Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΤΕΛΑΛΗΣ ΞΑΝΑΦΑΝΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΓΙΑ

Αλγεινή εντύπωση σχημάτισαν οι Αχαγιώτες το Σάββατο 19/5 απο τον τρόπο διαφήμισης της διενέργειας Σπειρομέτρησης, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη.
Μία συμπαθέστατη νεαρή, προφανέστατα με την εντολή κάποιου εκ των αιρετών μας , διήλθε από τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης για να ενημερώσει για την εξέταση.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Η κακή εντύπωση σχηματίστηκε διότι η νεαρή τελειώνοντας την προφορική ενημέρωση (θα μπορούσαν να υπάρχουν και κάποια σχετικά έντυπα αλλά μάλλον δεν υπήρξε πρόβλεψη) για το γεγονός, έκλεινε με την επωδό: <<Σας το προσφέρει ο Δήμος δωρεάν.>>
Την ακολουθήσαμε και σε άλλα καταστήματα, ακριβώς η ίδια κατάληξη περί δωρεάν.
Με την απλή μας λογική  κατανοούμε ότι κάποιος υπέβαλλε το λεκτικό κείμενο.
Μπράβο στους αρχοντές μας που μεριμνούν για τους υπηκόους τους προσφέροντας άρτο, θεάματα και εξετάσεις δωρεάν.
Θυμηθήκαμε το ιστορικό λεγόμενο των παλιών πολιτικάντηδων <<κατόπιν ενεργειών μου>>.Ο δρόμος κατασκευάστηκε κατόπιν ενεργειών μου, το γεφύρι (μάλλον ας αφήσουμε το γεφύρι, γιατί δεν κατασκευάστηκε μέχρι τώρα), η λακούβα επισκευάστηκε κατόπιν ενεργειών μου και πάει λέγοντας.
Η λέξη ταπεινότητα σημαίνει κάτι επιτέλους;
Τυπικό παράδειγμα του πώς μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων (και μιλούμε για την σπειρομέτρηση),  γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης προκαλώντας θυμηδία  και ερωτηματικά ως πρός τον σκοπό που τελικά εξυπηρέτησε.
Ο σκοπός ήταν η υγεία των πολιτών ή το αλήστου μνήμης κατόπιν ενεργειών μου, μήπως και καλυφθούν επικοινωνιακά τα κενά που  χάσκουν ως προς την παραγωγή έργου, και κοινωνικής αρωγής;
'Εχει τίποτα άλλο δωρεάν για να διαφημιστούν μερικοί;
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money