Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Παρέμβαση Γκοτσούλια για τη δημιουργία μονάδας ΙΚΑ στη Δ. Αχαΐα,Θετική η κατάληξη

<<Tήν λειτουργία γραφείου ΙΚΑ εξασφάλισε ο Σάκης Γκοτσούλιας, καλύπτοντας έτσι το κενό που δημιουργήθηκε για τους ασφαλισμένους της Δυτικής Αχαίας.Θυμίζουμε ότι το ικα, ήταν μια από τις υπηρεσίες, που απομακρύνθηκαν από την Κάτω Αχαία, και μάλιστα αδιαμαρτύρητα...>>
Καλές ειδήσεις για τους περίπου 4.500 ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΙΚΑ στη Δυτική Αχαΐα έφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σάκης Γκοτσούλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ιδρύματος στην Αθήνα. Από τη νέα χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει γραφείο του ΙΚΑ στην περιοχή, κι έτσι οι συναλλασσόμενοι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα για να εξυπηρετηθούν.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους της Δυτικής Αχαΐας μετά την κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ στον Δήμο. Ο Σ. Γκοτσούλιας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τη διοίκηση του φορέα τη δημιουργία μιας μονάδας εξυπηρέτησης των πολιτών στην περιοχή.
Συναντήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, και τη γενική διευθύντρια Αντωνία Λουρίδου, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι η δημιουργία τοπικού γραφείου στη Δυτική Αχαΐα θα προχωρήσει αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης (δεσμεύτηκαν να υπογραφεί μέχρι το τέλος του χρόνου) και τη δημοσίευσή της στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (προσδιορίζεται χρονικά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014).
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εργασίες και οι δραστηριότητες του ΙΚΑ, για τις οποίες οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας υποχρεώνονταν να έλθουν στην Πάτρα, θα εκτελούνται πλέον στην έδρα του οικείου δήμου.
«Είναι σημαντικό να ξεκινήσει η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας του ΙΚΑ, καθώς θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας, και ειδικότερα των απομακρυσμένων πρώην κοινοτήτων» δήλωσε στην «ΠτΔ» ο Σ. Γκοτσούλιας.
Η απόφαση της διοίκησης, για την οποία άσκησε την παρέμβαση ο υποψήφιος δήμαρχος, θα εξυπηρετήσει κατά πολύ ηλικιωμένους δημότες της περιοχής που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στο ΙΚΑ της Πάτρας, και κατοικούν σε σημεία του δήμου που δεν έχουν τακτική -έως καθόλου- μαζική συγκοινωνία, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι χρήστες του διαδικτύου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Πηγή:pelop.gr, και Πελοπόννησος της Δευτέρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money