Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THE TOP OF THE MONTH ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ,ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΕΡΕΠΙΣΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ


ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 105.000 ΕΥΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΜΟΝΕΣ!! ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ!




Με την υπ. αριθμ:  130/2011 απόφαση του Δ.Σ   Δήμου Δυμαίων ενοικιάστηκαν 6 γεωτρήσεις  οι οποίες  προορίζονται  για την ύδρευση  των δημοτικών διαμερισμάτων Μετοχίου, Λάππα και Καρείκων.
Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στα 105.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την πρακτική που τηρεί ο Δήμος Δυμαίων, δεν προκηρύχτηκε κάποιος διαγωνισμός , έτσι ώστε μέσω της διαδικασίας να τεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα κατοχύρωναν την υγεία των δημοτών ,αλλά έγινε απευθείας ανάθεση.
Η αντιπολίτευση ζήτησε ως όφειλε και μάλιστα επιτακτικά να προσκομιστούν οι μετρήσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο, οι οποίες θα αποδείκνυαν την καταλληλότητα των υδάτων για πόση και οικιακή χρήση.
Δια του προφορικού λόγου δόθηκαν, προφορικά επαναλαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι όλα έχουν καλώς, και δεν συντρέχουν λόγοι ακαταλληλότητας των υδάτων.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι προ 15νθημέρου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ¨Πελοπόννησος¨ η επιστημονική εργασία του συνδημότη μας Γεωλόγου κ. Ξενοφώντα Σταυρόπουλου.
Ο κ. Σταυρόπουλος αποδεικνύει με εργαστηριακά ευρήματα την Νιτροποίηση των υδάτων της Δυτικής Αχαίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τυχόν καταναλωσή τους.
Προσωπικά σε ότι με αφορά μεταξύ των προφορικών διαβεβαιώσεων και της τεκμηριωμένης επιστημονικής άποψης επιλέγω να εμπιστευτώ το κύρος του επιστήμονα και την εργαστηριακή τεκμηρίωση των ανακοινώσεων του.
Εκείνο μάλιστα  που προκαλεί εντύπωση και δημιουργεί ερωτηματικά, είναι το γεγονός ότι
δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ο κ. Σπ. Μυλωνάς  συγκεκριμένα, εξήλθε της αίθουσας την ώρα της ψηφοφορίας, δεν ψήφισε και η ενεργειά του αυτή καταγράφηκε στα πρακτικά.
Κατ εμέ η αντιπολίτευση θα έπρεπε να ζητήσει την αναβολή της συνεδρίασης μέχρι να προσκομιστούν οι αναλύσεις  για την καταλληλότητα των υδάτων.
Προφανώς, όπως το εκλαμβάνω ενήργησε η αντιπολίτευση καλή τη πίστει δεχόμενοι τις προφορικές διαβεβαιώσεις  της Δημοτικής αρχής, ώστε να μην στερηθούν οι δημότες το νερό καλοκαιριάτικα.
Σαν δημότης και σαν πολίτης ζητώ να δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα, οι αναλύσεις που έγιναν  ΠΡΙΝ την ανάθεση της ύδρευσης από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις.
Προτείνω μάλιστα στους ίδιους τους κατοίκους που υδρεύονται από αυτές, να λάβουν δείγματα και να τα στείλουν για ανάλυση.
Να ασκήσουν οι ίδιοι πιέσεις ώστε να τους δοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποίησε; ο Δήμος πριν την ανάθεση, ώστε να προστατεύσουν την υγεία τους.
Αλλιώς εάν δεν έχει γίνει η εν λόγω διαδικασία από τον Δήμο θα πρέπει να υπάρξει διερεύνηση από την αρμόδια Αρχή τυχόν ευθυνών που προκύπτουν.
Εύχομαι ολόψυχα να διαψευστούν δημόσια και με εκκωφαντικό τρόπο οι αιτιάσεις και οι ανησυχίες που εκφράζω.
Αυτό μπορεί να συμβεί με ΕΝΑΝ και ΜΟΝΟ τρόπο:
Να δοθούν στην δημοσιότητα οι μετρήσεις που έγιναν ΠΡΙΝ την ανάθεση.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money