Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα Μαρλαφέκα για συμμετοχή στις Επιμελητηριακές Εκλογές

"Ας ψηφίσουμε εκπροσώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν"


Κάλεσμα Μαρλαφέκα για συμμετοχή στις Επιμελητηριακές Εκλογές  "Ας ψηφίσουμε εκπροσώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν"

Με αφορμή την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας (Α.Ε.Π.), Πλάτωνας Μαρλαφέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Οι επιμελητηριακές εκλογές μας βρίσκουν μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην μετατροπή του Επιμελητηρίου μας σε Ασπίδα Προστασίας για τα μέλη του και στη σημερινή λειτουργία του θεσμού με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ανυποληψία. Το πνεύμα αντιπαλότητας και ανταγωνισμού για την κατάκτηση και μόνο ηγετικών πόστων χωρίς περιεχόμενο και αποτελεσματικότητα, δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των συναδέλφων.
Ανήκει σε άλλες εποχές και δεν εκφράζει την επιχειρηματική κοινότητα της Αχαΐας, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης. Από την πλευρά μας, ήδη υλοποιήσαμε την πρώτη προεκλογική δέσμευση προς τους συναδέλφους. Δώσαμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, με μοναδικό στόχο την μαζική προσέλευση των μελών στις κάλπες για να εκφραστεί αυθόρμητα η βούλησή τους.
Πιστεύω ότι οι ανούσιες συνδικαλιστικές διαφωνίες στερούν από τον επιμελητηριακό θεσμό τις δυνατότητες που έχει να βελτιώσει την θέση των μελών του και συνολικά της κοινωνίας μας.
Η μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι σκληρότερη τα επόμενα χρόνια. Στη μάχη αυτή πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κατακερματίζουμε τις δυνάμεις μας την ώρα που μέλη μας αναστέλλουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Μόνο αν είμαστε «ένα» έχουμε ελπίδα να αναστρέψουμε την παρούσα δυσμενή κατάσταση.
Θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ή θα γυρίσουμε σελίδα; Σε αυτές τις εκλογές έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο Επιμελητήριο. Έχουμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε το Επιμελητήριο σε εφαλτήριο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για να δημιουργήσουμε προοπτική και ελπίδα στον επιχειρηματικό κόσμο και την τοπική κοινωνία.
Αρκεί να ψηφίσουμε εκπροσώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν στο Επιμελητήριο, να θυσιάσουν από τον επαγγελματικό και προσωπικό τους χρόνο, προκειμένου ο φορέας μας να ανακτήσει το χαμένο κύρος του.
Ο συνδυασμός της Α.Ε.Π. συγκροτείται από συνάδελφους καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% πρόκειται για άτομα που δοκιμάζονται σε εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά.
Στην προσπάθειά μας για να γυρίσουμε σελίδα στο Επιμελητήριο Αχαΐας θέλουμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις εκλογές. Σας καλώ να πάρουμε τις τύχες του Επιμελητηρίου στα χέρια μας, με ενωμένες τις δυνάμεις του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς αποκλεισμούς."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money