Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αποκλεισμός του Γραφείου της Δεη στην Κάτω Αχαία Τρίτη 22/11/ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι


Σε αναβρασμό βρίσκονται κάτοικοι και στη Δυτική Αχαΐα για το χαράτσι. Την Κυριακή οι "Ελεύθεροι Αγανακτισμένοι"  της Δυτικής Αχαΐας έκαναν μαζική λαϊκή συνέλευση πολιτιστικό κέντρο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ". Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.
Στην αρχή της συνέλευσης έγινε προβολή μηνύματος του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στην συνέλευση εκφράστηκε έντονα η αντίθεση του λαού της περιοχής στη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Έγιναν πολλές τοποθετήσεις για τον τρόπο αντίδρασης στα χαράτσια της ΔΕΗ και αποφασίστηκε  οι προτάσεις της συνέλευσης, να κατατεθούν στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου που είχε προγραμματιστεί για χθες, με μοναδικό θέμα το ειδικό τέλος ακινήτων.
Η συνέλευση ζητά κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τη μη καταβολή του τέλους για τα ακίνητα, ενώ θα απαιτηθεί η συμπόρευση και η αρωγή του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας.
Ταυτόχρονα, για  σήμερα Τρίτη 22/11/2011 προγραμματίστηκε αποκλεισμός των γραφείων της ΔΕΗ στη πόλη της Κ. Αχαΐας. Επίσης εκφράστηκε από πολλούς ομιλητές η δυσαρέσκεια πολλών δημοτών για τη αύξηση των δημοτικών τελών και τους αυξημένους λογαριασμούς νερού του Δήμου και αποφασίστηκε το θέμα να έρθει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλες αποφάσεις που πήρε η συνέλευση, είναι η κωδικοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων σχετικά με τα ιδιωτικά δάνεια προς τις τράπεζες, καθώς την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και ανέργων.Τέλος αποφασίστηκε η οργάνωση κοινωνικού παντοπωλείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money