Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αχαϊα: Από μια κλωστή κρέμεται το Εργοστάσιο Απορριμμάτων - Ανήσυχοι Χατζηδάκης και Στυλιανίδης - Πιο "μπροστά" Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία


Σ.Αχαγιώτες:Ξεκίνησε πρώτος ο Ν.Αχαίας με προυπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ για το έργο,βρέθηκε τελευταίος με μείωση κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, ΄τωρα κινδυνεύει να μην γίνει καν.Αυτός ο Νομός πρέπει να είναι ο πιο άχρηστος Πανελλαδικά. Ο φορέας διαχείρισης γιατί είναι τόσο αναποτελεσματικός;
Την έντονη ανησυχία τους για την τύχη του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αχαία εξέφρασαν σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι Υφυπουργοί Υποδομών Σταύρος Καλαφάτης και Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ο Αχαιός Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας (θα βρίσκεται αύριο στην Πάτρα), στην συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που συνήλθε για να εγκρίνει την υλοποίηση τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.
Πληροφορίες του thebest.gr ανέφεραν ότι υπήρξε ενημέρωση των Υπουργών για την δυστοκία λήψης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας λόγω των γνωστών αποκλεισμών από τους εργαζόμενους.
Στη συνεδρίαση, όπως πληροφορείται το thebest.gr, έγινε μια πλήρη επισκόπηση των έργων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων όπου διεφάνη ότι τα αντίστοιχα Εργοστάσια Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι σε πιο "προχωρημένο" στάδιο από εκείνο της Αχαΐας.
Το μεσημέρι εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην οποία αναφέρονται τα εξής:
"Υπενθυμίζεται ότι με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ υλοποιούνται ήδη άλλα 6 έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Πρόκειται για τις μονάδες επεξεργασίας σε:
-Δυτική Μακεδονία: έχει ολοκληρωθεί η προεπιλογή των υποψηφίων, αναμένεται η υποβολή προσφορών ως το τέλος του 2012.
-Πελοπόννησος: ολοκληρώθηκε επίσης η προεπιλογή και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου μετά την απόρριψη των προσφύγων που είχαν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
-Ηλεία, Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία: ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαγωνισμών και εκκρεμεί η έκδοση αποφάσεων από το ΣτΕ επί των προσφυγών που είχαν υποβληθεί. 
-Αχαΐα: αναμένεται η απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών και προετοιμάζεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού".
πηγή:thebestnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money