Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ


Προς: Π.Φ.Σ.
Θέμα: « Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 01.09.12.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση των συλλόγων όλης της χώρας με άρση επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από Δευτέρα 03.09.12.
Εκτιμούμε πως η στάση πληρωμών, που έχει κηρύξει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφορά στην πλήρη κατάργηση του συστήματος Υγείας, αφού τα αποθεματικά όλων των Ταμείων έγιναν βορά στις ορέξεις των δανειστών μας, ενώ η ύφεση και η ανεργία, που πλήττουν με τους μεγαλύτερους δείκτες από την εποχή του Β' παγκόσμιου πολέμου τη χώρα μας, δημιουργούν πλήρες αδιέξοδο και στο ζήτημα της χρηματοδότησης του Οργανισμού. Τα χρέη του 2011, αποτελούν ασφυκτική θηλιά στο λαιμό των φαρμακοποιών, ενώ η καθιέρωση τόσο των τμηματικών πληρωμών, όσο και η 90ημερη, πληρωμή εκτός κάθε λογικής συμβατικών υποχρεώσεων, κλυδωνίζει επικίνδυνα τόσο το λιανεμπόριο όσο και τους Συνεταιρισμούς και το χονδρεμπόριο γενικότερα. Η ανικανότητα (;) της κυβέρνησης να εισπράξει και το rebate πωλήσεων και το clow back από τη μεγάλη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, μεταθέτει το πρόβλημα της επιβίωσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας, στην πλάτη των φαρμακοποιών, που με μηδενικά πλέον χρηματικά αποθεματικά από την φοροεπιδρομή, τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις διαρκείς υποτιμήσεις της αγοραστικής τους δύναμης, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Μεγάλο μέρος των φαρμακείων, ειδικά των αστικών ιστών, βρίσκεται υπό προσχηματική λειτουργία, λόγω αδυναμίας να αγοράσουν έστω και στοιχειώδεις ποσότητες φαρμάκων μιας και βρίσκονται στο καθεστώς της μετρητοίς πληρωμής από το χονδρεμπόριο και τις εταιρίες.
Η κυβέρνηση, αντί να εκπληρώσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, θυμίζουμε πως διατυμπάνιζε πρόσθετη χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και συμψηφισμό των χρεών μας, προχωρεί σε απειλές για ατομικές συμβάσεις και έκνομες πληρωμές, προσπαθώντας να φοβίσει αυτούς που ως χτες υπεραμυνόταν των δίκαιων αιτημάτων τους. Αντί να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, πως πρακτικά είναι ανασφάλιστος, επιλέγει να μας

διχάσει, επενδύοντας σε εσωτερικές αδυναμίες και αντιθέσεις. Οι φαρμακοποιοί, είναι οι μόνοι πολίτες που από τις 31 Ιουλίου, έχουν αποδώσει φόρο για εισοδήματα που δεν έχουν λάβει.
Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, απαντούν δυναμικά! Τέρμα τα ψέματα! Εδώ και τώρα χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Τραπεζικές εγγυήσεις για τα αποθεματικά του ως το τέλος του χρόνου, απαλλαγή των φαρμακοποιών για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης λόγω χρεών σε προμηθευτές, άμεση ρύθμιση των χρεών του 2011, είτε με συμψηφισμό είτε με αποπληρωμή. Η Υγεία, και η Παιδεία, δεν μπορεί να αποτελούν σφάγια στις ορέξεις των Μνημονιακών εγκεφάλων. Είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών!
Ελπίζουμε, πως το κίνημα των φαρμακευτικών συλλόγων, που φούντωσε σε όλη τη χώρα δεν θα εκτονωθεί με τα πρώτα ψιχία, τρεχουσών προκαταβολών. Σε κάθε περίπτωση και επειδή «οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους», στο ενδεχόμενο που εμφανιστούν φαινόμενα προσχηματικών αποχωρήσεων από τις κινητοποιήσεις από συλλόγους ανεξάρτητα αν είναι όμοροι ή όχι, η Αχαϊα δεν θα επιχειρήσει να λύσει με τον μοναχικό αγώνα της το συνολικό μας πρόβλημα.
Ελπίζουμε να πάμε όλοι μαζί ως το τέλος για την επιβίωση του κλάδου και του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας!

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.:
1. Ε.Ο.Π.Υ.Υ.-Υπ'όψιν: κ. Βουδούρη
2. Ολομέλεια Φ.Σ. Αχαΐας
3. Μ.Μ.Ε.
4. Φ.Σ. όλης της Χώρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money