Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΚΕΤΕΣ


Υπήρχε μέχρι τις αρχές του έτους ένα γεφυράκι μικρών διαστάσεων, στην περιοχή της Σαρδινής στο ύψος του Κ. Αλισσού.
Το γεφυράκι αυτό έξυπηρετούσε συγκοινωνιακά την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δύμης ενώνοντας Αχαγιά, Αλισσούς άνω και κάτω, Λουσικά, Σπαλιαραίκα και πολλούς άλλους οικισμούς.
Παράλληλα εξυπηρετούσε και τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής,προσφέροντας άμεση πρόσβαση στα κτήματα και στα ποιμενόστασιά τους.
Το γεφυράκι αυτό, όπως εξάλλου φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει υποστεί ζημιά, δεν είναι προσβάσιμο πλέον και οι κάτοικοι και κτηματίες της περιοχής ταλαιωρούνται καθημερινά.
Τελικά απο ότι παρατηρούμε σε κατά καιρούς δημοσιεύματα, η όλη κατάσταση με το γεφύρι έχει μετατραπεί σε αφορμή για ανέκδοτα και αστεισμούς.
Θα περίμενε ο οποιοσδήποτε πολίτης απο την Δημοτική αρχή, να είχε αυτή, άμεσα παρέμβει για την αποκατάσταση του γεφυριού.
Ήδη έφτασε Σεπτέμβριος και τίποτα δεν έχει γίνει.
Αντί να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην αποκατάσταση του αναγκαίου έργου,περάσαμε τους τελευταίους δύο μήνες με πλήθος πολιτιστικών (και << πολιτιστικών>> ενίοτε) εκδηλώσεων οι οποίες αφήνουν πίσω τους μόνο τις φωτογραφίες του Δημάρχου και αιρετών της ομάδας του, σε εφημερίδες και sites.
Ακούγεται ότι διατέθηκε ένα κονδύλι της τάξης των 100.000 ευρω (εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης) ενώ την ίδια στιγμή εργαζόμενοι και προμηθευτές του Δήμου Δυμαίων παραμένουν απλήρωτοι.
Καλός είναι ο πολιτισμός μόνο που θα έπρεπε, αντί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο διαφήμισης του δημάρχου, να χρηματοδοτηθεί η  πολιτιστική υποδομή του τόπου όπως θεατρικές ομάδες, μια δημοτική μπάντα, εικαστικό εργαστήρι, και η δημιουργία μόνιμου χώρου εκδηώσεων.
Αντί αυτού, βλέπουμε πανηγύρια και πανηγυράκια και τον δήμαρχο να φωτογραφίζεται παραδίδοντας πλακέτες.
Είναι πρόκληση στο δημόσιο αίσθημα να αφήνονται οι υποδομές της καθημερινοτητάς μας  να καταρρέουν, την ίδια στιγμή που δαπανώνται αφειδώς υπερβολικά ποσά για την προσωπική προβολή του κ.Παναγιωτόπουλου.

Οι ΑΧΑGIOTES

Υ.Γ. Πόσο μας στοίχισε η φωτογραφία με την πλακέτα στον κ.Λεοντή; Πόσο κοστολογήθηκε η εκδήλωση στο τείχος Δυμαίων;







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money