νέα Δημοτική αρχή στο χρόνο που πέρασε και σε συνδυασμό με τις παραγραφές – διαγραφές μέρους των χρεών που δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά καθώς και με την εξασφάλιση των οφειλόμενων χρηματοδοτήσεων από την πολιτεία για έργα που είχαν εκτελεστεί, το συνολικό χρέος περιορίστηκε στα 4.622.114 ευρώ.
Σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και Υπηρεσίες που εντάχθηκαν το 2011 και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ποσού 3.000.000 ευρώ. Ο Δήμος Ερυμάνθου έχει καταθέσει πλήρεις φακέλους (μελέτες κλπ) και διεκδικεί ακόμη από το ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ περίπου. Ένα από αυτά τα έργα είναι η κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στην Ερυμάνθεια ύψους 5.000.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής τόσο στις αρχικές εισηγήσεις του για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό όσο και κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων του Δήμου και κυρίως των χρεών.
Όπως είπε ο Δήμαρχος, αναγκαστήκαμε φέτος να μην υλοποιήσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011, προκειμένου να αποπληρώσουμε μέρος των οφειλών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτήρισε αυτή την πολιτική της υπερχρέωσης του Δήμου ανεύθυνη και επιπόλαιη και την συνέδεσε με τον τρόπο που λειτουργούσε το ελληνικό κράτος, μέρος του οποίου, όπως είπε, είναι και η αυτοδιοίκηση.
Αναγκαζόμαστε, είπε να προσφύγουμε σε δανεισμό ή έκτακτη χρηματοδότηση από το Κράτος διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και στο λογαριασμό που διαθέτει στη Τράπεζα για λειτουργικές ανάγκες.
Αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα έργα των Τοπικών Κοινοτήτων που προβλέπονται στον νέο Προϋπολογισμό και είπε ότι υπήρξε απόλυτος σεβασμός, δίχως καμία παρέκκλιση στις ιεραρχημένες προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων.
Τέλος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2012, ρεαλιστικό και λειτουργικό που αντιμετωπίζει τις καθημερινές ανάγκες και παράλληλα αναπτυξιακός, γιατί εκτός από τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή αναμένεται να ενταχθούν, υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα και ικανός αριθμός μελετών που θα βοηθήσουν στην ωρίμανση προτάσεων για μελλοντικές προκηρύξεις του ΕΣΠΑ.
Με βάση τα παραπάνω ζήτησε, κυρίως από την μείζονα αντιπολίτευση που ευθύνεται όπως είπε για την σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας και αναγνώρισης των ευθυνών της για το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου.
Οι δημότες του Δήμου Ερυμάνθου που βιώνουν όπως και οι άλλοι Έλληνες πολίτες τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης, δεν θέλουν από τους εκπροσώπους τους αδιέξοδες ‘’κοκορομαχίες’’ αλλά απαιτούν υπεύθυνη και συνετή στάση για την επίλυση των μεγάλων και δύσκολων προβλημάτων του Δήμου.
Τελικά το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε ομόφωνα (πλην ενός) ενώ ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ" Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δύμης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο αργά το βράδυ της Πέμπτης 22-3-2012 συναντήθηκε με το Κλαδικό  συνδικάτο των Ο.Τ.Α Ν. Αχαΐας και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας  και ανέλαβε τις παρακάτω δεσμεύσεις:
- Αναγνωρίζει πλήρως τις οφειλές προς τους εργαζόμενους για την απλήρωτη νυχτερινή και υπερωριακή  εργασία.
- θα δώσει εντολή στην οικονομική υπηρεσία για άμεση πληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους.
 - Ρυθμίστηκε το ωράριο λειτουργίας της καθαριότητας από την 12η νυχτερινή.
- Ρυθμίστηκε και συμφωνήθηκε το θέμα της υπερεργασίας των τεχνικών υπηρεσιών (υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι).
- Για τα ατομικά μέσα προστασίας συμφωνήθηκε η χορήγησή τους με αναδρομική καταβολή με τις προδιαγραφές που ορίζει  ο νόμος για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές βαριές εργασίες.
- Τα ατομικά μέσα προστασίας θα χορηγηθούν και στους εργαζόμενους συμβασιούχους στις βαριές ανθυγιεινές εργασίες.
Το Συνδικάτο έθεσε προς συζήτηση το πρόβλημα της απασχόλησης εργαζόμενων με μαύρη εργασία..
Πρέπει να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαραχτήρα των υπηρεσιών.  Οι ιδιωτικοποιήσεις θα πλήξουν τους εργαζόμενους και τους δημότες.
Ο Δήμαρχος συμφώνησε ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων και  εξέφρασε την πρόθεσή του  να υπάρξει σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Η Διοίκηση του Κλαδικού Συνδικάτου εκτιμά ότι αυτή η δέσμευση  είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης των εργαζομένων.
Είναι αποτέλεσμα του αγώνα, της αποφασιστικότητας και ενότητας των εργαζομένων, κόντρα σε όλους αυτούς που προπαγανδίζουν την υποταγή και την μοιρολατρία. 
Στην συνέλευση που έγινε στις 7 το πρωί στο γκαράζ του Δήμου οι εργαζόμενοι  αποφάσισαν  ομόφωνα την αναστολή της  κινητοποίησης επαγρυπνώντας για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εγκρίθηκε η επέκταση της διώρυγας του φράγματος Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα



Μετά από μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια, παρ’ όλες τις αρνήσεις πολιτικών παραγόντων από την Ηλεία και επιδεικτική αδιαφορία  από την Αχαΐα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, επέτυχε να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επέκτασης της κεντρικής διώρυγας Πηνειού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας!


Ως γνωστόν, η επέκταση της Βόρειας Κεντρικής Διώρυγας είχε  κατασκευαστεί κατά το αρχικό της τμήμα εξαρχής το 1970 και από τότε πλέον έμενε να ολοκληρωθεί το έργο που σκοπίμως για δεκαετίες δεν μας άφηναν οι Ηλείοι, ή αδιαφορούσαν οι Αχαιοί.

Το 2003 με πρωτοβουλία του, ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, ζήτησε από τον τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Κώστα  Λινάρδο και πέτυχε την πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης στα Σαγαίικα. Έκτοτε προχώρησε η μελέτη και σκάλωσε στην ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) που δίνει την έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ). Ύστερα από αλλεπάλληλες επισκέψεις και προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων η μελέτη απεστάλη στον υπουργό για έγκριση.

Επιτέλους μετά από μεγάλη πίεση ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ έβαλε την υπογραφή του και ενέκρινε την μελέτη!

Αμέσως μετά, ο κ. Χρυσανθακόπουλος επικοινώνησε με την Κεντρική υπηρεσία  υδάτων του Υπουργείου (Ιανουάριος 2012) και ανέλαβαν εντός Απριλίου του 2012 να ετοιμάσουν το σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων, οπότε θα είναι όλα έτοιμα να προχωρήσει μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην άμεση προκήρυξη κατασκευής του έργου.

  • Ο βουλευτής Αχαΐας, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι για τις ενέργειες του έχει ενημερώσει τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέα  Παναγιωτόπουλο, δίδοντας σε αυτόν την σκυτάλη, προκειμένου να οργανώσει σχετική ημερίδα (με τη συμμετοχή των μελετητών), ενημέρωσης και κινητοποίησης.

Παράλληλα, καλεί τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το σχετικό ζήτημα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη απόφασης υλοποίησης του έργου.

  • Μετά την επιτυχή έκβαση του αγώνα του, για την επέκταση της διώρυγας του φράγματος Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε:

«Αισθάνομαι περήφανος που ο παραγωγικός κάμπος της Αχαΐας μπορεί πλέον να προχωρήσει σε ανάπτυξη και δυναμική παραγωγικότητα, απαλλαγμένος από τις πολυέξοδες γεωτρήσεις και την καταστροφική υφαλμύρωση. Οι φτωχότεροι και πιο υπερχρεωμένοι αγρότες της χώρας μπορούν να ελπίζουν!

Μετά από μαραθώνια πορεία και μάχη με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των σκοπιμοτήτων νικήσαμε!
Διεκδικούμε τώρα την χρηματοδότηση του έργου!

Εκτιμάται ότι ο ένας συρμός θα καταλήγει στα Καμίνια, και θα εξυπηρετεί και τους εργαζόμενους στη Βιομηχανική Περιοχή και ο άλλος θα φθάνει μέχρι τον Ψαθόπυργο.

Την επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου προγραμματίζει για το καλοκαίρι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τη δρομολόγηση δύο νέων συρμών.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων αιτημάτων για επέκταση του Προαστιακού, επεξεργάζεται σχέδιο για τη δρομολόγηση δύο νέων συρμών.

Εκτιμάται ότι ο ένας συρμός θα καταλήγει στα Καμίνια, και θα εξυπηρετεί και τους εργαζόμενους στη Βιομηχανική Περιοχή και ο άλλος θα φθάνει μέχρι τον Ψαθόπυργο.

Μάλιστα, οι ώρες των δρομολογίων θα είναι προγραμματισμένες έτσι ώστε, στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στην Πάτρα να υπάρχει ανταπόκριση, για όσους επιβάτες επιθυμούν από τα Καμίνια να φθάνουν μέχρι τον Ψαθόπυργο ή σε κάποια ενδιάμεση στάση.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μέχρι την Δευτέρα παραγγελίες για τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες

Η AGROTICA Free Products Zone (ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ), ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 22.00μ.μ κλείνει ο κατάλογος της πρώτης ομαδικής παραγγελίας. Για τον λόγο αυτό καλούνται όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να παραγγείλουν προϊόντα να το πράξουν μέχρι τότε, διότι η επόμενη ομαδική παραγγελία θα καθυστερήσει τουλάχιστον 15 ημέρες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επιβεβαίωση των παραγγελιών των καταναλωτών, ενώ θα οριστεί ημερομηνία και τόπος παραλαβής των προϊόντων. Επισημαίνουμε ότι προϊόντα θα διατεθούν αυστηρά μόνο σε όσους καταναλωτές επιβεβαιωθούν οι παραγγελίες τους και εμφανισθούν αναρτημένα τα ονόματά τους στην σελίδα του ERGASIANEWS. Τρόποι Επικοινωνίας Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν και να συμπληρώνουν τη φόρμα παραγγελίας σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή στα παρακάτω σημεία. Επικοινωνία με AGROTICA FPZ: Στην ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας του Site: http://ergasianews.blogspot.com Επίσης δίδεται η δυνατότητα προμήθειας της φόρμας παραγγελίας και από τα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Κολοκοτρώνη 20, όροφος 1ος. Επικοινωνία με Αντιδημαρχίες: α) Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας, Κανάρη 44 (Πίσω από Δικαστήρια), όροφος 4ος, τηλ. 2613 620793, email: antipronoias@yahoo.gr . β) Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου 17, όροφος 5ος, τηλ. 2610 966388, email: antpoliti@patras.gr Σε διάφορα σημεία της πόλης: α) Στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πατρέων και ειδικό περίπτερο που έχει στηθεί στην Πλατεία Γεωργίου και θα υποστηριχθεί από την Εθελοντική Ομάδα «Ε» του Δήμου Πατρέων και εθελοντών του AGROTICA FPZ. β) Σε εργασιακούς χώρους και στα γραφεία πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων της περιοχής μας. Facebook: AGROTICA Free Products Zone *Για όλα τα προϊόντα θα διατίθενται αποδείξεις λιανικής. Τα φορολογικά στοιχεία Α.Φ.Μ και Δ.Ο.Υ χρειάζονται μόνο στην περίπτωση έκδοσης τιμολογίου.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ

Με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προαναγγελθείσα κινητοποίηση.
Οι εργαζόμενοι με προπομπό ένα απορριμματοφόρο πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Κάτω Αχαίας με κατάληξη στο δημαρχείο.
Έκλεισαν τις πόρτες απλώνοντας το πανώ τους, και περίμεναν τους αιρετούς του Δήμου για να υποβάλλουν τα αιτηματά τους.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου και των κ..κ Αντιδημάρχων με την εξαίρεση του Αντιδήμαρχου κ.Καούρη.
Απέφυγαν οι αιρετοί τους εργαζόμενους μιά και γνώριζαν ότι τα ευχολόγια και η παρελκυστική πολιτική ώστε να κερδίσουν χρόνο τελείωσαν.
Εμεινε ο Καούρης να ακούσει τα παράπονα ,αλλά ούτως η άλλως ο κ.Αντιδήμαρχος μιάς και προίσταται της υπηρεσίας καθαριότητας τα γνωρίζει απο πρώτο χέρι.
Ο κ. Δήμαρχος απέφυγε τα δύσκολα, φροντίζοντας να απουσιάζει, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι, μια και το θέμα ήταν δύσκολο, και δεν είχε σχέση με την διοργάνωση κάποιας φιέστας.
Οι κινητοποιήσεις απο ότι μας είπαν οι εργαζόμενοι θα συνεχιστούν.
Οι Αχαγιώτες

ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΠΑΟΥΛΟ ΜΕ 7.000 ΕΥΡΩ

Οι δύο άνδρες είπαν στην ηλικιωμένη ότι ο γιος της τους χρωστά χρήματα αλλά εκείνη δεν πείστηκε. Το περιστατικό συνέβη χθες στην Κάτω Αχαΐα. Οι δράστες όμως ήθελαν όπως φάνηκε πάση θυσία, να φύγουν με γεμάτα τα χέρια.
Τότε έβαλαν στο μάτι το μπαούλο. Αφού το σενάριο δεν έπιασε ανέλαβαν δράση και αφαίρεσαν από το μπαούλο της γιαγιάς το ποσό των 7.000 ευρώ.

Ώρες ευθύνης (του Γιώργου Καραμαλίκη)


Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ήταν για την Νέα Δημοκρατία, μια αναμενόμενη επιλογή ευθύνης, μεταξύ μιας αμφίβολης σωτηρίας και μιας άτακτης χρεοκοπίας.
Με την συμφωνία αυτή, η Ελλάδα αγοράζει χρόνο, ασφάλεια και ελπίδα, σε μια νέα προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας της, με καλύτερους όρους από αυτούς του μνημονίου του Μάιου του 2010.

Η νέα αυτή προσπάθεια, πέραν των δημοσιονομικών στόχων, οι οποίοι περιγράφονται σε αυτήν, έχει κατά την άποψή μου ανάγκη από την δημιουργία και εφαρμογή δύο ακόμα πυλώνων, ενός αναπτυξιακού και ενός κοινωνικού (Πυλώνων Κοινωνικής Συνοχής).
Ο αναπτυξιακός πυλώνας θα πρέπει να βασίζεται στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών εργαλείων (ΕΣΠΑ,Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων), που έχει ανάγκη η Ελληνική οικονομία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη στη χώρα.
Με τον τρόπο αυτό θα παραχθεί πλούτος για να καταπολεμηθεί η ανεργία, η οποία μαστίζει την οικονομία και ειδικότερα τη νέα γενιά. Έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες να σταματήσουν οι περικοπές μισθών και συντάξεων, να μην επιβληθούν νέα χαράτσια και έκτακτες εισφορές.
Στην προσπάθεια αυτή, ελπίζουμε και είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό και από την Ευρωπαϊκή ελίτ, ότι η εφαρμοζόμενη μέχρι σήμερα μονοδιάστατη πολιτική, για τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, αυτή της απόλυτης δημοσιονομικής πειθαρχίας, πρέπει να εμπλουτιστεί με αναπτυξιακά προγράμματα, με την έκδοση ευρωομολόγου και άλλα ανάλογα μέτρα.
Στο διάστημα αυτό του προγράμματος, πρέπει να εκπονηθεί πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής για τον δοκιμαζόμενο πολίτη (κοινωνικός πυλώνας) όπως είναι η ρύθμιση των δανείων, ο έλεγχος των τιμών σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις, δημιουργία προγραμμάτων στήριξης των ανέργων κλπ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός ο οδικός χάρτης διάσωσης της οικονομίας, απαιτεί επιπλέον και σημαντικές τομές στο κρατικό, στον πολιτικό και όχι μόνο μηχανισμό. Απαιτεί κυρίως ανάδειξη σταθερής, ικανής και ισχυρής Κυβέρνησης στις επικείμενες εκλογές του Απριλίου.
Στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας μας, στους ώριμους και υπεύθυνους πολίτες, εναπόκειται να επιλέξουν με την ψήφο τους την ισορροπία μεταξύ της έντονης απαίτησης και επιθυμίας για βαθιά ανανέωση του πολιτικού συστήματος και της αναγκαιότητας να κυβερνηθεί στιβαρά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά ο τόπος.
Σήμερα στο ρευστό δημοσκοπικά σκηνικό, η μόνη συμπαγής, στιβαρή και πάγια ευρωπαϊκά προσανατολισμένη πολιτική δύναμη, είναι η Νέα Δημοκρατία. Η παράταξη αυτή, ενισχυμένη αποφασιστικά με την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τον τόπο στην έξοδο από την κρίση. Με πίστη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, με αποφασιστικότητα στην παραμονή μας στο ευρώ.
Η θεραπεία των μεγάλων οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, απαιτεί σοβαρές, μελετημένες, ψύχραιμες προσεγγίσεις και όχι επικίνδυνες χαρτοπαικτικές πρακτικές.
Έτσι σε λίγες εβδομάδες, οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν υποβληθεί, χωρίς να φταίνε, σε τεράστιες οικονομικές θυσίες, έχουν δει τον οικονομικό τους προϋπολογισμό να ανατρέπεται, θυμωμένοι, αγανακτισμένοι, αλλά πάντοτε πατριώτες, θα κληθούν να επιλέξουν το κόμμα και τα πρόσωπα που πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση, σταθερά, χωρίς κλυδωνισμούς, με σταθερό προσανατολισμό, χωρίς πειραματισμούς, διεκδικητικά, με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς όμως λαϊκισμούς, αποτελεσματικά, σίγουρα και υπεύθυνα.
Είναι ώρες ευθύνης για όλους.

Κ. ΑΧΑΙΑ: Διαφωνούν οι έμποροι με την προτεινόμενη χάραξη της παράκαμψης της πόλης


Ο Εμπορικός σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του με την προτεινόμενη χάραξη της παράκαμψης της πόλης μας, έτσι όπως προτείνεται στη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (τμήμα Ι) της "Μελέτης κατασκευής της παράκαμψης της Κάτω Αχαΐας και βελτίωσης του δρόμου προς Άραξο".

Η κατασκευή παράκαμψης της πόλης μας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Kανείς δεν έχει αντίρρηση για την κατασκευή ενός τέτοιου σημαντικού έργου που θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά την πόλη μας από την κίνηση διερχόμενων τροχοφόρων οχημάτων.
Η προτεινόμενη ως κύρια λύση (επιλογή 1), η βόρεια χάραξη, εφάπτεται του σχεδίου πόλης και θα μεταφέρει το πρόβλημα μερικά μέτρα βορειότερα, ενώ σε λίγα χρόνια θα είναι ένας δρόμος εντός του σχεδίου της πόλης, αφού ταυτόχρονα μελετάται και η επέκταση του σχεδίου προς αυτή την κατεύθυνση και προτείνεται αυτός να λειτουργήσει ως συλλεκτήρια οδός της πόλης. Με την προτεινόμενη χάραξη διακυβεύεται ο σκοπός του έργου και αυτοαναιρείται ο χαρακτήρας της οδού ως παρακαμπτήρια.
Η προτεινόμενη βόρεια παράκαμψη παραβιάζει ευθέως και κατάφωρα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κάτω Αχαϊας, το οποίο εγκρίθηκε ήδη από το1986, με την υπ? αριθ. 29437/1127/17-4-1986 απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 437 τ. Δ/12-5-1986), με βάση τις διατάξεις του Ν. 1337/1983 (άρθρα 2 και 3).Το ΓΠΣ προβλέπει ρητώς, σαφώς και επιτακτικά τη νότια παράκαμψη και εν συνεχεία δυτική παράκαμψη της πόλεως, ώστε να συνδέεται με της κοινωνικές και οικονομικές υποδομής που σχεδιάσθηκαν και υπάρχουν στο νότιο τμήμα της πόλεως.
Η κατασκευή της παράκαμψης βόρεια της πόλης θα αλλοιώσει το εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο στη περιοχή αυτή. Μάλιστα η ίδια η μελέτη ομολογεί πως η προτεινόμενη λύση θα αποτελέσει κίνητρο οικοδομικής δραστηριότητας στα όρια της οδού!
Παράλληλα αποκόπτει το παραλιακό μέτωπο της πόλης από τους κατοίκους της αφού δεν προβλέπει πουθενά διάβαση πεζών από την πόλη προς τη θάλασσα σε μία περιοχή που δεκαετίες τώρα οι κάτοικοι την χρησιμοποιούν και για αναψυχή.
Η χάραξη βόρεια των Νιφορεΐκων (Τμήμα ΙΙ) θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση από κίνηση των τροχοφόρων οχημάτων και αλλοίωση σε μία περιοχή που αναπτύσσεται ήδη ως περιοχή κύριας και παραθεριστικής κατοικίας. Τέλος η διαπλάτυνση του δρόμου θα γίνει στα όρια αρχαιολογικής περιοχής (ΠΑΧΟΥΜΑ).
Η προτεινόμενη χάραξη δεν απαλλάσσει καθόλου από τον κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη μας των οχημάτων που προέρχονται, από τους παραλιακούς οικισμούς που είναι Δυτικά αυτής και έχουν προορισμό το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και το αθλητικό κέντρο αφού θα είναι υποχρεωμένα να διέρχονται πάλι μέσα από την πόλη.
Η νότια χάραξη που απορρίπτει η μελέτη αφού τη χαρακτηρίζει ως λύση με σημαντικά πλεονεκτήματα και σαν πιθανή να υλοποιηθεί μελλοντικά δεν εντάσσεται στο Τ.Τ.Δ του έργου (σελ 4-17)!
Ο σύλλογός μας από καιρό έχει προτείνει την ανάγκη αλλαγής των χρήσεων γης στα νότια της πόλης αφού εκεί δεν επιτρέπεται ως τώρα καμιά εμπορική δραστηριότητα και υπάρχει πρόβλημα στέγασης εμπορικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, με τη κατασκευή της Ολυμπίας οδού από τα όρια του ποταμού Πείρου έως τον προβλεπόμενο κόμβο Γομοστού θα προκύψει το τμήμα της υπάρχουσας Ν.Ε.Ο ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ.
Μια χάραξη της παράκαμψης στα νότια της πόλης, θα είχε καλύτερα αποτελέσματα για τη λειτουργία της πόλης μας αλλά και για το σκοπό που προορίζεται η κατασκευή αυτής της παράκαμψης. Θα επέτρεπε και την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων νότια της πόλης που τόσο το έχει ανάγκη και θα εξυπηρετούσε άμεσα και τον πληθυσμό των οικισμών που βρίσκονται νότια αυτής ως προς τη καλύτερη πρόσβαση τους και στη πόλη μας, αλλά και τις παραλίες της περιοχής. Τέλος και τα διερχόμενα οχήματα από άλλους όμορους Δήμους θα έχουν ασφαλή και ταχύτερη μετάβαση στον προορισμό τους.
Μια τέτοια χάραξη, θα έκανε την πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων από την πόλη μας πιο σύντομη και πιο ασφαλή, αφού στη λύση που προτείνεται από τους μελετητές, καθιστά αναγκαστική τη διέλευση μέσα από το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης (του οποίου μάλιστα δημοπρατείται η ανάπλασή του) για αγορές, με ότι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και τους μελετητές να λάβουν υπ όψιν τους την αντίθεση του εμπορικού κόσμου της πόλης στη προτεινόμενη χάραξη από τους μελετητές, της παράκαμψης της πόλης της Κάτω Αχαΐας.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΕ ΟΓΚΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ

Με μία εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο  Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής Αχαίας  Καραμαλίκης Γιώργος.
Ένα πλήθος ανθρώπων προερχόμενο απο όλη την Δυτική Αχαία  κατέκλυσε την αίθουσα του κέντρου "'Πευκάκια" δηλώνοντας την αμέριστη συμπαραστασή του στον Αχαγιώτη υποψήφιο.
Εντυπωσιακότερο όλων η παρουσία πολλών ατόμων οι οποίοι καίτοι προέρχονταν από άλλους κομματικούς χώρους  βρέθηκαν εκεί για τον συμπατριώτη δηλώνοντας το παρών για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.
Συγκίνηση επικράτησε στο ακροατήριο όταν ο Γ Καραμαλίκης εμφανώς επηρεασμένος από την αγάπη που  επέδειξαν οι συμμετέχοντες στο προσωπό του υπενθύμισε τους δεσμούς του με την πατρώα γή.
Το σχετικό βίντεο καταγράφει τον Ναύαρχο σε μιά ανθρώπινη στιγμή να απευθύνεται εμφανώς επηρεασμένος, στο ακροατήριο.

Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση στον Δήμο της Δυτικής Αχαΐας

Αύριο Πέμπτη 22-3-2012 στις 10 π.μ συγκέντρωση στο Γκαράζ και πορεία στο Δημαρχείο μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
Την Παρασκευή 23-3-2012 στις 11 π.μ καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και τους φορείς της πόλης, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο
Καθολική ήταν σήμερα 21-3-2012 η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση στον Δήμο της Δυτικής Αχαΐας στις τεχνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαίας αναφέρει:
"Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αφού ο Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους και να  αδιαφορεί, αρνούμενος να  καταβάλει τα δεδουλευμένα ενός χρόνου και τα  προβλεπόμενα από την Συλλογική Σύμβαση  στα βαριά & ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Τα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων, την παροχή 1  λίτρου γάλακτος την ημέρα, (όπως ορίζει ο νόμος ) την παρακράτηση  δεδουλευμένων αδικαιολόγητα πάνω από ένα χρόνο - νυχτερινή εργασία.
Με πρόσκληση του Κλαδικού Συνδικάτου των Ο.Τ.Α Ν. Αχαΐας, οι εργαζόμενοι  συγκεντρώθηκαν στο Γκαράζ της καθαριότητας έκαναν συνέλευση και συζήτησαν την στάση της Δημοτικής Αρχής, εξέλεξαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα.
Επίσης συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων που εργάζονται στον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια  χωρίς σύμβαση εργασίας , χωρίς ασφάλιση και απλήρωτοι.
Αύριο Πέμπτη 22-3-2012 στις 10 π.μ συγκέντρωση στο Γκαράζ και πορεία στο Δημαρχείο μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
Την Παρασκευή 23-3-2012 στις 11 π.μ καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και τους φορείς της πόλης, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και να εκφράσουν την στήριξη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα  για τα δίκαια αιτήματα μας. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Την  καταβολή τώρα των δεδουλευμένων που μας χρωστάει η Δημοτική Αρχή πάνω από ένα χρόνο.
- Την υλοποίηση της Σ. Σ. Εργασίας  για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων.
- Καμία απόλυση  συμβασιούχου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους."

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ


"Αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας της Αχαϊκής τράπεζας"

"Σκεπτικισμό προκαλεί η στάση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να αρνηθεί να επανεξετάσει το θέμα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας"

Ο υπ. βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Γιώργος Καραμαλίκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Σκεπτικισμό  προκαλεί η στάση του  Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου να αρνηθεί να επανεξετάσει το θέμα της μη αναστολής αφαίρεσης της άδειας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Ευάγγελο Φλωράτο.
Δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) πολίτες της Αχαΐας, μέτοχοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, αρνούνται την αναστολή της αφαίρεσης της άδειας, προκειμένου να προβούν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα που εμφανίζεται και να λειτουργήσει η τράπεζα κανονικά.
Είναι κρίμα σε αυτή την κρίση που ζούμε να αφήσουμε 120 ανέργους, την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας.
Φαίνεται ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με την υπογραφή του συνέβαλε για ακόμα μια φορά στην περαιτέρω κατάρρευση της οικονομίας της Πάτρας και του Νομού Αχαΐας.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που διακατέχει τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες μιας και φοβούνται ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ήδη εξουθενωμένη, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιχειρηματικότητα.
Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μου τόσο στους εργαζόμενους που απειλούνται με τον εφιάλτη της ανεργίας, όσο και στην διοίκηση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, θεωρώ ότι η συνέχιση της λειτουργίας της τράπεζας είναι αναγκαία, όχι μόνο για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και επειδή συντελεί στην απαιτούμενη εξυπηρέτηση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης που δοκιμάζεται από την σημερινή οικονομική κρίση."

ΤΡΑΓΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΥΓΓΕΝΕΥΕ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΘΑΝΑΣΗ ΣΑΜΙΚΟ Ε

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η συγγενική σχέση του αυτόχειρα Αθ. Σαμίκου με τον σημερινό νεκρό Βασίλειο Σαράντη.Η σύνδεση των 2 αυτοκτονιών είναι προφανής. Ελπίζουμε οι διωκτικές αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι που συνδέει τις 2 οικογένειεςΔεν θα αναφέρουμε την συγγενική σχέση που συνέδεε τους δύο αυτοχειριασθέντες.
Οικογενειακοί φαίνεται πως είναι τελικά οι λόγοι που οδήγησαν τον 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης νεκρός στο χωράφι του στο Λάππα Αχαίας, στο να δώσει τέλος στη ζωή του με μια κυνηγετική καραμπίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, στην τσέπη του βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε ακριβώς τα αίτια που τον οδήγησαν στο να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως ακόμα δεν έχουν γίνει ακριβώς γνωστά.
Ο άνδρας εντοπίστηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι από αστυνομικούς στο Λάππα και είχε αυτοπυροβοληθεί με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, η οποία βρέθηκε δίπλα ακριβώς από το άψυχο σώμα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 68χρονος, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και αυτοπυροβολήθηκε στο θώρακα με το κτύπημα να είναι καίριο και είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει επί τόπου την τελευταία του πνοή.
Αρκετοί συγχωριανοί του άκουσαν τους πυροβολισμούς και ενημέρωσαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας μαζί με τους κατοίκους πήγαν στο σημείο, όμως δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον προλάβουν ζωντανό.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Αφανίζεται» η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου

Κανείς δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις που απευθύνουν εδώ και δύο χρόνια οι ψαράδες του Κοτυχίου για την προστασία της λιμνοθάλασσας, η οποία κυριολεκτικά αφανίζεται λόγω διάβρωσης της λουρονησίδας που τη διαχωρίζει απ’ τη θάλασσα, σύμφωνα με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ).
«Η ΟΙΚΙΠΑ έχει επανειλημμένα αναφερθεί με ανακοινώσεις της στο παραπάνω θέμα χωρίς καμιά ανταπόκριση», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι από τις 12 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής  έχει υποβάλλει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για να εκπονηθεί η απαιτούμενη μελέτη  (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥ 2120: ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΘΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ AMMOPHILA ARENARIA «ΛΕΥΚΕΣ ΘΙΝΕΣ» ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Λ/Θ ΚΟΤΥΧΙ), όμως για άγνωστη αιτία το θέμα έχει κολλήσει.
Παράλληλα η οργάνωση επισημαίνει ότι ο πρώην Αντινομάρχης Ηλείας και νυν περιφερειακός σύμβουλος αν και έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα το διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης  ότι θα επιληφθεί του θέματος, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν εξελίξεις και το θέμα της διάβρωσης της λουρονησίδας επείγει.
«Αν δεν γίνει άμεσα η μελέτη και δεν προχωρήσει το έργο αποκατάστασης της λουρονησίδας δεν θα υπάρχει λιμνοθάλασσα σε λίγο αλλά θαλάσσιος κόλπος. Να θυμίσουμε ότι το Κοτύχι συγκαταλέγεται στους 11 προστατευόμενους υγροτόπους από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR και φυσικά αποτελεί βασικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς», καταλήγει η ΟΙΚΙΠΑ στην ανακοίνωσή της.
Οικολογική Κίνηση Πάτρας

νεώτερες πληροφορίες μιλούν για το οριστικό τέλος της Αχαικής Τράπεζας

Το κύκνειο άσμα για την «Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα "…ακούστηκε" σήμερα - σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες - δια στόματος του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου. Αποδέκτης ο  πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Ευάγγελος Φλωράτος και η νομική σύμβουλος της τράπεζας κ. Μαριλένα Λαλιώτη οι οποίοι προσπάθησαν να αποσπάσουν τουλάχιστον υπόσχεση πως αντί για λουκέτο και ανάκληση αδείας θα έμπαινε επίτροπος με την τράπεζα να εξακολουθεί να λειτουργεί.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης

Δημοτικός σύμβουλος της Δυτικής Αχαίας υπήρξε η αφορμή για τις εξελίξεις στην Αχαική Τράπεζα

Νεώτερα είχαμε για το θέμα που προέκυψε χθές για τον δημοτικό σύμβουλο της Δυτικής Αχαίας, ο οποίος και προσέφυγε στην Τράπεζα της Ελλάδας καταγγέλοντας το Δ.Σ της Αχαικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοτικός σύμβουλος είχε στην κατοχή του συνεταιριστικές μερίδες της Αχαικής, ύψους κάποιων χιλιάδων ευρώ.
Ζήτησε την ρευστοποίηση των μερίδων πού είχε στην κατοχή του απο το Δ.Σ της τράπεζας.
Η απάντηση πού έλαβε ήταν ότι μπορούσε να πάρει το 40% περίπου του ποσού, διότι η τράπεζα της Ελλάδας απαγόρευε την πλήρη εξόφληση για οποιονδήποτε μέτοχο η μερισματούχο.
Ο δημοτικός σύμβουλος κινήθηκε νομικά εναντίον της Τραπέζας της Ελλάδος προσπαθώντας βέβαια να διασφαλίσει τα χρηματά του.
Το αποτέλεσμα ήταν η ενεργειά του αυτή να αποτελέσει την θρυαλλίδα που οδήγησε στις σημερινές εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας της Αχαικής Τράπεζας.
Επιβεβαιώνεται έτσι το χτεσινό δημοσίευμα του dete.gr το οποίο μιλούσε εξαρχής για δημοτικό σύμβουλο της Δυτικης Αχαίας και μάλιστα της Συμπολίτευσης.
Οι Αχαγιώτες

Αχαϊκή: Τι ισχύει για επιταγές, καταθέτες, δανειολήπτες, μετόχους και μερίσματα

Σε έξι καυτά ερωτήματα που αφορούν στην επόμενη ημέρα για καταθέτες δανειολήπτες μεριδιούχους και κατόχους επιταγών της Αχαϊκής Τράπεζας, δίνει σήμερα η "Πελοπόννησος"
Αναλυτικά:


Τι ισχύ έχουν σήμερα οι επιταγές της «Αχαϊκής»;
Από το γραφείο συμψηφισμού της Τράπεζας της Ελλάδος δόθηκε εντολή χθες στις τράπεζες και στους δημόσιους οργανισμούς που κατέχουν επιταγές της «Αχαϊκής» να τις επιστρέψουν σε αυτόν που τις έχει εκδώσει. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν-για παράδειγμα- κάποιος έχει καλύψει μια οφειλή της εφορίας με επιταγή της «Αχαϊκής» θα κληθεί να την πάρει πίσω και η οφειλή θα εμφανίζεται ανεξόφλητη. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στη διατραπεζική αγορά. Θα καλούνται οι εκδότες να τις αντικαταστήσουν. Ωστόσο δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τις περιπτώσεις που άλλες τράπεζες έχουν προεξοφλήσει επιταγές της Αχαϊκής, καθώς, τυπικά, μπορούν ακόμη και να τις σφραγίσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών που πιθανότατα έχουν διακινήσει επιταγές της «Αχαϊκής», ως καταλληλότερη λύση προτείνεται η εξωτραπεζική συμφωνία μεταξύ των πλευρών.
Τι συμβαίνει με τους καταθέτες;
Βάσει των όσων ισχύουν σήμερα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένες από το Δημόσιο. Έστω αν τα χρήματα είναι περισσότερα, διασώζονται αν βρίσκονται κατατεθειμένα σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καταθέτες στις περισσότερες περιπτώσεις «έσπαγαν» τις καταθέσεις τους σε διαφορετικούς λογαριασμούς, ακριβώς για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό να γίνουν συναλλαγές με την «Αχαϊκή», δεδομένου ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 θα διενεργηθεί αμέσως η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα». Το πιθανότερο είναι οι καταθέσεις να μεταφερθούν στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Συνεταιριστική Τράπεζα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες. Αντίστοιχο προηγούμενο υπήρξε με την Τράπεζα «ΑΣΠΙΣ» που έβαλε λουκέτο και οι καταθέσεις μεταφέρθηκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κατά γενική ομολογία, η μεταφορά ήταν ομαλή.
Τι θα γίνει με τους δανειολήπτες;
Όσοι έχουν πάρει δάνεια από την «Αχαϊκή», για την καταβολή των δόσεων, θα πρέπει να περιμένουν έως ότου διευκρινιστεί ποια τράπεζα θα αναλάβει την εξυπηρέτηση των δανείων της «Αχαϊκής». Για το διάστημα που θα μεσολαβήσει, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις, όπως τόκοι υπερημερίας για καθυστέρηση της δόσης, αυτό όμως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να διασφαλιστεί απόλυτα. Τραπεζικοί κύκλοι, ωστόσο προσθέτουν ότι όσοι θέλουν να είναι τυπικοί και συνεπείς, έχουν την εναλλακτική λύση να καταθέσουν το αντίστοιχο ποσό της δόσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Θα υπάρξουν απώλειες για τους μετόχους;
Το πιθανότερο είναι πώς ναι. Σε τι βαθμό, θα προκύψει από τη διαδικασία της εκκαθάρισης κατά την οποία ο ειδικός εκκαθαριστής Ιωάννης Γιαννίκος θα αποτυπώσει ποια είναι ακριβώς η οικονομική κατάσταση της τράπεζας, καθώς ελέγχει τα στοιχεία: Τι της χρωστάνε και τι χρωστάει. Δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας πόσο θα διαρκέσει η εκκαθάριση.
Τι προβλέπεται για τα μερίδια που έχουν δοθεί ως εγγύηση της χρηματοδότησης;
Το ερώτημα είναι αδύνατο να απαντηθεί στην παρούσα φάση, καθώς σε μεγάλο ποσοστό συσχετίζεται με την πορεία της εκκαθάρισης και τα ευρήματα του ειδικού εκκαθαριστή. Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες υπάρξει μια περισσότερο κατατοπιστική απάντηση. Η μεγάλη ανησυχία των δανειοληπτών είναι αν τα μερίδια θα συμψηφιστούν με την οφειλή.
Ποια είναι η τύχη του προσωπικού;
Από τη χθεσινή ανακοίνωση της «Αχαϊκής» τεκμαίρεται ότι δεν υπάρχει συνέχεια, μετά την αναστολή λειτουργίας της τράπεζας. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αψυχολόγητη και βεβιασμένη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που αφαιρεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας και επαυξάνει την ανεργία» τονίζεται χαρακτηριστικά. Χθες το πρωί, οι υπάλληλοι της «Αχαϊκής» πήγαν για δουλειά και στη συνέχεια αποχώρησαν, αφού ενημερώθηκαν ότι με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που ελήφθη στις 4 το πρωί, η Συνεταιριστική τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Μέχρι αργά χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί αν πρόκειται να απορροφηθούν από άλλες τράπεζες - όπως συνέβη με την PROTON Bank ή θα ισχύσει η διαδικασία της απόλυσης. Πρόκειται για εκατό τραπεζοϋπαλλήλους, νεαρής σχετικά ηλικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν ζευγάρια με οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από την «Αχαϊκή».

Πηγή pelop

Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Καταγγέλουν τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του Δήμου.
-Η Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους, αδιαφορεί και αρνείται να καταβάλει τα προβλεπόμενα από την Συλλογική
Σύμβαση για τους εργαζόμενους στα βαριά & ανθυγιεινά επαγγέλματα" καταγγέλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Πάτρας και προσθέτει τα κάτωθι:

"Τα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων, την παροχή 1 λίτρου γάλακτος την ημέρα, (όπως ορίζει ο νόμος ) την παρακράτηση δεδουλευμένων αδικαιολόγητα πάνω από ένα χρόνο - νυχτερινή εργασία και υπερωρίες.

Όχι μόνο δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει προς τους εργαζόμενους, αλλά αντιθέτως εκτοξεύει απειλές και υποδείξεις για το ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν οι συνάδελφοι & με ποιο Σωματείο θα συμπορευτούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους .

Ο Δήμαρχος κ Παναγιωτόπουλος πρωτοστατεί στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου με τις συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις απολύσεις συμβασιούχων εργατών.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Το κείμενο της επίσχεσης έχει είδη κοινοποιηθεί στην Δημοτική Αρχή.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Την καταβολή τώρα των δεδουλευμένων που μας χρωστάει η Δημοτική Αρχή πάνω από ένα χρόνο.
- Την υλοποίηση της Σ. Σ. Εργασίας για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων.
- Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους.

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή του Λάππα

Πριν λίγη ώρα, στην περιοχή του Λάππα στην Αχαΐα, βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας και μάλιστα δίπλα του οι αστυνομικοί βρήκαν και μια καραμπίνα.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία.

Αυτό αναμένεται να διαφανεί από την ιατροδικαστική εξέταση.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Υπήρχε βέβαια η επιστολή του δάσκαλου και δημοτικού συμβούλου Κ. Αχαϊας η οποία είχε επιβαρύνει την φήμη της τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα,

ΑΧΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Απολύσεις προσωπικού, δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις, τα δάνεια θα πληρωθούν. 
)
   
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες όλα αυτά που συνέβησαν σε σχέση με την Αχαϊκη έγιναν μέσα σε λίγες ώρες. Υπήρχε βέβαια η επιστολή του δάσκαλου και δημοτικού συμβούλου Κ. Αχαϊας η οποία είχε επιβαρύνει την φήμη της τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα, αλλά κάποιοι θεωρούν πως η Αχαϊα χτυπήθηκε για μία ακόμη φορά. "Ξέραμε ότι η Λαμία και η Λέσβος είχαν πρόβλημα, εμείς όμως δεν είχαμε. Απλά όπως συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες υπήρχε ζήτημα με τα δάνεια που δεν πληρώνονταν" δήλωσε στέλεχος της τράπεζας. Πάντως όλα δείχνουν πως σύντομα θα ανακοινωθούν και οι απολύσεις του προσωπικού, ενώ θα κλείσουν όλα τα καταστήματα. Μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ή τριών ημερών θα έχει ξεκαθαρίσει και το ποια τράπεζα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Αχαϊκής. Πάντως για μία ακόμη φορά ξεκαθαρίζεται πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τουλάχιστον έως 100.000 ευρώ, ενώ και τα δάνεια θα πληρωθούν.
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠATΡΑ
Εντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στην Πάτρα για δάνεια που δόθηκαν ανεξέλεγκτα και κυρίως σε δύο επιχειρηματίες της πόλης. Στελέχη της τράπεζας δηλώνουν πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις εξελίξεις. Οσον αφορά στον Πρόεδρο της Αχαϊκής Ευάγγελο Φλωράτο, βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς διαβουλεύσεις με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.
H ανακοίνωση της ΤτΕ

Όπως τονίζεται, η ΤτΕ έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των "παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο Νόμος 3601/2007", καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν κατ' αυτό τον τρόπο.

Τώρα, η ΤτΕ θα βρει ανάδοχο των καταθέσεων που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ και έτσι οι καταθέσεις θα μεταφερθούν σε άλλη τράπεζα.
Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.
Πηγή:Dete.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money