Σ.Αχαγιώτες. Αν δεν βρεθούν εθελοντές τι θα γίνει; θα πηγαίνει η υπερήλικας του χωριού μόνη της να συνδεθεί διαδικτυακά; Πόσο σίγουροι είναι στον δήμο ότι θα βρεθούν άτομα υπό τις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε,που θα εργαστούν δωρεάν;
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εγκατάστασης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την δημιουργία δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» με την παρουσία του βοηθού του Δημάρχου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και των υπαλλήλων του δήμου Ανδριάνας Ζερβού προϊσταμένης του αντίστοιχου τμήματος και του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Κολλυρόπουλο.
Η πρώτη αυτή φάση αφορούσε την εγκατάσταση των υπολογιστών και εκτυπωτών σε 21 κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έτσι ώστε να καλύπτεται γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος του για την πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των δημοτών αλλά και για να υπάρχει επαφή των κοινοτήτων αυτών με την έδρα όπου θα γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να παρακολουθείται από τους δημότες στα κοινοτικά γραφεία σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα παρέμβασης. Πέρα όμως από αυτό διευκολύνεται με τον τεχνολογικώς εξελιγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και η διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι τοπικές κοινότητες που έγιναν οι συνδέσεις είναι: Άρλα, Κάτω Μαζαράκι, Άνω Σουδενέικα, Σαντομέρι, Πόρτες, Αγιος Στέφανος, Χαραυγή, Μύρτος, Φράγκα , Κρίνος, Ριόλος, Πέτα, Καγκάδι, Ματαράγκα, Σπάτα, Μιχόι, Βελιτσές, Λακόπετρα, Πετροχώρι Καρυά, Άνω Αχαΐα, και Ελαιοχώριον σε πρώτο στάδιο.
Στη δεύτερη φάση θα εγκατασταθούν τα προγράμματα και θα γίνει εκπαίδευση σε εθελοντές που μπορούν να βοηθούν την διαδικασία επικοινωνίας και σύνδεσης των απομακρυσμένων κοινοτήτων με τα κεντρικά του Δήμου και με όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους στην συνέχεια.
Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος εξήγησε το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για το θέμα: «Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος έδωσε προτεραιότητα στην ενίσχυση της υνεκτικότητος του νέου Δήμου τόσο από τον δρόμο του πολιτισμού με την καλλιέργεια της ταυτότητας του τόπου που κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως η επιλογή της νέας ονομασίας του Δήμου Δυμαίων όσο και από τον δρόμο της τεχνολογίας με το διαδίκτυο που θα φέρει τούς δημότες κοντύτερα στον Δήμο τόσο μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους στην διαδικασία της εξυπηρέτησής τους όσο και της άμεσης επικοινωνίας τους με τα όργανα λήψης αποφάσεων χωρίς τους αποκλεισμούς που επιβάλλει η απόσταση. Επίσης στον μετασχηματισμό που επιχειρεί η κοινωνία μας παρόλο που φαίνεται μακράν οραματικό η οικονομία του πρωτογενούς τομέα χρειάζεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την σύνδεσή της με την πληροφόρηση και μάλιστα την άμεση. Εδώ και με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξεί η Δημοτική αυτή αρχή να καλύψει τα κενά της κεντρικής και μόνης εντέλει εξουσίας αφού αυτή χειρίζεται ζηλότυπα και μονομερώς τους πόρους αυτής της κοινωνίας. Σκοπός λοιπόν αυτού του έργου είναι η επικοινωνία μέσα από ομάδες των κοινοτήτων χωρίς τους περιορισμούς των αποστάσεων με το κέντρο υπηρεσιών και αποφάσεων αλλά και η εξοικείωση των Δημοτών μας με την επικοινωνία μέσω διαδικτύου ώστε να την επεκτείνουν σε μεγαλύτερα όρια όπως η εξωστρέφεια, μόνη λύση στην κρίση, επιβάλλει.»
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου