Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δυτική Αχαία: Στο ψηφοδέλτιο Γκοτσούλια οι Γιάννης Ταπεινός, Γιάννης Κριμπάς και Ξενοφών Σταυρόπουλος

Δυτική Αχαία: Στο ψηφοδέλτιο Γκοτσούλια οι Γιάννης Ταπεινός, Γιάννης Κριμπάς και Ξενοφών Σταυρόπουλος Σήμερα η πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού
Ως επικεφαλής ενός ευρύτερου, πολυσυλλεκτικού σχήματος, κατεβαίνει στις εκλογές για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας ο πρώην Δήμαρχος Κάτω Αχαϊας Διονύσης Γκοτσούλιας. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 στον συνδυασμό του θα μετέχουν και πολιτικά πρόσωπα με ευρεία αναγνώριση τα οποία προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Σήμερα το απόγευμα, στις 7.30, στην Κάτω Αχαΐα (στα «Πεύκα»), ο κ. Γκοτσούλιας θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει και τα πρώτα 20 ονόματα του συνδυασμού του στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται ο πρώην Αντινομάρχης και πρώην Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Αχαΐας Γιάννης Ταπεινός (θα αναλάβει και επικεφαλής εκλογικού αγώνα), ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κριμπάς και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μόβρης (επί δημαρχίας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου) Ξενοφών Σταυρόπουλος.
Ο κ. Γκοτσούλιας, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, συγκροτεί έτσι μια δημοτική Κίνηση με ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και υπερκομματικό χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες «συμμαχίες» που θα προκαλέσουν αίσθηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr.
Στην σημερινή εκδήλωση, όπως έχει αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Γκοτσούλιας, «θα δώσουν το παρών αυτοδιοικητικά στελέχη από τη Δυτική Αχαΐα όλων των πολιτικών αποχρώσεων στην προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο νίκης από ανθρώπους με διάθεση και μεράκι για προσφορά».
 πηγή:bestnews.gr,αντ1 ράδιο πάτρας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη Ευρωπαίων στους Ρομά της Κ. Αχαγιάς

Μια ιδιαίτερη εμπειρία έζησαν είκοσι υψηλά στελέχη φορέων της "Ευρωπαίκής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων"που ήρθαν στην Πάτρα προσκεκλημένοι του ΚΕΚ Δάφνη για να συνδιαμορφώσουν την ευρωπαίκή πολιτική στα προγράμματα δια βίου μάθησης.
Οι 20 καλεσμένοι, εκπρόσωποι 14 ευρωπαίκών χωρών, επισκέφτηκαν καταυλισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαγιά ενώ παρακολούθησαν και πρόγραμμα επιμόρφωσής τους στο παράρτημα του ΚΕΚ Δάφνη στο Ελαιοχώρι. Εκεί έγινε κοινή συνείδηση η μέγιστη αναγκαιότητα για τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων που μπορούν να αλλάξουν την ζωή ανθρώπων και μικρών κοινωνιών.
Η κυρία Gina Ebner και ο κ. Tomas Fritz,  από τους επικεφαλείς των προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ευρώπη, δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν για την κατάσταση των Ρομά στην Ελλάδα αλλά και να μεριμνήσουν για την εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων που να αφορούν την περίπτωσή τους.
Πέραν αυτού οι 20 ευρωπαίοι ειδικοί στην εκπαίδευση ενηλίκων κατα΄την διάρκεια των συναντήσεών τους στην Πάτρα, ανάμεσα στα άλλα συναποφάσισαν ότι :
* Η εκπαίδευση ενηλίκων θα πρέπει να παρέχει έγκυρη αναγνώριση σπουδών και ΄πιστοποιητικά.
* Απαράιτητα είναι η διεξαγωγή των προγραμμάτων εκπάιδευσης - μάθησης με όρους και συνθήκες που να καθορίζουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι και οι κοινωνικές συνήθειές τους.
* Θα πρέπει να ιδρυθεί Ευρωπαίκό Ίδρυμα Εκπαίδευσης - Μάθησης Ενηλίκων που να δρά συστηματικά για το μείζον αυτό ζήτημα.
* Κοινή είναι η πεποίθηση ότι η Εκπαίδευση Ενηλίκων συμβάλλει στην προσωπικότητα του ανθρώπου, στην οικονοκική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.
Να σημειωθεί ότι η τελική συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο στις Βρυξέλλες.
πηγή:bestnews.gr

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινάει ο Σάκης Γκοτσούλιας .ENAΡΞΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΜΠΟΣ ΩΡΑ 19.30




Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα κηρύσσει ο Σάκης Γκοτσούλιας στις 17 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.). Πρόσωπα - έκπληξη φέρεται να έχει προσεγγίσει ο υποψήφιος δήμαρχος για να τον ακολουθήσουν, με χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι θα έχουν διαπαραταξιακό εύρος.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Την πρόσκληση έχει απευθύνει ο Σ. Γκοτσούλιας σε αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη τη Δυτική Αχαΐα. Αρκετοί από τους καλεσμένους στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του συνδυασμού προέρχονται από άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά συζητούν με τον υποψήφιο δήμαρχο για τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής κίνησης. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Σ. Γκοτσούλιας θα ανακοινώσει τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα του συνδυασμού του, αλλά και το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του. Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι κοντά του βρίσκονται και αιρετοί από την παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ
Ο υποψήφιος δήμαρχος έχει ξεκινήσει τη διανομή προσκλήσεων για την εκδήλωση «χέρι με χέρι», πραγματοποιώντας περιοδείες σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
«Εχουμε γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας», δήλωσε στην «Π» ο Σ. Γκοτσούλιας και εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να δοθούν λύσεις σε κάποια από αυτά, όπως είναι η επέκταση του φράγματος Πηνειού, η Β΄ φάση του έργου κατασκευής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, η υδροδότηση του Λαρισού κ.ά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν παραβλέπει την ανάγκη να κατασκευαστούν οι υποδομές που έχει ανάγκη η Δυτική Αχαΐα, αλλά θέτει τον «άνθρωπο» ως βασικό άξονα στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει είναι και η διοργάνωση μιας ανοικτής πολιτικής συζήτησης στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου με καλεσμένες όλες τις δημοτικές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις εκλογές. Μέσα από αυτή την διαδικασία επιθυμεί ο Σ. Γκοτσούλιας να αναδειχθούν σημεία της δημοτικής πολιτικής στα οποία συμφωνούν, αλλά και εκείνα που διαφωνούν.

(ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money