Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ξεγάνωτοι Nτενεκέδες και σκουπιδοτενεκέδες Η αρπαγή των κάδων Εν Δυτική Αχαΐα

Ξεγάνωτοι Nτενεκέδες και σκουπιδοτενεκέδες
Η αρπαγή των κάδων Εν Δυτική Αχαΐα

Για πολλοστή φορά οι δημοτικοί Λόρδοι προβαίνουν σε αποπροσανατολισμό προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το μπάχαλο με την μεταφορά των κάδων από τα σφαγεία, σε ιδιωτική μάντρα μετάλλου. Μέσω των <<φιλικών>> φυλλάδων και sites του διαδικτύου προσπαθούν να καλύψουν τα οπισθιά τους μια και για πολλοστή φορά πιάστηκαν με την περισκελίδα (μπατζάκια χυδαιστί) κατεβασμένη. Θα πρότεινα λοιπόν στον κ. Παλαιολόγου να μην εκτίθεται τζάμπα, και κυρίως να μην βάζει την υπογραφή του σε κείμενα που συνέγραψαν άλλοι…
Μέρα μεσημέρι Σαββάτου, χωρίς κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα ή δημοτικό Λόρδο παρόντα, ιδιώτης υιός ιδιοκτήτη γνωστής μάντρας κοπής και εμπορίας μετάλλου, φόρτωνε τους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων του δήμου μας. Εννοείται ότι ο άνθρωπος δεν παραβίασε κλειδαριές ή πόρτες. Με το κλειδί στο χέρι ήταν. Όταν λοιπόν επέδραμε η αστυνομία κατόπιν ειδοποίησης από τον κ. Διονύση Γκοτσούλια, καταγράφοντας ένα σωρό παραβάσεις του ποινικού κώδικα, του κώδικα λειτουργίας δήμων και κοινοτήτων (οι φορολογικές ανήκουν στην δικαιοδοσία του σδοε) ο άνθρωπος καταλαβαίνοντας που έμπλεκε, όπως άλλωστε και ο Παλαιολόγου που κατέφθασε εν τω μεταξύ, αυθόρμητα ομιλούντες και οι δύο, εις επήκοον και μαρτυρία όλων των παρισταμένων (αστυνομικών, Γκοτσούλια, και του Κώστα Ταπεινού) ο μεν μαντράς είπε ότι είχε ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή από τον δημαρχεύοντα Χρήστο Νικολάου, ο δε Παλαιολόγου, δήλωσε έκπληξη και πλήρη ΆΓΝΟΙΑ. Δεν του χανε πεί τίποτα του έρμου του αντιδημάρχου. Από ότι φαίνεται οι κάδοι βγάλαν φτερά και άρχισαν να πετάνε μόνοι τους (τα παλιόπαιδα).
Παραστατικά μεταφοράς των κάδων; ΚΑΝΕΝΑ. Απόφαση δημοτικού συμβουλίου; ΟΥΔΕΜΙΑ. Ένα έγγραφο έστω υπηρεσιακού παράγοντα ή του αντιδημάρχου; ΟΥΔΕΝ. Απόφαση για εκποίηση μετάλλου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, μπα σε καλό σας, που να βρεθεί. Και έτσι μέρα μεσημέρι Σαββάτου, ο χριστιανός φόρτωνε με αρπάγη! Με δαγκάνες πρεσσάροντας τους κάδους (αυτούς μωρέ που θα πηγαίναν για φτιάξιμο αλλά τελικά έγιναν σκραπ)σε μια πρώτη προεργασία για να μην πιάνουν χώρο… Με προφορική εντολή δημάρχου λοιπόν.
Τι αντίθεση με το 2010 όταν οι καταγεγραμμένοι και με πλήρη συνοδεία εγγράφων και παραστατικών κάδοι, αποθηκευμένοι στα<< μαρμαράδικα>> ουδέποτε αναζητήθηκαν από τους μεσσίες που ήλθαν καβάλα στα γαιδουράκια. Αναγκάστηκαν λοιπόν τα <<μαρμαράδικα>> να στείλουν εξώδικο με δικηγόρο μπας και φιλοτιμηθούν και τους πάρουν..Ακέραιους εννοείται και όχι πολτοποιημένους για σκράπ, όπως καλή ώρα. Επειδή λοιπόν έχω καλή μνήμη εν αντιθέσει με τους ψηφοφόρους σας, ακόμα ψάχνουμε να δούμε τι απέγιναν τα δεκάδες κιλά μαντέμι που εξαφανίστηκαν άμα τη αφήξει των μεσσιών, το 2010 από τα σφαγεία που ήταν αποθηκευμένα. Αν είχε πάει το μαντέμι στα <<μαρμαράδικα>> θα είχε γλυτώσει την <<εξαφάνιση>> και δεν θα είχα την απορία τι απέγινε. Να θυμηθούμε λιγάκι και κείνη την περιπτωσούλα μωρέ, την καραμπινάτη, τότε, επί δημαρχίας Παναγιωτόπουλου και αντιδημαρχίας Νικολάου, που διαλύθησαν και εξαφανίστηκαν περί τα 40 οχήματα ακινητοποιημένα του δήμου. Μιλάω για την μπουλντόζα στις Πόρτες, τα φορτηγά ππου κόπηκαν με οξυγόνο μέρα μεσημέρι δίπλα από το γήπεδο της Αχαικής,τα φορτηγά στην αποθήκη του δήμου στο λάππα, που είναι όλο το ζουμί..
Συγκεκριμένα ο κ. Ραυτακόπουλος, ανέδειξε το θέμα με ερωτησή του στην οποία ζητούσε να μάθει  τι συμβαίνει με 2 φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία ανήκαν στον Δήμο Λαρίσσου και με τον Καλλικράτη πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Δυμαίων.
Στάθμευαν το ένα στο παλαιό δημοτικό σχολείο Λάππα, και το άλλο έξωθεν της νοικιασμένης από τον δήμο αποθήκης ιδιοκτησίας κ Κίκινα.
Από το πουθενά εμφανίστηκαν κάποια άτομα υπάλληλοι του εν λόγω επιχειρηματία παρέλαβαν το ένα φορτηγό το οποίο  μετέφεραν στο κατάστημα του εργολάβου.
Εμφανίστηκαν τα ίδια άτομα έπειτα από 2 μέρες για να πάρουν και το άλλο φορτηγό
Ζητήθηκαν εξηγήσεις από περίοικους για το ποιοι είναι που το πάνε το φορτηγό και από ποιόν έχουν άδεια.
Τα άτομα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από τον Δήμαρχο!!
 Το θέμα πήρε διαστάσεις  όταν εντοπίστηκε το ένα φορτηγό στο κατάστημα του επιχειρηματία.
Τα όσα κατήγγειλε ο κ  Ραυτακόπουλος είχαν αναφερθεί έγκαιρα  και επισημανθεί από τον Σύμβουλο της Συμπολίτευσης κ. Μανιουδάκη, ο οποίος αναφέρει τα περιστατικά με τα φορτηγά, καταγράφει τους ισχυρισμούς των εργατών ότι έδωσε άδεια ο Δήμαρχος, και όλα αυτά με εγγραφό του ΤΡΕΙΣ μέρες πριν την σύλληψη στις Πόρτες, το οποίο έγγραφο, απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο κ. Νικολάου και ρωτάει ο κ. Μανιουδάκης  τι ακριβώς συνέβη στο Λάππα , πως <<απαλλοτριώθηκαν>> τα οχήματα και ποιος έδωσε την άδεια. Κατά αρχάς υπάρχει το έγγραφο του κ Μανιουδάκη από τις 18 Ιανουαρίου ( 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ) όπου παραθέτει τα γεγονότα στο Λάππα και ζητά ενημέρωση.
Ήταν ήδη γνωστό δηλαδή στην Δημοτική αρχή ότι τα οχήματα είχαν παραλειφθεί από εργάτες του επιχειρηματία.
Κατά δεύτερον κατά τα λεγόμενα Μανιουδάκη, οι εργάτες ισχυρίστηκαν ότι έχουν την άδεια του Δημάρχου.
Τι ακριβώς συνέβη εδώ; Θα δούμε κανέναν να υποβάλλει μηνύσεις για να υπερασπιστεί το ονομά του, αντικρούοντας τους διάφορους ισχυρισμούς;
Υπήρχε όντως προφορική άδεια από τον κ. Δήμαρχο Δυμαίων;1
Πάλι ρε; Πάλι προφορική άδεια από τον τότε δήμαρχο; Και σήμερα προφορική άδεια με τους κάδους; Εγώ δεν υποννοώ τίποτα. Πιστεύω στις συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις ειδικά αυτές που αφορούν μέταλλα την αρπαγή τους και αφορούν  τον δήμο δυτικής Αχαΐας, και τους εκάστοτε δημάρχους του. Μαντέμι οχήματα και κάδους. Σύμπτωση η μάλλον déjà vu. Παραθέτω και το κείμενο του έντιμου και φιλότιμου Μανώλη Μανιουδάκη για τα φορτηγά τότε, όπως και την καταγγελία Κυριάκου Ορλώφ, για κάτι πλάκες πεζοδρομίου που πέταξαν και αυτές παρέα με τα μαντέμια και τα οχήματα, επί δημαρχίας Παναγιωτόπουλου και αντιδημαρχίας Νικολάου.

Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

Παραπομπή 1.

Απόσπασμα από κειμενό μου που δημοσιεύτηκε στις 23|01|2012, τότε που ο Ραυτακόπουλος έκανε αντιπολίτευση σε Παναγιωτόπουλο Νικολάου, τιμώντας (τότε) την εμπιστοσύνη που του δείξαμε..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money