Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ομόφωνα αποδεκτό Ψήφισμα για την Ολυμπία Οδό από το Δήμο Δυτ. Αχαΐας


Το ψήφισμα έχει ως εξής:

"Με έκπληξη το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας πληροφορηθήκαμε, από δημοσιεύματα του τύπου, ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων φέρεται να έχει την πρόθεση να επανακινήσει το σπουδαίο έργο της «Ολυμπίας Οδού» που έχει διακοπεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Η προοπτική αυτή της επανεκκίνησης  του έργου, κρίνεται κατ’ αρχήν και χωρίς συζήτηση ιδιαίτερα θετική και θα έχει άμεσες συνέπειες για την οικονομία της περιοχής αλλά και θα συμβάλλει στην τόνωση του κλίματος στις τοπικές αγορές.

Από την άλλη πληροφορηθήκαμε ότι  στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση του έργου να αφορά μόνο στη διαδρομή Κόρινθος –Πάτρα. Η συνέχεια της διαδρομής Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται και παραπέμπεται στο άδηλο μέλλον της εξόδου από την κρίση.

Εάν αυτό αληθεύει μας βρίσκει φυσικά απόλυτα αντίθετους και δημιουργεί σε όλους μας αισθήματα οργής και αγανάκτησης.
Θεωρούμε  ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι  απαράδεκτη για την περιοχή μας και μάλιστα όταν στο τμήμα της διαδρομής Κάτω Αχαΐα – Πύργος το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με το παρόν ψήφισμα, εκφράζοντας τις τοπικές κοινωνίες, δηλώνει προς κάθε αρμόδιο φορέα και προς κάθε αρχή ότι θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε θεμιτό τρόπο την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος – Τσακώνα, στον οποίο θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση και που η ολοκλήρωσή του θα δώσει αναπτυξιακή «πνοή» και «ανάσα ζωής» στη Δυτική Αχαΐα αλλά και σε ολόκληρη τη νοτιοδυτική Ελλάδα, και ότι θα αντιδράσει δυναμικά στην ματαίωση αυτής της αισιόδοξης προοπτικής για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι απολύτως απαραίτητη και επείγουσα η συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του και εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων και της ζωής των πολιτών – χρηστών."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money