Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής, αποτέλεσμα των πυρκαγιών στις περιοχές Γιανισκάρι, Πόρτες, Σαντομέρι και Χαικάλι.
Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία πυρινη λαίλαπα και χωρίς τα αναγκαία μέσα πάλεψε για την κατάσβεση προσπαθώντας να περιορίσει την έκταση της καταστροφής.
Μετά την κατάσβεση και φθάνοντας αισίως τον Σεπτέμβριο μήνα, αρχισαν οι συσκέψεις για τα μέτρα που θα έπρεπε ήδη ναχουν παρθεί απο την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.
Είδαμε τα σχετικά ρεπορτάζ στον πάντα <<φιλόξενο>> για την δημοτική αρχή τύπο, συνοδεόμενα τα ρεπορτάζ απο φωτογραφίες σχετικές με τις συσκέψεις όπου φυσικά δέσποζε η μορφή του κ.Παναγιωτόπουλου.
Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι δημότες της Δυτικής Αχαίας, είναι ότι η μείζωνα Αντιπολίτευση, η Ενωτική κίνηση για την Δυτική Αχαία είχε έγκαιρα προειδοποίησει για τις ελλείψεις στον τομέα πρόληψης καταθέτοντας επίκαιρες ερωτήσεις και καταγγέλοντας μάλιστα αντιδήμαρχο ο οποίος χρησιμοποιεί δημοτικό όχημα προοριζόμενο για την πρόληψη πυρκαγιών και για τη συνδρομή της Π.Υ,
ως ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα η επερώτηση τέλος ΙΟΥΝΙΟΥ απο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθανάσιο Ραυτακόπουλο

Διανύοντας ήδη τον πρώτο μήνα της θερινής περιόδου και με την καθυστέρηση που παρατηρούμε για την λήψη μέτρων για την πυροπροστασία των δασών μας και της εν γένει χλωρίδας του δήμου μας, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος για ποιόν λόγο δεν υπήρξαν πριν την έναρξη της θερινής περιόδου προληπτικές ενέργειες για την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής?
Ειδικά δε για το δάσος της ‘Aρλας πρέπει να υπάρξει πλήρης  διάνοιξη των δασικών δρόμων ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της άμεσης και ευχερούς πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.
Τι προτίθεται να πράξει ο κ. Δήμαρχος έστω και καθυστερημένα για την πυροπροστασία του δήμου μας.

Για τον Συνδυασμό Ενωτική Κίνηση για την Δυτική Αχαία

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
Αθανάσιος Ραυτακόπουλος

Προφήτες η μάντεις κακών; μάλλον το δεύτερο, αφέθηκε η Δυτική Αχαία στο έλεος της καλής μας τύχης όσον αφορά τον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.
η δημοτική αρχή ήταν πολύ απασχολημένη με την οργάνωση θεαμάτων για την ψυχαγωγία των δημοτών βαφτιζοντάς τα Δύμαια, κοστολογώντας μάλιστα τα θεάματα αυτά πανάκριβα.
Καμία οργάνωση δεν υπήρξε και κανένα στοιχειώδες έστω μέτρο δεν πάρθηκε από την δημοτική αρχή   ώστε να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης των πυρκαγιών.
Κατόπιν εορτής και της ασυγχώρητης αμέλειας του δήμου,  και αφού καταστράφηκαν δάση και καλλιέργειες η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις συσκέψεις (δίνοντας και την κατάλληλη δημοσιότητα βέβαια) για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.
Βέβαια θα ήταν προτιμότερο και πολύ πιο ωφέλιμο οι συσκέψεις νά είχαν γίνει τον Μάιο, και όχι τέλος Αυγούστου, και χωρίς παράτες και δημοσιεύματα, και μάλιστα όταν έχει προηγηθεί το έγκλημα της καταστροφής του Δάσους του Γιανισκαρίου.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν κ.Δήμαρχε.
Δεν σπεύδουν για μέτρα ενώ έχουν ήδη συντελεστεί οι καταστροφές κάνοντας μάλιστα και την σχετική διαφήμιση επί των καμένων.
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος

1 σχόλια:

axagiotis είπε...

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που παραλάβαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απο τον κ. Φίλιππο Σερεπίσο

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money