Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σε αρένα μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας την Δευτέρα 19/12.
Στην εν λόγω συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος είχε θέσει ως θέμα (συνήθεια κοντεύει να γίνει) την ΤΡΙΤΗ κατά σειρά φέτος αύξηση δημοτικών τελών, δηλαδή της Ύδρευσης, της Αποχέτευσης και των τελών Σύνδεσης.
Το αποτέλεσμα ήταν μία επεισοδιακή συνεδρίαση κατά την οποία κατέπεσαν οι μάσκες της υποκριτικής κατ επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ και  των <<δημοκρατικών>. απόψεων της Συμπολίτευσης. Φυσικά δεν αφορά όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας η παρατήρηση αυτή αλλά ορισμένους εξ αυτών γνωστούς μας πλέον.
Για πρώτη φορά υπήρξε συντονισμένη αντίδραση των Αχαγιωτών στα χαράτσια που επιβάλλει κάθε λίγο και λιγάκι ο κ. Δήμαρχος
Εκπρόσωποι των Ελεύθερων Αγανακτισμένων όπως αποκαλείται η κίνηση των πολιτών της Δυτικής Αχαίας οι οποίοι σε προηγούμενη συνεδρίαση με ίδιο θέμα υπέστησαν την κοροιδία της πλειοψηφίας λαμβάνοντας μέρος αθελά τους σε μια κακόγουστη παράσταση με προαποφασισμένο αποτέλεσμα χάρις στους δημοτικούς συμβούλους του τέως Δήμου Δύμης.
Αυτή την φορά οι Αγανακτισμένοι δικαίωσαν το ονομά τους.
Παραμέρισαν τα <<καλά>> παιδιά και ανέλαβαν δράση οι ίδιοι οι δημότες.
Ζήτησαν παρεμβαίνοντας στην διαδικασία για ένα θέμα που τους αφορούσε άμεσα , από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τούμπουλη να εκφράσουν ως δημότες την αποψή τους για την τρίτη φέτος αύξηση των τελών.
Ο κ. Τούμπουλης με πρόσχημα τον κανονισμό, αν και σε προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν λάβει τον λόγο δημότες, αρνήθηκε να τους το επιτρέψει και ζήτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα!
Πάλι καλά που δεν εκλήθησαν τα ΜΑΤ για να τους πετάξουν έξω που θέλαν και παρεμβάσεις στο ΔΣ….
Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους και κάπου εκεί η συνεδρίαση μεταβλήθηκε σε ροντέο.
Η επωδός είσαι φασίστας και φασιστόμουτρο,  αντηχεί ακόμη στα αυτιά του κ. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τούμπουλη.
Ο  κ Μπατάλης Δημήτριος εξοργισμένος από την απαγόρευση  του κ. προέδρου, αντέκρουσε φωνάζοντας: -Αυτή την αίθουσα την φτιάξαμε με ιδρώτα και αίμα επί δημαρχίας Αλεξόπουλου και έρχεσαι ΕΣΥ να μας πείς να  το βουλώσουμε και να περάσουμε έξω από το σπίτι ΜΑΣ; Την καρέκλα που κάθεσαι εσύ την κουβάλησα εγώ  στην πλάτη μου. Να φύγετε εσείς-.
Την γενική θυμηδία προκάλεσε εξάλλου η απρόκλητη επίθεση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου του Μύρτου  Διαμαντόπουλου Βασιλείου εναντίον του επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ραυτακόπουλου Θανάση.
Ο κ. Διαμαντόπουλος εμφανίστηκε ως  βασιλικότερος του βασιλέως  υπερθεματίζοντας για τις αυξήσεις των τελών! και προσπάθησε να προπηλακίσει τον κ. Ραυτακόπουλο ο οποίος ζητούσε μειώσεις!!!!
Κ. Διαμαντόπουλε οι ψηφοφόροι και πατριώτες σας περιμένουν από εσάς να κινηθείτε για την διεκδίκηση μειώσεων και όχι να υπερθεματίζετε για αυξήσεις  σε βάρος τους.
Τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέσα σε βαρύ κλίμα  αφού τελικά έλαβαν τον λόγο οι δημότες όπως αρχικά είχαν ζητήσει.
Από ότι καταλαβαίνουμε δεν αντέχει τον αντίλογο η Δημοτική Αρχή, και τα εντεταλμένα οργανά της καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες  μετερχόμενοι απαγορεύσεις λόγου, ακόμα και τραμπουκισμούς ώστε να μην ακουστεί η αντίθετη άποψη.
Αποδεκτά είναι για αυτούς μόνο τα εγκώμια και οι ύμνοι.
Τουλάχιστον έχει καθαρίσει η αίθουσα από τους  μεταφερόμενους κλακαδόρους  και χειροκροτητές.
Συνεχίστε τον κατήφορο. Έχει και πιο χαμηλά ακόμα.
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money