Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

H ΔHMOKΡATIA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΚΗ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ



AΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ Η ΑΞ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ
Παρωδία εορτασμού της εθνικής εορτής είδαμε σήμερα στην πόλη μας. Αφορμή για να τιναχθεί το πρόγραμμα του εορτασμού στον Αέρα υπήρξε η οργανωμένη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αχαίας στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσαν κανέναν, μόνο που η παρουσία τους αρκούσε για να ενεργοποιήσει τα αριστερά αντανακλαστικά ορισμένων αιρετών, και μή.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ πατρίδος πεσόντες,και ακυρώθηκε η κατάθεση στεφάνων, ώστε να μην καταθέσει στεφάνι και η χρυσή Αυγή.Το τι είναι η Χρυσή Αυγή σαν πολιτικός χώρος είναι γνωστό.Όπως γνωστές είναι και οι πεποιθήσεις ορισμένων εκ των συνιστωσών του Σύριζα.
Αλλά μέχρι το σημείο να ακυρωθεί ο εορτασμός για να μην καταθέσει στεφάνι ένα νόμιμο κόμμα του κοινοβουλίου αφενός για μάς, δείχνει φοβικά σύνδρομα, τα οποία όταν το πολίτευμα είναι ισχυρό δεν έχουν λόγο ύπαρξης,και αφετέρου αυτές οι ενέργειες απλά ενισχύουν και συντηρούν τον   <<μύθο>> που υπάρχει γύρω από τον συγκεκριμένο χώρο.
την ίδια στιγμή στην Πάτρα, έπεφτε ξύλο μεταξύ μελών του ΚΚΕ και του Συριζα, για το ποιός! θα παρελάσει πρώτος!Αν και πουθενά δεν προβλέπεται παρέλαση τμημάτων κομμάτων σε Εθνική Εορτή.
Αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση όπως όπως, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν προς το Ηρώο της Πλατείας Δημοκρατίας. Εκεί μέλη του Σύριζα, με την συνδρομή του Αντιδήμαρχου Κανελλόπουλου, στάθηκαν μπροστά στο μνημείο, ορισμένοι εξ αυτών με σηκωμένο το αριστερό χέρι σε γροθιά! (ο κλασικός χαιρετισμός των αριστερών, της Πάλαι ποτέ Γ Διεθνούς)φωνάζοντας ένα ακατάληπτο λόγω της φασαρίας σύνθημα.
Σκοπός τους η απαγόρευση της κατάθεσης στεφάνου. Τελικά μετά απο αντεγκλήσεις, οι Χρυσαυγίτες απεχώρησαν ψύχραιμα. Ο κ.Δήμαρχος παρόλα τα λεγομενά του ότι ήταν παρών, εμφανίστηκε στον χώρο μετά την αποχώρηση των χρυσαυγιτών.
Ουδείς, παρά τα λεχθέντα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι χαιρέτησε φασιστικά,ο μόνος χαιρετισμός σε συνδυασμό με λεξικές προκλήσεις προερχόμενα απο 2 άτομα (η μία γυναίκα άγνωστη) ήταν ο της αριστερής γροθιάς.
Η αντιπολίτευση αντιδρώντας στην αυθαίρετη κατάργηση της επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες των Εθνικών αγώνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στάθηκε απέναντι απο την εξέδρα των επισήμων.
Εμείς πιστεύουμε ότι υπήρξαμε θεατές σε μια κακόγουστη παράσταση, η οποία εξελίχθηκε σε μια διελκυστίνδα με παραταξιακό συμφέρον εκατέρωθεν.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ανοχής.Ανέχεται από τους θαυμαστές του Κιμ Ιλ Σουνγκ και του Στάλιν, μέχρι τους νοσταλγούς των ss και του Τρίτου Ράιχ.
Και αυτό γιατί από την φύση της είναι τόσο δυνατή, ώστε να μπορεί αφενός να επιτρέπει την ύπαρξη ακόμα και αυτών που απεργάζονται την καταργησή της, είτε ακραίων αριστερών, είτε ακραίων δεξιών και αφετέρου όλους αυτούς μπορεί να τους αντιμετωπίσει, όχι προτάσσοντας βία στην βία, αλλά με το δυναμικό της, το οποίο είναι η πλειοψηφία των Πολιτών.
Φυσικά θα πούν ορισμένοι ότι θα ήταν Ύβρις να καταθέσει στεφάνι η Χρυσή Αυγή.Οι Χρυσαυγίτες θα πούν ότι θα ήταν Ύβρις να καταθέσει στεφάνι η Ανταρσυα π.χ. και μπορούμε να το συζητάμε μέχρι το πρωί.Αλλά για εμάς,Η Δημοκρατία δεν έχει αποκλεισμούς για κανέναν, και αυτό είναι και το μεγαλείο της, γιατί η Δυναμή της είναι οι Πολίτες της
Όποιοι υποπέφτουν σε κυνήγια ατόμων εκατέρωθεν, επειδή εκφράζουν διαφορετική ιδεολογική άποψη,είναι απλά η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος.
Οι Αχαγιώτες






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money