Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ Καταγγελίες από την Ένωση Γονέων Δυτικής Αχαΐας, για ρατσισμό, αποκλεισμούς και πολιτικά παιχνίδια

«Περίεργες τακτικές ακολουθούνται από διευθύνσεις σχολείων του δήμου δυτικής Αχαΐας.» Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ της ένωσης γονέων δυτικής Αχαΐας, το οποίο τονίζει πως δεν θα δεχθεί αυτές τις πρακτικές.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων έχει ως εξής:
«Το Δ.Σ της ένωσης γονέων δυτικής Αχαΐας,'' κατανοεί'' την κατάργηση στην πράξη των ορίων ζωνών των σχολείων του δήμου μας, που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί πολυπληθή τμήματα 24-30 παιδιών, και να οδηγεί κάποια σχολεία στο κλείσιμο.
'' Κατανοούμε'' την προσπάθεια κάποιοι, να ''ξεφορτώσουν'' ρομά, και να τα ''φορτώσουν'' σε αλλά σχολεία
''Κατανοούμε την απόφαση κάποιων σχολείων να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν τροφίμων για οικογένειες μαθητών που έχουν οικονομικά προβλήματα, που υλοποιείται από την ένωση γονέων δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την ομοσπονδία, και την ιερά μητρόπολη Πατρών.(άλλωστε οι διευθυντές έχουν σχετική εγκύκλιο στα χέρια τους για αυτό το πρόγραμμα).
'' Κατανοούμε ακόμα και την σκοπιμότητα , ενώ ξέρουμε ότι για να παραχωρηθεί χώρος του σχολείου για οποία εξωσχολική δραστηριότητα, χρειάζεται έγγραφη αίτηση και έγκριση από το σχολικό συμβούλιο και την αρμόδια επιτροπή του δήμου.
''Κατανοούμε επίσης για να είναι, η να γίνει κάποιος διευθυντής πρέπει να ακολουθεί πιστά τις πολιτικές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, που στόχο έχει την υποβάθμιση- συρρίκνωση και τελικά την ιδιωτικοποίησητης παιδείας.
Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε ότι όλα αυτά τα τραγελαφικά γίνονται για την εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων- ημετέρων, και κάθε λογής καιροσκόπων που λυμαίνονται την παιδεία. Όλα αυτά δε συνάδουν με την δεοντολογία του διδασκάλου, είναι επικίνδυνες τακτικές και δημιουργούν κρίση στις σχέσεις γονέων και σχολείου.
Εμείς οι γονείς δεν θα ανεχτούμε άλλο τέτοιου είδους πρακτικές οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μαθητών ,και του δημόσιου σχολείου, και πάντα θα είμαστε απέναντι.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money