Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

κουιζ:Σε ποιό δήμο της Αχαίας γίναν τρελαmentos;


Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα κάνουν λόγο για τα έντονα κοιλιακά προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε αιρετούς και προιστάμενους τομέων δήμου της Αχαίας, σαν συνέπεια της υπερκατανάλωσης καραμελών μάρκας mentos.Ευτυχώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε έπειτα από κάμποσες επισκέψεις στην τουαλέτα.Καλό θα είναι να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση καραμέλας, καθώς και τα  πολλά γαριδάκια.Παν μέτρον άριστον.

ΜΕ 253.207.845,00 ευρώ σε 41 Δήμους της χώρας με σκοπό την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους επιχορηγεί το υπ.ες.ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΜΕ 4.235.121,00

Σ.Αχαγιώτες: Επιβραβεύοντας ο κ.Στυλιανίδης την κακοδιαχείριση, τις σωρηδόν πλασματικές απευθείας αναθέσεις, τα τσιμπούσια,τις αρπαχτές, τα εντάλματα για ναυαγοσώστες και πυροπροστασία  τον χειμώνα, καθώς και κάτι 12χίλιαρα για κοπή χόρτων ή κάτι χιλιάρικα για ανύπαρκτες εργασίες , όπως και κάτι υπέρογκες προμήθειες εφοδίων, επιχορηγεί με τα χρήματα των Ελλήνων  υποζυγίων φορολογουμένων 41 δήμους που έχουν βαρέσει κανόνι στην πιάτσα.Πρέπον θα ήταν να σταλεί και το Σδοε για έλεγχο μαζί με τα χρήματα.

<<Οι δήμοι που θα καρπωθούν την επιχορήγηση είναι οι εξής: Αγίων αναργύρων-Καματερού, Αιγιαλείας, Αίγινας, Αχαρνών-Αστερουσίων, Ασπροπύργου, Βύρωνος, Γορτύνας, Δεσκάτης, Δυτικής Αχαϊας, Ερέτρειας, Ευρύμανθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Θηβαίων, Καισαριανής, Καλαμπάκς, Καρύστου, Κασσάνδρας, Κερκύρας, Κοζάνης, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Λεβαδέων, Λυκόβρυσης-Πέυκης, Μεγαρέων, Μεταμορφώσεως, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Παγγαίου, Παύλου Μελά, Πεντέλης, Περάματος, Πύργου, Πωγωνίου, Ρεθύμνης, Σαλαμίνας, Σπατών-Αρτέμιδος, Τανάγρας, Τυρνάβου, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φυλής, Χαϊδαρίου
Οι παραπάνω Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε δημιουργία ειδικούλογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια των σχετικών ελέγχων από το Υπουργείου Εσωτερικών. 
Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:
«Η συστηματική προετοιμασία που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών όλους τους προηγούμενους μήνες, μας επέτρεψε να είμαστε μέσα στα τρία πρώτα Υπουργεία που εκταμιεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για 41 Δήμους της χώρας. Η ροή εκταμίευσης θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα και για τους υπόλοιπους Δήμους και τις Περιφέρειες. Είναι σημαντικό ότι το σύνολο των χρημάτων διατίθεται απευθείας στις τοπικές αγορές, ενισχύοντας τη ρευστότητα της οικονομίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες».

Μπορούμε πλέον να αποκτήσουμε Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων!


ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

Βύρωνος 20Α, 26224 ΠΑΤΡΑ
Τηλ – fax: 2610 321010
email: oikipa@otenet.gr  


Μπορούμε πλέον να αποκτήσουμε Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων!
Η  παράδοση στον Δήμο Πατρέων μιας ολοκληρωμένης και λεπτομερούς μελέτης  Δικτύου ποδηλατοδρόμων είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο γεγονός όχι μόνο για την ίδια τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη, αλλά για την γενικότερη στροφή των αστικών μας μετακινήσεων προς βιώσιμη κατεύθυνση.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα από την παρουσίαση της μελέτης που έγινε από τους μελετητές Άννα Γόγολα και Νίκο Μηλιώνη προς τους φίλους και τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στα Γραφεία της.
Πράγματι, η εφαρμογή της μελέτης  που σχεδιάζει ένα δίκτυο και όχι απλά μεμονωμένους  ποδηλατοδρόμους απαιτεί και βελτίωση ασφάλτου, πεζοδρομίων, σημάνσεων και βέβαια οδηγικής συμπεριφοράς, προκειμένου να πετύχουμε την μείωση των μετακινήσεων με ΙΧ, την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής  στον πιο πυκνοκατοικημένο ιστό της Πάτρας, από την περιοχή της Παναχαϊκής μέχρι την Ανθείας στην Δυτική Πάτρα.
Οι θετικές εξελίξεις όσον αφορά την επέκταση του προαστιακού,  την διάνοιξη της Κανακάρη και την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής ενισχύουν σαφώς το ρεαλιστικό χαρακτήρα της εφαρμογής της μελέτης στην πράξη.
Αυτό θα είναι και σταθερό πεδίο δράσης και πίεσης της ΟΙΚΙΠΑ αλλά και των άλλων δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών προς την παρούσα αλλά και τις επόμενες δημοτικές αρχές: η σταδιακή αλλά χωρίς οπισθοδρομήσεις υλοποίηση όλης της μελέτης.
Μπορούμε και θέλουμε να ονειρευτούμε μια Πάτρα πραγματικά ευρωπαϊκή πόλη.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


ΘΕΜΑ:
«Ορισμός αντιδημάρχων»


ΑΠΟΦΑΣΗ 1220 / 2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1.      Τα άρθρα 58, 59, 61, 62, 92, 93, 282 και 286 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Ε.τ.Κ., τ. Α΄, φ. 87/7-6-2010).
2.      Το άρθρο 3 του ν. 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012» (Ε.τ.Κ., τχ. Α΄, φ. 40/29-2-2012).
3.      Το άρθρο 6 του ν. 4071/2012 «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» (Ε.τ.Κ., τχ. Α΄, φ. 85/11-4-2012).
4.      Το άρθρο 3 της από 31 Δεκεμβρίου 2012 πράξης νομοθετικού περιεχομένου «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας» (Ε.τ.Κ., τχ. Α΄, φ. 256/31-12-2012).
5.      Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 71351/εγκ.41/14-12-2010 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα: «Ορκωμοσία των αιρετών των Δήμων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων και των μονομελών οργάνων διοίκησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και ορισμός Αντιδημάρχων (Δημοτική Περίοδος: 1η Ιανουαρίου 2011 – 31η Αυγούστου 2014)».

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1.      Ορίζει ως αντιδημάρχους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για το χρονικό διάστημα από 2ας Ιανουαρίου 2013 έως 31ης Αυγούστου 2014 τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και τους μεταβιβάζει τις ακόλουθες καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητες:
·        Στον κ. Χρήστο Γεωργ. Νικολάου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Διοίκησης, Οικονομίας, Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.
·        Στον κ. Κανέλλο Αχιλ. Κανελλόπουλο τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Τεχνικών έργων και Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.
·        Στον κ. Κωνσταντίνο Νικ. Ταπεινό τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Καθαριότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Λαρίσου.
·        Στον κ. Παναγιώτη Γεωργ. Τριανταφυλλόπουλο τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Κοινωνικής Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μόβρης.
·        Στον κ. Χρήστο Παν. Μεντζελόπουλο τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Εμπορίου, Λαϊκών Αγορών και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ωλενίας.
2.      Εξουσιοδοτεί τους οριζόμενους αντιδημάρχους να υπογράφουν, με εντολή του, τα πάσης φύσεως έγγραφα που σχετίζονται με την άσκηση των ανατιθέμενων σε αυτούς αρμοδιοτήτων, με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση του δημάρχου.
3.      Οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Γεωργ. Νικολάου, Κανέλλος Αχιλ. Κανελλόπουλος και Κωνσταντίνος Νικ. Ταπεινός θα λαμβάνουν αντιμισθία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 (παρ. 3 εδάφ. ε΄ και στ΄) του ν. 4051/2012.
4.      Οι οριζόμενοι αντιδήμαρχοι δεν μπορούν, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση ορισμού αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
5.      Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος κάποιου από τους αντιδημάρχους, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο δήμαρχος.
6.      Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του δημάρχου, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γεωργ. Νικολάου, που αναπληρώνει το δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο Κανέλλο Αχιλ. Κανελλόπουλο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ





ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αναστέλλονται για ένα έτος οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις.


Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για παράταση αναστολής πλειστηριασμών, λειτουργία καταστημάτων τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους και ρύθμιση για εμπορικές μισθώσεις


Η αναστολή των πλειστηριασμών ως το τέλος του 2013, η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους και η παράταση για ένα χρόνο της ρύθμισης που αφορά την καταγγελία εμπορικής μίσθωσης από το μισθωτή (ενοικιαστή), περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ειδικότερα:
1.Η αναστολή των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ (όπως ίσχυε) παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
2.Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου, σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η ρύθμιση γίνεται με στόχο την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο και τη διευκόλυνση των καταναλωτών.
3.Παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή για τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία: Στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας, της μίσθωσης, μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο. Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις
.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ


Ά
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία, αν και για μας ήταν κάτι το αναμενόμενο.Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή,κάποιος απο τους απασχολούμενους με <<ειδικό>> καθεστώς εργασίας (μαύρη εργασία ανασφάλιστη  λες και ο δήμος είναι εργοδότης λαθρομεταναστών) μην αντέχοντας την κοροιδία θα αντιδρούσε δυναμικά, διεκδικώντας τα χρεωστούμενα. Καταδικάζουμε την βία, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι όλοι Στάθης ή Γιάννης οι οποίοι όταν ζήτησαν τα χρηματά τους απο τον ίδιο αντιδήμαρχο, πήραν ως απάντηση <<αμα σας αρέσει καθήστε, αλλιώς φύγετε>>.Θα μπορούσαν βέβαια όλοι αυτοί να απευθυνθούν στο ικα, και στην επιθεώρηση εργασίας, καταγγέλοντας την <<ειδική> σχέση εργασίας με κρατικό φορέα αλλά φαίνεται ότι η ανάγκη για εργασία,ειδικά στην σημερινή Ελλάδα υπερισχύει του δικαίου, και ανέχεται την πλήρη εκμετάλευση για ένα κομμάτι (καθυστερημένο) ψωμί. Δουλοκτήτη κρατικό φορέα ειλικρινά, με έκπληξη βλέπουμε να υπάρχει και μάλιστα υπό την ανοχή όλων. Κατά πληροφορίες το ποτήρι ξεχείλισε όταν έμαθε ο θύτης ότι άλλος εργαζόμενος με ίδια σχέση (μαύρος) που προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διοικητικός στο γραφείο του Αντιδημάρχου, έλαβε 3.500 ευρώ, με 3 διαφορετικές αναθέσεις για να συντηρήσει και να καθαρίσει δημοτικό γήπεδο της περιφέρειας!Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν αναρτημένα στην διαύγεια...Η ανέχεια και η εκμετάλευση είναι κακός σύμβουλος, ειδικά όταν δίνονται υποσχέσεις που δεν τηρούνται, και οι <<εργαζόμενοι>> χωρίζονται σε παιδιά και αποπαίδια. Το πλέον προκλητικό είναι ότι παρόλο το επεισόδιο, ο υπάλληλος εμφανίστηκε κανονικά προς εργασία προς απαξίωση του θεσμού του αντιδημάρχου,μια και εμείς σεβόμενοι τον θεσμό του αιρετού  θα είχαμε φροντίσει για την εξόφληση και απόλυση του εν λόγω, διαφυλάττοντας το κύρος μας.Το επεισόδιο αυτό ανοίγει μία μεγάλη συζήτηση για τους εισφοροφυγάδες δημόσιους και δημοτικούς! οργανισμούς. Η αντιπολίτευση γνωρίζει ποιοί είναι οι μαύροι και ειδικά οι απλήρωτοι μαύροι εργαζόμενοι.Θα εφαρμοστούν τελικά οι νόμοι σε αυτό το μέρος της Ελληνικής επικράτειας;Ή όλοι τελικά ανήκουν στον ίδιο κύκλο μικροσυμφερόντων;
γριο ξύλο έπεσε στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας όταν εργαζόμενος στον Δήμο «πλάκωσε» στις μπουνιές αντιδήμαρχο!
Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως στον συγκεκριμένο υπάλληλο είχε ανατεθεί εργασία για την οποία του είχαν υποσχεθεί πως θα πληρωθεί, οι μέρες όμως περνούσαν και χρήματα δεν έβλεπε!
Πριν από μερικές ημέρες ο εργαζόμενος (φανερά αγανακτισμένος) επισκέφθηκε το γραφείο του αντιδημάρχου με τον οποίον ερχόταν σε συνεννόηση και απαίτηση για μία ακόμη φορά τα χρήματά του. Ο αντιδήμαρχος... σήκωσε τα χέρια ψηλά και τότε έγινε της κακομοίρας! Ο εργαζόμενος «τον βούτηξε» και άρχισε να τον γρονθοκοπεί, και ο αιρετός προσπαθούσε μάταια να προστατευθεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα.
Aλλοι υπάλληλοι του Δήμου έσπευσαν να τους χωρίσουν, ενώ ο αντιδήμαρχος κάλεσε την Αστυνομία. Ο εργαζόμενος όμως πρόλαβε και απομακρύνθηκε για να γλιτώσει την αυτόφωρη διαδικασία, όμως θέλησε να «αποτελειώσει» τον αντιδήμαρχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από το Δημαρχείο! «Άρχισε να χτυπά με μανία, με κλωτσιές και μπουνιές και το αυτοκίνητο» μας είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
Το γεγονός προκάλεσε έντονες συζητήσεις στον Δήμο, ενώ κάποιοι εκφράζουν απορίες και για την σχέση εργασίας που είχε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος με τον Δήμο Δυμαίων.
Το κείμενο της είδησης προέρχεται απο dete.gr,και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα κόσμος της Πάτρας, στις 11/1/2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επειτα απο μία σύντομη απουσία, κατά την οποία πολλά και διάφορα συνέβησαν στην Δυτική Αχαία, επιστρέφουμε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Προσπαθήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ορισμένους να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους συμπατριώτες τους, που τους εξέλεξαν για να ασκήσουν κριτική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.Το κλίμα των εορτών λειτούργησε ως φαίνεται κατευναστικά, και έτσι ενώ έχει γίνει ο χαμός στην κυριολεξία, η ωραία κοιμωμένη συνεχίζει τον ύπνο της, φροντίζοντας να μην ενοχλεί τους κρατούντες.
Θα καλύψουμε και πάλι το κενό, υπεύθυνα, και αντικειμενικά.Οι ΑΧΑΓΙΏΤΕΣ είναι ένα μπλογκ πολυφωνικό, κάτι που εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει ο αναγνώστης ανατρέχοντας στις δημοσιεύσεις μας.
Συνεχίζουμε.Προσπαθήσαμε να παραδώσουμε την σκυτάλη αλλά δεν θέλησε να την παραλάβει κανείς. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό δεν έγινε χάριν μικροσυμφερόντων και τοπικής διαπλοκής, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου ή ικανοτήτων.
Καλή χρονιά με υγεία ευτυχία και προκοπή.
Οι Αχαγιώτες

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money