Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία υπηρεσίας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας»

Την άμεση στελέχωση και λειτουργία υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ζητά , με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Δημήτρη Κοντό, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πώς είναι ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης Πολιτείας να διευκολύνει την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή καθίσταται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός αποκεντρωμένου γραφείου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε έναν Δήμο με πραγματικό πληθυσμό τριάντα πέντε χιλιάδων περίπου κατοίκων, στον οποίο ελάχιστα απέμειναν εν ισχύ από αυτά που προέβλεπε ο «Καλλικράτης».
Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου έχουν χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτες και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια. Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας και ουσιαστικά χρεωκοπίας του κράτους, ο Δήμος προτίθεται να διαθέσει χώρο για τη στέγαση της τοπικής υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με σκοπό την εξυπηρέτηση του ασφαλιζόμενου πολίτη και συνεπώς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Κλείνοντας την επιστολή του ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ζητά να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για τη στελέχωση και λειτουργία υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην έδρα του Δήμου Κάτω Αχαΐα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποκατάσταση της κλονισμένης από τους πολίτες εμπιστοσύνης στην Πολιτεία και τους θεσμούς της.
πηγή:bestnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money