Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δυτική Αχαΐα: Αναζητείται λύση για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ


-Πρωτοβουλία του Σάκη Γκοτσούλια για την επίλυση του προβλήματος-
Εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας με το ΙΚΑ έχει προκαλέσει το κλείσιμο του τοπικού παραρτήματος, καθώς οι συναλλασσόμενοι είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα. Παρέμβαση για το θέμα θα κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής Σάκης Γκοτσούλιας, ο οποίος έχει ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Σ. Γκοτσούλιας θα προτείνει στον διοικητή του ΙΚΑ τη δημιουργία μιας μονάδας εξυπηρέτησης των πολιτών στα πρότυπα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) που θεσπίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών σε περιοχές όπου έκλεισαν Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες στο πλαίσιο του σχεδίου συγχωνεύσεων. Ενα τέτοιο κέντρο έχει έδρα τη Δυτική Αχαΐα.
Το κλείσιμο της υπηρεσίας του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Κάτω Αχαΐα εξακολουθεί να προβληματίζει τους ασφαλισμένους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, καθώς αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές/ασφαλιστικές δομές στην περιφέρεια του Δήμου. Σημειωτέον ότι η Δυτική Αχαΐα περιλαμβάνει περιοχές που είναι απομακρυσμένες για τους κατοίκους, αρκετοί από τους οποίους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στην Πάτρα, μένουν σε πρώην κοινότητες που δεν έχουν τακτική -έως καθόλου- μαζική συγκοινωνία, και πολλοί από αυτούς δεν είναι χρήστες του διαδικτύου. Επίσης, ένα ζήτημα είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η οποία επιτυγχάνεται με τη λειτουργία μιας ελεγκτικής υπηρεσίας και με την απαραίτητη στελέχωση με προσωπικό.
Η άποψη της τοπικής κοινωνίας είναι ότι μια δομή του ΙΚΑ στην περιοχή θα έχει σημαντικό αντικείμενο και θα εξυπηρετήσει πλειάδα υποθέσεων του συναλλακτικού κοινού, όπως έκανε με ικανοποιητικό τρόπο επί χρόνια. Κι όλα αυτά σε έναν δήμο που προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τα «τραύματα» που του προκάλεσε η επίσκεψη του Εγκέλαδου τον Ιούνιο του 2008.
Μιχάλης Βασιλάκης
πηγή:pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money