Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


ΘΕΜΑ:
«Ορισμός αντιδημάρχων»


ΑΠΟΦΑΣΗ 1220 / 2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1.      Τα άρθρα 58, 59, 61, 62, 92, 93, 282 και 286 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Ε.τ.Κ., τ. Α΄, φ. 87/7-6-2010).
2.      Το άρθρο 3 του ν. 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012» (Ε.τ.Κ., τχ. Α΄, φ. 40/29-2-2012).
3.      Το άρθρο 6 του ν. 4071/2012 «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» (Ε.τ.Κ., τχ. Α΄, φ. 85/11-4-2012).
4.      Το άρθρο 3 της από 31 Δεκεμβρίου 2012 πράξης νομοθετικού περιεχομένου «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας» (Ε.τ.Κ., τχ. Α΄, φ. 256/31-12-2012).
5.      Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 71351/εγκ.41/14-12-2010 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα: «Ορκωμοσία των αιρετών των Δήμων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων και των μονομελών οργάνων διοίκησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και ορισμός Αντιδημάρχων (Δημοτική Περίοδος: 1η Ιανουαρίου 2011 – 31η Αυγούστου 2014)».

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1.      Ορίζει ως αντιδημάρχους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για το χρονικό διάστημα από 2ας Ιανουαρίου 2013 έως 31ης Αυγούστου 2014 τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και τους μεταβιβάζει τις ακόλουθες καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητες:
·        Στον κ. Χρήστο Γεωργ. Νικολάου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Διοίκησης, Οικονομίας, Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.
·        Στον κ. Κανέλλο Αχιλ. Κανελλόπουλο τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Τεχνικών έργων και Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.
·        Στον κ. Κωνσταντίνο Νικ. Ταπεινό τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Καθαριότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Λαρίσου.
·        Στον κ. Παναγιώτη Γεωργ. Τριανταφυλλόπουλο τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Κοινωνικής Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μόβρης.
·        Στον κ. Χρήστο Παν. Μεντζελόπουλο τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες Εμπορίου, Λαϊκών Αγορών και τέλεσης πολιτικών γάμων και κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ωλενίας.
2.      Εξουσιοδοτεί τους οριζόμενους αντιδημάρχους να υπογράφουν, με εντολή του, τα πάσης φύσεως έγγραφα που σχετίζονται με την άσκηση των ανατιθέμενων σε αυτούς αρμοδιοτήτων, με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση του δημάρχου.
3.      Οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Γεωργ. Νικολάου, Κανέλλος Αχιλ. Κανελλόπουλος και Κωνσταντίνος Νικ. Ταπεινός θα λαμβάνουν αντιμισθία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 (παρ. 3 εδάφ. ε΄ και στ΄) του ν. 4051/2012.
4.      Οι οριζόμενοι αντιδήμαρχοι δεν μπορούν, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση ορισμού αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
5.      Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος κάποιου από τους αντιδημάρχους, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο δήμαρχος.
6.      Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του δημάρχου, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γεωργ. Νικολάου, που αναπληρώνει το δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο Κανέλλο Αχιλ. Κανελλόπουλο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ





ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money