Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Καραμαλίκης για τις αξιώσεις της Άγκυρας στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου Τι λέει για τον χάρτη που δημοσίευσαν τουρκικά ΜΜΕ


Ο Γιώργος Καραμαλίκης για τις αξιώσεις της Άγκυρας στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου

Τι λέει για τον χάρτη που δημοσίευσαν τουρκικά ΜΜΕ


Ο Γιώργος Καραμαλίκης για τις αξιώσεις της Άγκυρας στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου  Τι λέει για τον χάρτη που δημοσίευσαν τουρκικά ΜΜΕ

Κληθείς ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης να σχολιάσει το χάρτη που δημοσίευσαν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με τις αξιώσεις της Άγκυρας στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος χάρτης, εμφανίζει τις παντελώς αβάσιμες και αντίθετες στο διεθνές δίκαιο αξιώσεις της Άγκυρας.
Η Άγκυρα, κατά παράβαση των αρχών του διεθνούς δικαίου, αρνείται να αναγνωρίσει δικαίωμα υφαλοκρηπίδας στα νησιά και τις νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δε βρίσκει κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο τα νησιά, αλλά και οι βράχοι που μπορούν να συντηρήσουν οικονομική ζωή ή ανθρώπινη διαβίωση έχουν πλήρη δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Τα έωλα τουρκικά επιχειρήματα, για γεωλογική τάφρο του Αιγαίου και για νησιά της Ελλάδας που «κάθονται» επί της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας δεν πείθουν κανέναν. Είναι καιρός η Άγκυρα να αντιληφθεί ότι τέτοιες ενέργειες δεν την ωφελούν, αλλά αντιθέτως τη φέρνουν σε δυσχερή θέση. Η δημοσίευση την δεδομένη χρονική στιγμή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: Η Άγκυρα επιδιώκει να ασκήσει παράπλευρη πίεση στην Αθήνα ενόψει των αρνητικών γι’ αυτήν εξελίξεων στο θέμα τις εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money