Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τη Δημοτική Ενότητα Βραχναιίκων

σ.Αχαγιώτες: Εμείς στην Δυτική Αχαία δυστυχώς δεν έχουμε να επιδείξουμε κάτι ανάλογο. Δεν βλέπουμε καμία δραστηριότητα ως προς την ανακούφιση των συνδημοτών μας.
Το μόνο που έχουμε δεί μέχρι τώρα είναι ο Δήμος μας, να μοιράζει γαριδάκια σε εξαθλιωμένους ως βοήθεια για την γιορτή των Χριστουγέννων. Ευτυχώς που οι Αγανακτισμένοι Δυτικής Αχαΐας, προσέφεραν πλήρη γεύματα για μία εβδομάδα σε 35 οικογένειες, καλύπτοντας την ανεπάρκεια  του Δήμου
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων είναι ένα δίκτυο εθελοντών, που απαρτίζεται από εκπροσώπους τοπικών φορέων, της εκκλησίας, της εκπαίδευσης, των τοπικών υπηρεσιών, συλλόγων, οργανισμών αλλά και κατοίκων της περιοχής. Στόχος του Δικτύου είναι να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους της Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων, σε τομείς όπως η εκπαίδευση (δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα), η ιατρική φροντίδα, η σίτιση (δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων), ο ρουχισμός, κ.α.

Το Δίκτυο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και του Δήμου Πατρέων, και συντονίζεται από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Συντήρησης, Αυτεπιστασίας και υπεύθυνο των Δ.Ε. Βραχναιίκων και Παραλίας, Γιώργο Σιγαλό και από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού, Θεοχάρη Μασσαρά. Έχει την έδρα του στο Σταυροπούλειο Κέντρο στα Βραχναίικα και θα λειτουργεί όλο το χρόνο για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του πρώην Δήμου Βραχναιίκων (Βραχναίικα, Καμίνια, Τσουκαλέικα, Θεριανό, Μοιραίικα, Μονοδένδρι). Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν αρχίσει να προσφέρουν τρόφιμα, ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα.

Για τη συγκέντρωση τροφίμων εκτός από το Σταυροπούλειο έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικά καλάθια στα καταστήματα τροφίμων της Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων, στα οποία θα μπορούν όλοι να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, γάλατα, κ.α.). Έχουν ευρύτερα ενημερωθεί όλοι οι καταστηματάρχες της Δ.Ε. Βραχναιίκων. Συγκέντρωση ρουχισμού γίνεται αποκλειστικά στο Σταυροπούλειο, όπου ήδη οργανώνεται η ιματιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων.

Για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Δ.Ε. Βραχναιίκων έχουν πραγματοποιηθεί με συστηματικό τρόπο συναντήσεις μελών του Δικτύου με όλα τα σχολεία, δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής και συγκεκριμένα με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Στόχος των συναντήσεων αυτών εκτός από την ανάγκη συγκέντρωσης τροφίμων είναι να αναζητηθούν και οικογένειες μαθητών, που πλήττονται πραγματικά από τις νέες οικονομικές συνθήκες. Μια ακόμη ανάγκη, που προέκυψε από τις εν λόγω συναντήσεις ήταν να υποστηριχθούν, μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας από εθελοντές εκπαιδευτικούς, μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Ήδη αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν στην εν λόγω προσπάθεια. Παράλληλα όλα τα εκκλησιαστικά συμβούλια, οι ιερείς και οι ενορίτες ενημερώθηκαν για τις στοχευμένες δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δημοτικής ενότητας Βραχναιίκων.

Μια επίσης σημαντική δραστηριότητα, που αρχίζει στην περιοχή είναι αυτή, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των ιερέων του Ι.Ν. Βραχναιίκων και αφορά στην εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά και ενήλικες. Η εκμάθηση αυτή θα γίνεται στο χώρο της εκκλησίας σε μέρες και ώρες που θα κοινοποιηθούν.

Επιπλέον, σας πλαίσια της συνεργασίας του Δικτύου με την εθελοντική οργάνωση «Patrinistas», θα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης τροφίμων και ενδυμάτων για τους οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Δ.Ε. Βραχναιίκων, στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, το Σάββατο 17-3-2012  από 10.30π.μ έως 14.30μ.μ.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Σιγαλός Γεώργιος καλεί όλους τους συμπολίτες, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους έχοντες ανάγκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money