Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΙ ΠΟΖΑΡΑΝ ΤΑ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΑ


Πάλι γεμίσαμε φωτογραφίες. Ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό' Πουλάνε μούρη με τα λεφτά των άλλων. Άλλοι ματώνουν οικονομικά και άλλοι βγαίνουν μπροστά για να απολαύσουν την δημοσιότητα. Εμένα όμως η καθημερινοτητά μου δεν αλλάζει όσες φωτογραφίες των Νικολάου και λοιπών δημοσιευτούν. Κάθε μέρα περνάω από την Φιλοποίμενος. Πενήντα μέτρα απο την οικία Νικολάου.Εδώ και τέσσερις μήνες η εικόνα του δρόμου παραπέμπει σε επαρχιακή ορεινή οδό που το οδοστρωμά της φθείρεται καθημερινά από ρέματα και χιόνια. Αλλά μην ανησυχείτε, έχουν ληφθεί τα δέοντα μέτρα προφύλαξης τι αναλάμποντα φανάρια τι σήματα, τι κορδέλες. (ε λέμε και κανά αστείο). Επίσης τα ίδια και καλύτερα μέτρα προειδοποίησης και προφύλαξης έχουν ληφθεί για την σκάρα υπονόμου όπου τσάκισα το αυτοκινητό μου. Μπορεί να μην  έχουμε δρόμους αλλά από φωτογραφίες ιιιι χορτάσαμε αδέλφια. Παραέγινε η ιστορία του στύλ κοιτάτε μας γειτόνοι..
 Ο Φ.Ε.Σ.






Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΩΣ



Ευτυχώς να λέμε που δεν έχει καμία σχέση με τα τηλεφωνικά δίκτυα ο δήμος γιατί θα είχαμε επιστρέψει στις αγνές ρομαντικές εποχές των σημάτων καπνού και των ταχυδρομικών περιστεριών. Ανά δεύτερη μέρα ή μάλλον νύχτα, η οδός Δεξαμενού που διαμένω βυθίζεται στα μαύρα σκοτάδια από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου έως και το γυμνάσιο! Το ίδιο βλέπω συμβαίνει και στην οδό Αγ. Ιωάννου οδού κατοικίας του Νικολάου.  Αισθάνεται άνετα στο βαθυ σκότος μάλλον..Μια χαρά, από νερό ξεμένουμε, δημοτικό φωτισμό δεν έχουμε αν και το χρυσοπληρώνουμε μεσω ΔΕΗ με τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, τα αυτοκίνητα τα σπάσαμε στις λακκούβες παγίδες. Αλλά δεν ανησυχώ.Τα φωτομοντέλα της συμπολίτευσης θα βγάλουν δελτίο τύπου για την γιορτή της πικραγγουριάς διανθισμένο με πλήρη φωτογραφικό ρεπορτάζ σε όλες τις στάσεις και πόζες. Κάτι μου λέει ότι μετά το ατυχές συμβάν με την ρευματοκλοπή που διέπραξε ο δήμος! για νά ρθει μία η άλλη με το πρόστιμο, κάνουνε οικονομία σε βάρος μας. Εμείς πάντως αν και έχει τμήμα ασφαλείας πλέον η Αχαγιά (γίνομαι ειρωνικός το ξέρω) πήραμε και δεύτερο λουκέτο για να ασφαλίσουμε την εξώπορτα και να φυλάξουμε τα μαλακά μας μόρια.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος





Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΦΩΤΟΡΥΘΜΙΚΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


Πέφτει πολύ γέλιο κάθε βράδυ στην 25ης Μαρτίου. Μέχρι στοιχήματα βάζουμε για το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ξανανάψει ο δημοτικός φωτισμός, και πόσο χρόνο θα κάνει η λάμπα που βρίσκεται απέναντι του φαρμακείου. Η ώρα ποικίλει συνήθως συμβαίνει 21.00 με 23.00. Η συγκεκριμένη λάμπα αναβοσβήνει κάθε 5 λεπτά, ταιριάζει κιόλας στο πνεύμα των ημερών. Η μισή πλατεία είναι στα σκοτάδια, μια χαρά όλα.Αλλά δεν ανησυχώ, κάποιο δελτίο τύπου θα βγάλει με φωτογραφίες ο δήμος...

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ



Θλίψη προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι της Αχαγιάς. Σε κάθε βήμα καραδοκεί ο κίνδυνος για πεζούς και οχήματα. Ο γράφων έπεσε ο ίδιος θύμα του ωχαδελφισμού και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής. Πάει ένα ψαλίδι του αυτοκινήτου μου. Αλλά όταν θαεπισκευαστεί θα στείλω τον λογαριασμό στο δημαρχείο. Το λάθος ήταν ότι δεν κάλεσα το τμήμα να καταγράψει το συμβάν. Αλλά έτσι είναι, όταν οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε ποζάροντας σαν φωτομοντέλο για φωτογραφίες, ούτε  με δελτία τύπου. Δίπλα ακριβώς η φωτογραφία της παγίδας που έπεσα.Υπομονή, μάθαμε να ζούμε χωρίς φώτα μια και ο δημοτικός φωτισμός είναι σβηστός, αντέχουμε μέρες χωρίς νερό,μερικές λακκούβες θα μας πτοήσουν;








Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑ ΚΟΥΝΑΒΗ καταγγελια τοπικου προεδρου

Γκοτσούλιας:
«Η Δημοτική Αρχή πρόσφατα στα πλαίσια ενημέρωσης για τα ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία τόνισε ότι όλα λειτουργούν άψογα.
Ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν πει έστω και μια φορά, ότι είναι κάτι που δεν έγινε σωστά, ότι έχει γίνει επί Δημαρχίας Παναγιωτόπουλου είναι έργο του Νικολάου και ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση ευθύνεται πάλι ο Παναγιωτόπουλος.
Δεν έχετε αντιληφθεί στο Δήμο και κυρίως ο αλάθητος Δήμαρχος ότι ζείτε στον κόσμο σας και με το να αναφέρεστε συνέχεια στους προηγούμενους, δεν λύνεται τα προβλήματα σας.
Τέλος αν είχατε μειώσει τα έξοδα για τις χιλιάδες ανούσιες φωτογραφίσεις που κάνετε με το παραμικρό και είχατε επισκευάσει ορισμένους κρουνούς θα είχε γλιτώσει μια περιουσία.
Σας ενδιαφέρει όμως η εικόνα και όχι τα προβλήματα των πολιτών, μοιάζετε με μεγαλοπρεπή τάφο που στο εσωτερικό του αναδύεται βρώμα και δυσωδία». 


Κουνάβης:«H πυρκαγιά αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα τα οποία κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο. Γιατί οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούν; Γιατί σε πολλές τοπικές κοινότητες πάρα τα αιτήματα κατοίκων και προέδρων δεν υπάρχει νερό για άμεση πυρόσβεση; Γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενώ υπάρχουν αυτά τα προβλήματα στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού (συντονιστικό όργανο φυσικών καταστροφών) ισχυρίστηκε πως όλα λειτουργούν ρολόι χωρίς ελλείψεις στην πυρασφάλεια του Δήμου μας;».

Τα αποκαΐδια… προκάλεσαν και άλλες αντιδράσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων Κυριάκος Ορλώφ, αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΤΚ Πετροχωρίου Αντώνης Στασινός «Έχω ζητήσει εδώ και αι 2,5 χρόνια να έχουμε νερό στον κρουνό για τις πρώτες ανάγκες. Λυπάμαι για το ατυχές συμβάν», ζητά εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΟΝΕΙΔΟΣΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


«Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν, στην ολοκληρωτική καταστροφή οικείας στα Βεσκουκεικα Αχαίας. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του Π.Σ. αλλά και του Εθελοντικού Σταθμού μας που παρέστη με τρία άτομα και δύο οχήματα, δεν καταφέραμε να γλυτώσουμε το σπίτι λόγω των εύφλεκτων υλικών κατασκευής του αλλά ποιος σημαντικός λόγος είναι η απουσία κρουνού στη περιοχή με αποτέλεσμα το υδροστόμιο που υπάρχει στο σταθμό μας να είναι το μόνο διαθέσιμο.
Η απόσταση των 10 περίπου χιλιομέτρων, τα 20-30 λεπτά που χρειάζεται για να γίνει πλήρωση σε κάθε πυροσβεστικό αλλά και ότι στο συμβάν επιχειρούσαν 5 υδροφόρα οχήματα συνολικής χωρητικότητας 55000 λίτρων με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ούτε αυτός, καθιστά άμεση υποχρέωση να υπάρχει τουλάχιστον ένας κρουνός σε κάθε χωριό του Δήμου μας αλλά και αν ακόμα δεν υπάρχει δίκτυο τουλάχιστον μία παροχή σε κάθε δεξαμενή.
Μπροστά στην ασφάλεια και τη προστασία των περιουσιών και της ζωής των συμπολιτών μας τα χρήματα ωχριούν.
Σ.Ε.ΔΙ.Π.ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;


Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την ανεπάρκεια των αντιδημάρχων ύδρευσης και πολιτικής προστασίας προέβησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων .κ.κ Γκοτσούλιας και Κουνάβης. Αφορμή η καταστροφική πυρκαγιά σε οικία στα Βεσκουκαίικα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν  οι καταγγελίες των εθελοντών πυροσβεστών του δήμου μας.Οι άνθρωποι αυτοί που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε κρουνός με νερό, ώστε να ανεφοδιάζονται επί τόπου τα οχήματα πυρόσβεσης.Αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, και να καταστραφεί ολοσχερώς η οικία της οικογένειας  μαζί με τα υπαρχοντά της. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Οι παραλείψεις των εν λόγω αντιδημάρχων, Τραχάνη και Ραυτακόπουλου δικαιολογούν την άσκηση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Επίσης οι καταγγέλλοντες σημειώνουν με νόημα, την εικονική πραγματικότητα που διετύπωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας ότι όλα μα όλα βαίνουν καλώς, και ότι είναι άριστα προετοιμασμένος ο δήμος. Κουραφέξαλα! Μάλλον θα δούμε πολύ σύντομα απευθείας αναθέσεις και πάλι για κοπή χόρτων, για καθαρισμούς κλπ κλπ και όλα τα ωραία που συμβαίνουν χρόνια τώρα.
Οι Αχαγιώτες.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τότε που εκτός απο τα οχήματα οι πλάκες πεζοδρομίου, έβγαζαν φτερά και παραχωρούνταν με το έτσι θέλω.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;
Μπουλντόζες πάνε για παλιοσίδερα, οχήματα του Δήμου εξαφανίζονται, και τώρα ήρθε η στιγμή να εξαφανιστούν και πλάκες κάλυψης πεζοδρομίου.
Υπήρχαν κάποιες πλάκες πεζοδρόμησης  στο δημοτικό διαμέρισμα Βουπρασίου οι οποίες προορίζονταν για την εκτέλεση έργου στο χωριό.
Εμβρόντητοι οι κάτοικοι είδαν κάποια μέρα εργολάβο της περιοχής μας να τις φορτώνει και να τις μεταφέρει σε ιδιόκτητο χώρο.
Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με ερώτηση στον Αντιδήμαρχο κ. Κανελλόπουλο
Οι κ.κ. σύμβουλοι έπεσαν από τα σύννεφα ακούγοντας  άφωνοι τον κ. Κανελλόπουλο να επιβεβαιώνει το γεγονός, παραδεχόμενος ενώπιον του συμβουλίου ότι οι πλάκες οι οποίες προορίζονταν για την εκτέλεση δημοτικού έργου ,άκουσον άκουσον , ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ σε εργολάβο άσχετο ως προς το έργο, για να εξοφληθεί χρέος του Δήμου Δυμαίων σε αυτόν!!!!!
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι εκχώρησε δημοτική περιουσία σε πιστωτή του δήμου με μία προφορική εντολή δικιά του, η οποία  εντολή καταφανέστατα δεν προβλέπεται από καμία νόμιμη διαδικασία .
Είναι δυνατόν;
Είδαμε δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης να ζητά εξηγήσεις και να καταγγέλλει εγγράφως ότι εργάτες καταδικασθέντος εργολάβου πήραν 2  δημοτικά οχήματα στου Λάππα για διάλυση ισχυριζόμενοι όπως καταγγέλλει ο σύμβουλος ότι έχουν την άδεια του δημάρχου.
Τώρα βλέπουμε Αντιδήμαρχο να παραδέχεται ότι με εντολή του εδόθησαν οι πλάκες λόγω χρέους.
Αλήθεια βάσει ποιάς νόμιμης διαδικασίας το έπραξε αυτό ο κ. Κανελλόπουλος;
Και αφού έγινε αυτή η παραχώρηση προς τον εργολάβο πως τεκμαίρεται ότι έγινε εξόφληση του χρέους ;
Έσκισαν απλά τα εντάλματα πληρωμής;
Έδωσε μήπως το λόγο της τιμής του ο εργολάβος ότι δεν θα διεκδικήσει τα βεβαιωμένα χρέη;
Να υποθέσουμε ότι έχουν προηγηθεί παρόμοια γεγονότα όπως αυτό;
Τελικά τι αίσθημα ιδιοκτησίας είναι αυτό που έχει αναπτυχθεί στους αιρετούς του Δήμου Δυμαίων;
Πιστεύουν άραγε ότι η δημοτική περιουσία έχει καταστεί προσωπική και την κάνουν ότι την θέλουν;
Περισσεύει πλέον η αλαζονεία , η κακοδιαχείριση, και η πολιτική υποκρισία.
Αντίθετα εξέλειπε πλέον το ήθος, η χρηστή διοίκηση και ο σεβασμός της περιουσίας του λαού.
Τελικά έχουν καταλάβει σε ποιόν ανήκουν όλα, μα όλα αυτά που απαρτίζουν αυτό που λέμε δημόσια περιουσία;
Κακώς νομίζουν ορισμένοι ότι αναλαμβάνοντας έναν θώκο, αυτοαναγορεύονται σε ελέω θεού εξουσιαστές και δεν έχουν να δώσουν λόγο σε κανέναν ούτε υπόκεινται σε κριτική.
Οι λέξεις παραίτηση και ευθιξία σημαίνουν κάτι για την τοπική εξουσία;
Προτίθεται ο κ. Δήμαρχος να ζητήσει την παραίτηση του Αντιδημάρχου;
Αλήθεια έχει διαταχθεί κάποια ΕΔΕ για την υπόθεση με τα οχήματα ώστε να δούμε αν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για κάποιους;

Και μια και μιλάω για ΕΔΕ, έχει μήπως διατάξει ο κ. Δήμαρχος την διενέργεια άλλης ΕΔΕ, για την υπόθεση με τον υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος αναφέρεται στο Δελτίο τύπου της Ασφάλειας Πάτρας, και αφορά την υπόθεση των παράνομων αδειών παραμονής με τις κλεμμένες αιτήσεις των οποίων ήταν γνωστοί εκ των προτέρων οι αριθμοί μητρώ 

το σκηνικο με την διάλυση των οχημάτων και την μετατροπή τους σε μέταλλο επι Αντιδημαρχίας Νικολάου.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Με αφορμή την σύλληψη γνωστού επιχειρηματία της Δυτικής Αχαίας στο χωριό Πόρτες, ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο και στην επεξεργασία μετάλλου, ήρθε στο φώς μία πολύ περίεργη ιστορία η οποία αφορά Δημοτική περιουσία.
Σάββατο μεσημέρι λοιπόν την 21/1/ εκλήθη η αστυνομία από τον πρόεδρο του χωριού Πόρτες, και συνέλαβε επ  αυτοφώρω τον επιχειρηματία να τεμαχίζει μία μπουλντόζα του πρώην δήμου Ωλενίας!!!
Ακολούθησε η σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου και η κράτηση του έν λόγω επιχειρηματία  στο Α.Τ..
Αιφνιδίως επισκέφτηκε το Α.Τ. Κάτω Αχαΐας το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Δήμαρχος με συνοδεία δημοτικό του σύμβουλο.
Η συνέχεια είναι συναρπαστική.
Την Κυριακή 22/1 στο Δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν αποκαλύψεις για την συγκεκριμένη υπόθεση που δημιουργούν πάμπολλα ερωτηματικά.
Συγκεκριμένα ο κ. Ραυτακόπουλος, ανέδειξε το θέμα με ερωτησή του στην οποία ζητούσε να μάθει  τι συμβαίνει με 2 φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία ανήκαν στον Δήμο Λαρίσσου και με τον Καλλικράτη πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Δυμαίων.
Στάθμευαν το ένα στο παλαιό δημοτικό σχολείο Λάππα, και το άλλο έξωθεν της νοικιασμένης από τον δήμο αποθήκης ιδιοκτησίας κ Κίκινα.
Από το πουθενά εμφανίστηκαν κάποια άτομα υπάλληλοι του εν λόγω επιχειρηματία παρέλαβαν το ένα φορτηγό το οποίο  μετέφεραν στο κατάστημα του εργολάβου.
Εμφανίστηκαν τα ίδια άτομα έπειτα από 2 μέρες για να πάρουν και το άλλο φορτηγό
Ζητήθηκαν εξηγήσεις από περίοικους για το ποιοι είναι που το πάνε το φορτηγό και από ποιόν έχουν άδεια.
Τα άτομα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από τον Δήμαρχο!!
 Το θέμα πήρε διαστάσεις  όταν εντοπίστηκε το ένα φορτηγό στο κατάστημα του επιχειρηματία.
Τα όσα κατήγγειλε ο κ  Ραυτακόπουλος είχαν αναφερθεί έγκαιρα  και επισημανθεί από τον Σύμβουλο της Συμπολίτευσης κ. Μανιουδάκη, ο οποίος αναφέρει τα περιστατικά με τα φορτηγά, καταγράφει τους ισχυρισμούς των εργατών ότι έδωσε άδεια ο Δήμαρχος, και όλα αυτά με εγγραφό του ΤΡΕΙΣ μέρες πριν την σύλληψη στις Πόρτες, το οποίο έγγραφο, απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο κ. Νικολάου και ρωτάει ο κ. Μανιουδάκης  τι ακριβώς συνέβη στο Λάππα , πως <<απαλλοτριώθηκαν>> τα οχήματα και ποιος έδωσε την άδεια.
Υπενθυμίζω ότι για τα κρατικά οχήματα  και την εν γένει δημόσια περιουσία υπάρχουν συγκεκριμένες  διαδικασίες είτε για την εκποίηση είτε για την καταστροφή τους, οι οποίες διαδικασίες βέβαια διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και φυσικά δεν είναι προφορικές.
Αντί αυτού είδαμε 2 φορτηγά στο Λάππα, μία μπουλντόζα στις Πόρτες και άλλα οχήματα στην Αχαγιά στο γήπεδο της Αχαικής, να μεταφέρονται στην μάντρα σιδηρικών του συλληφθέντος ή να τεμαχίζονται επί τόπου  και να πηγαίνουν για παλιοσίδερα.
Ακολούθησε μετά τις καταγγελίες Ραυτακόπουλου μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ στην οποία ενώ ο κ.Ραυτακόπουλος έθεσε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις ρωτώντας και για τα οχήματα του Λάππα, ο κ. Δήμαρχος εμφάνισε ένα έγγραφο στο οποίο ο επιχειρηματίας για το γεγονός στις Πόρτες προσέφερε το ποσόν των 10.000 ευρώ για εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Εκεί έγινε το σώσε, το Ανάστα ο Κύριος, και το Γης Μαδιάμ.
Οι σύμβουλοι της Συμπολίτευσης να καταγγέλλουν ότι ενώ είχε προηγηθεί Δημοτική ομάδα του συνδυασμού τους, δεν ενημερώθηκαν για το θέμα του αυτοφώρου και τις καταγγελίες Μανιουδάκη, ότι πέφτουν από τα σύννεφα, πώς να συμβιβαστούμε με την κλοπή και  είναι σαν να την επιβραβεύουμε, τι ακριβώς συμβαίνει με τα οχήματα και τους κάδους του δήμου και πάει λέγοντας.
Ο κ. Μανιουδάκης απουσίαζε από την συνεδρίαση αλλά είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Πρόεδρο  του Δ.Σ. ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίηση του ως Δημοτικός Σύμβουλος, η Συμπολίτευση και η Αντιπολίτευση επίμονα να ζητούν εξηγήσεις και μέσα στην τρικυμία ο Δήμαρχος να προτείνει συμβιβασμούς για την δημόσια περιουσία!!
<<Δεν μας καλύπτουν οι εξηγήσεις του Δημάρχου, τι πάει να πεί αποζημίωση; Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, αν υπήρχε  όντως άδεια και από ποιόν, και  μέσω ποιάς διαδικασίας, αλλιώς έχουμε   να κάνουμε με σειρά κλοπών ,ενώ παράλληλα  θα πρέπει και να προστατεύσουμε την περιουσία  και τα συμφέροντα του Δήμου>> ήταν τα λόγια του κ. Ραυτακόπουλου στο Δ.Σ και στην εφημερίδα Γνώμη.
Ο κ. Ραυτακόπουλος και ο συνδυασμός του δεσμεύτηκαν ενώπιον του Δ.Σ ότι θα φέρουν το θέμα στην δικαιοσύνη.
Η ιστορία αυτή έχει πολλά σκοτεινά σημεία:
Κατά αρχάς υπάρχει το έγγραφο του κ Μανιουδάκη από τις 18 Ιανουαρίου ( 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ) όπου παραθέτει τα γεγονότα στο Λάππα και ζητά ενημέρωση.
Ήταν ήδη γνωστό δηλαδή στην Δημοτική αρχή ότι τα οχήματα είχαν παραλειφθεί από εργάτες του επιχειρηματία.
Κατά δεύτερον κατά τα λεγόμενα Μανιουδάκη, οι εργάτες ισχυρίστηκαν ότι έχουν την άδεια του Δημάρχου.
Τι ακριβώς συνέβη εδώ; Θα δούμε κανέναν να υποβάλλει μηνύσεις για να υπερασπιστεί το ονομά του, αντικρούοντας τους διάφορους ισχυρισμούς;
Υπήρχε όντως προφορική άδεια από τον κ. Δήμαρχο Δυμαίων;
Ποιος ψεύδεται εδώ;                                                               
Κατά τρίτον ενώ υπάρχει η κατηγορία της κλοπής και  έχει οριστεί δικάσιμος για τις 6/2/2012 για το συμβάν στις Πόρτες, μετά τον σχηματισμό εξυπακούεται δικογραφίας στα πλαίσια του Αυτοφώρου, εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο αξίωση εξωδικαστικού συμβιβασμού με κομιστή τον ίδιο τον Δήμαρχο ύψους 10.000 ευρώ;
Για την ιστορία έπειτα από το πυρ ομαδόν Αντιπολίτευσης και Συμπολίτευσης αποσύρθηκε η αξίωση συμβιβασμού και τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση να γίνει αποδεκτό από το σώμα ότι αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Περιμένουμε από την δικαιοσύνη να πράξει τα αναμενόμενα και να διαφωτίσει την σκοτεινή αυτή υπόθεση.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος


Ξεγάνωτοι Nτενεκέδες και σκουπιδοτενεκέδες Η αρπαγή των κάδων Εν Δυτική Αχαΐα

Ξεγάνωτοι Nτενεκέδες και σκουπιδοτενεκέδες
Η αρπαγή των κάδων Εν Δυτική Αχαΐα

Για πολλοστή φορά οι δημοτικοί Λόρδοι προβαίνουν σε αποπροσανατολισμό προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το μπάχαλο με την μεταφορά των κάδων από τα σφαγεία, σε ιδιωτική μάντρα μετάλλου. Μέσω των <<φιλικών>> φυλλάδων και sites του διαδικτύου προσπαθούν να καλύψουν τα οπισθιά τους μια και για πολλοστή φορά πιάστηκαν με την περισκελίδα (μπατζάκια χυδαιστί) κατεβασμένη. Θα πρότεινα λοιπόν στον κ. Παλαιολόγου να μην εκτίθεται τζάμπα, και κυρίως να μην βάζει την υπογραφή του σε κείμενα που συνέγραψαν άλλοι…
Μέρα μεσημέρι Σαββάτου, χωρίς κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα ή δημοτικό Λόρδο παρόντα, ιδιώτης υιός ιδιοκτήτη γνωστής μάντρας κοπής και εμπορίας μετάλλου, φόρτωνε τους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων του δήμου μας. Εννοείται ότι ο άνθρωπος δεν παραβίασε κλειδαριές ή πόρτες. Με το κλειδί στο χέρι ήταν. Όταν λοιπόν επέδραμε η αστυνομία κατόπιν ειδοποίησης από τον κ. Διονύση Γκοτσούλια, καταγράφοντας ένα σωρό παραβάσεις του ποινικού κώδικα, του κώδικα λειτουργίας δήμων και κοινοτήτων (οι φορολογικές ανήκουν στην δικαιοδοσία του σδοε) ο άνθρωπος καταλαβαίνοντας που έμπλεκε, όπως άλλωστε και ο Παλαιολόγου που κατέφθασε εν τω μεταξύ, αυθόρμητα ομιλούντες και οι δύο, εις επήκοον και μαρτυρία όλων των παρισταμένων (αστυνομικών, Γκοτσούλια, και του Κώστα Ταπεινού) ο μεν μαντράς είπε ότι είχε ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή από τον δημαρχεύοντα Χρήστο Νικολάου, ο δε Παλαιολόγου, δήλωσε έκπληξη και πλήρη ΆΓΝΟΙΑ. Δεν του χανε πεί τίποτα του έρμου του αντιδημάρχου. Από ότι φαίνεται οι κάδοι βγάλαν φτερά και άρχισαν να πετάνε μόνοι τους (τα παλιόπαιδα).
Παραστατικά μεταφοράς των κάδων; ΚΑΝΕΝΑ. Απόφαση δημοτικού συμβουλίου; ΟΥΔΕΜΙΑ. Ένα έγγραφο έστω υπηρεσιακού παράγοντα ή του αντιδημάρχου; ΟΥΔΕΝ. Απόφαση για εκποίηση μετάλλου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, μπα σε καλό σας, που να βρεθεί. Και έτσι μέρα μεσημέρι Σαββάτου, ο χριστιανός φόρτωνε με αρπάγη! Με δαγκάνες πρεσσάροντας τους κάδους (αυτούς μωρέ που θα πηγαίναν για φτιάξιμο αλλά τελικά έγιναν σκραπ)σε μια πρώτη προεργασία για να μην πιάνουν χώρο… Με προφορική εντολή δημάρχου λοιπόν.
Τι αντίθεση με το 2010 όταν οι καταγεγραμμένοι και με πλήρη συνοδεία εγγράφων και παραστατικών κάδοι, αποθηκευμένοι στα<< μαρμαράδικα>> ουδέποτε αναζητήθηκαν από τους μεσσίες που ήλθαν καβάλα στα γαιδουράκια. Αναγκάστηκαν λοιπόν τα <<μαρμαράδικα>> να στείλουν εξώδικο με δικηγόρο μπας και φιλοτιμηθούν και τους πάρουν..Ακέραιους εννοείται και όχι πολτοποιημένους για σκράπ, όπως καλή ώρα. Επειδή λοιπόν έχω καλή μνήμη εν αντιθέσει με τους ψηφοφόρους σας, ακόμα ψάχνουμε να δούμε τι απέγιναν τα δεκάδες κιλά μαντέμι που εξαφανίστηκαν άμα τη αφήξει των μεσσιών, το 2010 από τα σφαγεία που ήταν αποθηκευμένα. Αν είχε πάει το μαντέμι στα <<μαρμαράδικα>> θα είχε γλυτώσει την <<εξαφάνιση>> και δεν θα είχα την απορία τι απέγινε. Να θυμηθούμε λιγάκι και κείνη την περιπτωσούλα μωρέ, την καραμπινάτη, τότε, επί δημαρχίας Παναγιωτόπουλου και αντιδημαρχίας Νικολάου, που διαλύθησαν και εξαφανίστηκαν περί τα 40 οχήματα ακινητοποιημένα του δήμου. Μιλάω για την μπουλντόζα στις Πόρτες, τα φορτηγά ππου κόπηκαν με οξυγόνο μέρα μεσημέρι δίπλα από το γήπεδο της Αχαικής,τα φορτηγά στην αποθήκη του δήμου στο λάππα, που είναι όλο το ζουμί..
Συγκεκριμένα ο κ. Ραυτακόπουλος, ανέδειξε το θέμα με ερωτησή του στην οποία ζητούσε να μάθει  τι συμβαίνει με 2 φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία ανήκαν στον Δήμο Λαρίσσου και με τον Καλλικράτη πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Δυμαίων.
Στάθμευαν το ένα στο παλαιό δημοτικό σχολείο Λάππα, και το άλλο έξωθεν της νοικιασμένης από τον δήμο αποθήκης ιδιοκτησίας κ Κίκινα.
Από το πουθενά εμφανίστηκαν κάποια άτομα υπάλληλοι του εν λόγω επιχειρηματία παρέλαβαν το ένα φορτηγό το οποίο  μετέφεραν στο κατάστημα του εργολάβου.
Εμφανίστηκαν τα ίδια άτομα έπειτα από 2 μέρες για να πάρουν και το άλλο φορτηγό
Ζητήθηκαν εξηγήσεις από περίοικους για το ποιοι είναι που το πάνε το φορτηγό και από ποιόν έχουν άδεια.
Τα άτομα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από τον Δήμαρχο!!
 Το θέμα πήρε διαστάσεις  όταν εντοπίστηκε το ένα φορτηγό στο κατάστημα του επιχειρηματία.
Τα όσα κατήγγειλε ο κ  Ραυτακόπουλος είχαν αναφερθεί έγκαιρα  και επισημανθεί από τον Σύμβουλο της Συμπολίτευσης κ. Μανιουδάκη, ο οποίος αναφέρει τα περιστατικά με τα φορτηγά, καταγράφει τους ισχυρισμούς των εργατών ότι έδωσε άδεια ο Δήμαρχος, και όλα αυτά με εγγραφό του ΤΡΕΙΣ μέρες πριν την σύλληψη στις Πόρτες, το οποίο έγγραφο, απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο κ. Νικολάου και ρωτάει ο κ. Μανιουδάκης  τι ακριβώς συνέβη στο Λάππα , πως <<απαλλοτριώθηκαν>> τα οχήματα και ποιος έδωσε την άδεια. Κατά αρχάς υπάρχει το έγγραφο του κ Μανιουδάκη από τις 18 Ιανουαρίου ( 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ) όπου παραθέτει τα γεγονότα στο Λάππα και ζητά ενημέρωση.
Ήταν ήδη γνωστό δηλαδή στην Δημοτική αρχή ότι τα οχήματα είχαν παραλειφθεί από εργάτες του επιχειρηματία.
Κατά δεύτερον κατά τα λεγόμενα Μανιουδάκη, οι εργάτες ισχυρίστηκαν ότι έχουν την άδεια του Δημάρχου.
Τι ακριβώς συνέβη εδώ; Θα δούμε κανέναν να υποβάλλει μηνύσεις για να υπερασπιστεί το ονομά του, αντικρούοντας τους διάφορους ισχυρισμούς;
Υπήρχε όντως προφορική άδεια από τον κ. Δήμαρχο Δυμαίων;1
Πάλι ρε; Πάλι προφορική άδεια από τον τότε δήμαρχο; Και σήμερα προφορική άδεια με τους κάδους; Εγώ δεν υποννοώ τίποτα. Πιστεύω στις συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις ειδικά αυτές που αφορούν μέταλλα την αρπαγή τους και αφορούν  τον δήμο δυτικής Αχαΐας, και τους εκάστοτε δημάρχους του. Μαντέμι οχήματα και κάδους. Σύμπτωση η μάλλον déjà vu. Παραθέτω και το κείμενο του έντιμου και φιλότιμου Μανώλη Μανιουδάκη για τα φορτηγά τότε, όπως και την καταγγελία Κυριάκου Ορλώφ, για κάτι πλάκες πεζοδρομίου που πέταξαν και αυτές παρέα με τα μαντέμια και τα οχήματα, επί δημαρχίας Παναγιωτόπουλου και αντιδημαρχίας Νικολάου.

Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

Παραπομπή 1.

Απόσπασμα από κειμενό μου που δημοσιεύτηκε στις 23|01|2012, τότε που ο Ραυτακόπουλος έκανε αντιπολίτευση σε Παναγιωτόπουλο Νικολάου, τιμώντας (τότε) την εμπιστοσύνη που του δείξαμε..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money