Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η γραφειοκρατία «πνίγει» τη Στροφυλιά!



  
Εξηγήσεις από το Γ. Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητά η ΟΙΚΙΠΑ

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας «πνίγεται» εδώ και πέντε (ΝΑΙ 5) χρόνια!!! η υλοποίηση του  διαχειριστικού σχεδίου της προστατευόμενης περιοχής Κοτυχίου-Στροφυλιάς, την ώρα που με συνοπτικές διαδικασίες εκχωρούνται σε ιδιώτες τμήματα του Εθνικού πάρκου για «αξιοποίηση»
Το σχέδιο διαχείρισης, το οποίο αποτελεί «το ευαγγέλιο» για τον τρόπο που θα προστατευτεί αλλά και θα αναπτυχθεί η περιοχή, είχε ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΕΠΠΕΡ» του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2007 και σήμερα αποτελεί έργο γέφυρα στο πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΠΕΡΑΑ» του ΥΠΕΚΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 121.000 €

Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ουσιαστικές και τυπικές διαδικασίες της προκήρυξης του διαγωνισμού και έχει γίνει ανάδειξη ανάδοχου. Προκειμένου όμως  να είναι επιλέξιμες οι δαπάνες του συγκεκριμένου υποέργου από το ΕΣΠΑ, πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο το θέμα (άγνωστο γιατί) έχει «κολλήσει» ανάμεσα στη Δ/νση Δασών Π. Ε Αχαΐας και στη Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών και δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει ο Φορέας Διαχείρισης με επιστολές του, από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αλλά και από το Γ. Γ της αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ την επίλυσή του.
Το να μην υπάρχουν χρήματα και να μην γίνονται έργα το καταλαβαίνουμε. Το να είναι εγκεκριμένα τα χρήματα (από το ΕΣΠΑ) και η γραφειοκρατία να «μπλοκάρει» την υλοποίηση έργων και μελετών…δεν είναι κατανοητό, αν δεν είναι σκόπιμο.
Η ΟΙΚΙΠΑ καλεί το Γ. Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα, πολιτικό προϊστάμενο των δασικών υπηρεσιών  να  δώσει εξηγήσεις για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης και φυσικά  να φροντίσει για την υλοποίηση του έργου, το οποίο δεν είναι το μοναδικό που «πνίγεται» στη γραφειοκρατία.
Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως η προέγκριση της σύμβασης για το υποέργο 3 (Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης-εθελοντισμός) για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 140.000 € και έχει επιλεγεί ο ανάδοχος, βρίσκεται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη για μία υπογραφή από τις 19 Φεβρουαρίου 2013.
Τα παραπάνω καθιστούν επίκαιρη όσο ποτέ,  την ημερίδα που διοργανώνει η ΟΙΚΙΠΑ την  Τετάρτη 19 Μαΐου στις 7μμ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας με θέμα: «Το περιβάλλον στην Ελλάδα της κρίσης» με ομιλητές την κ. Μαρία Καραμανώφ και τους κ.κ Στέφανο Κοσμά και Γρηγόρη Ιατρού.

Πληροφορίες: Θ. Κουτρούμπας 6936 511013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money