Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Κ. Ορλώφ για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας

\

Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Ορλώφ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δυτ. Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος τονίζει: Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) είναι ο φορέας εκπροσώπησης της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού η οποία σήμερα μετά την εφαρμογή του νόμου 3852/10 αριθμεί τρεις νομούς και δεκαεννέα δήμους με συνολικό πληθυσμό 680190 κατοίκους. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται από 29μελές διοικητικό συμβούλιο, 5μελή εκτελεστική επιτροπή και τριμελές εποπτικό συμβούλιο.
Σκοπός της Π.Ε.Δ. είναι η συνεργασία των δήμων η προαγωγή του θεσμού α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης η έρευνα-μελέτη-επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με την αποστολή και το έργο των δήμων, η επιμόρφωση του προσωπικού και των αιρετών οργάνων.
Προπάντων όμως η Π.Ε.Δ. ως αυτοδιοικητικό όργανο μέσα σε αυτής την γενικότερη οικονομική- κοινωνική –πολιτική κρίση, πρέπει να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο που θα αντιστρέψει την αρνητική συγκυρία και να δώσει λύσεις και υπηρεσίες στον πολίτη
Ειδικά η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα που ζητούν επίλυση: Ιονία οδός-Ολυμπία οδός-Προαστιακός-Εργοστάσια απορριμμάτων-λιμάνια-αεροδρόμιο-Νοσοκομεία-Λαθρομετανάστες.Ζητήματα τα οποία η Π.Ε.Δ. πρέπει να τα έχει ψηλά στην ατζέντα για την ανάπτυξη της Δυτ. Ελλάδος. Ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία.
Μπορεί να το κάνει όταν η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτελείται από Δημάρχους και συμβούλους πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης;
Θέλω να πιστεύω πως ναι! Αν όλοι μας προτάξουμε το αυτοδιοικητικό μας καθήκον έναντι του κομματικού…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money