Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ο ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Α/ΓΕΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΣΕ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Κατάθεση πρώην Α/ΓΕΝ "αδειάζει" τον "μονοκράτορα" Βασιλάκο για τα υποβρύχια.





Η υποβρύχια...κολοκυθιά που παίζεται στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων συνεχίστηκε με την κατάθεση του πρώην Α/ΓΕΝ Γιώργου Καραμαλίκη ,ο οποίος αντέκρουσε τους ισχυρισμούς και κυρίως τα υποννούμενα του Ε.Βασιλάκου προς το πρόσωπό του,ότι ήταν αντίθετος σε διακρατική λύση για το θέμα των υποβρυχίων. Όπως προκύπτει από ερωτήσεις βουλευτών προς τον πρώην Α/ΓΕΝ ,το κλίμα για τον κ.Βασιλάκο δεν είναι πια τόσο θετικό, αφού πολλές ερωτήσεις προς τον κ.Καραμαλίκη αφορούσαν στις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις οποιασδήποτε αντίδρασης της ΓΔΕ,ειδικά μετά το 2008,όταν η Γερμανική υπηρεσία BWB εγγυώνταν το αξιόπλοο του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

Ο πρώην Α/ΓΕΝ Γ.Καραμαλίκης αποφέυγοντας να κάνει προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Βασιλάκου έριξε ευθύνες επάνω του για το θέμα των πληρωμών κατά τη διάρκεια των άκαρπων διαπραγματεύσεων λέγοντας:

• “Ο κ. Βασιλάκος με έγγραφο το οποίο έχω εδώ -διαβάζω επί λέξει- θεωρεί «κομβικό σημείο για την περαιτέρω πρόοδο την ικανοποίηση του αιτήματος του κυρίου αναδόχου για την καταβολή σε αυτόν των μέχρι τότε εκδοθέντων και συμβατικά προβλεπομένων τιμολογίων που αποτελούν εκκρεμείς σε αυτόν οφειλές σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα». Μας λέει δηλαδή να τους δώσουμε 108 εκατομμύρια μέχρι 20-9-2008 και 52 εκατομμύρια εντός του 2009, γιατί είναι έτοιμος να συμφωνήσει τις επιπρόσθετες εργασίες και τα δύο υποβρύχια. Το ΓΕΝ κατόπιν –το ΓΕΝ δεν έχει λεφτά και αυτό συνεννοήθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών- με έγγραφό του απαντά στην ΓΔΑΕΕ ότι έχουν αναληφθεί ενέργειες για άμεση έκδοση ΧΕΠ ύψους 105 εκατομμυρίων, τα έχει έτοιμα μέχρι τις 5 Μαρτίου τα λεφτά αυτά, ενώ τα υπόλοιπα 55 θα τα κάλυπτε από τον προϋπολογισμό 2009”.

•Στις 3 Απριλίου, λοιπόν, του 2009 η ΓΔΑΕΕ, ο αναπληρωτής κ. Γανώσης λέει με έγγραφό του ακριβώς ότι οι ανάδοχοι δηλώνουν ότι δεν έχει υλοποιηθεί η καταβολή του ποσού των 108 εκατομμυρίων ευρώ, που γι αυτούς αποτελεί προϋπόθεση για την αλλαγή του αντικειμένου της σύμβασης ως προς τα υποβρύχια 2 και 3 και σε περίπτωση μη καταβολής του ανωτέρω ποσού άμεσα, δεν αποδέχονται την παρούσα τροποποίηση και παρακαλεί για τις δικές μας ενέργειες...Ο κ. Γανώσης, ο οποίος προφανώς λειτουργούσε κάτω από τον κ. Βασιλάκο, ο οποίος προφανώς λειτουργούσε κάτω από τον κύριο Υπουργό!”

Συνεπώς ο κ.Καραμαλίκης για το θέμα της πληρωμής των 105 εκατομμυρίων,δείχνει Βασιλάκο και στο βάθος Μεϊμαράκη.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πίεσαν τον κ.Καραμαλίκη να τους εξηγήσει γιατί ο Βασιλάκος αρνείτο να προχωρήσει σε παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ακόμη και μετά τις διαβεβαιώσεις των Γερμανών περί τεχνικών διορθώσεων. Γενικώς οι ερωτήσεις που τέθηκαν στον πρώην Α/ΓΕΝ έδειξαν ότι υάρχει ένα κλίμα δυσπιστίας σ΄ αυτό το ζήτημα για τον πρώην ΓΔΕ.Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μάλιστα Ι.Κοραντής μίλησε ανοιχτά για κωλυσιεργία της ΓΔΕ,ειδικά μετά τις δοκιμές του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ το 2008,από τις οποίες το υποβρύχιο κρίθηκε αξιόπλοο.Ο κ.Κοραντής μάλιστα κατηγόρησε τον κ.Βασιλάκο ότι λειτουργούσε ως “μονοκράτορας”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money