Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.Πρόταση απο εμάς πρός τον Εμπορικό Σύλλογο και το Δημοτικό συμβούλιο: Να συσταθεί γραφείο υποστήριξης και ενημέρωσης των Δημοτών με Νομική συνδρομή ΔΩΡΕΑΝ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συνήλθε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 σε έκτακτη συνεδρίαση και συζήτησε το θέμα της επιβολής του λεγόμενου «ειδικού τέλους» επί των ακινήτων, του επιβληθέντος μέσα από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., και γενικότερα τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση. Στη συνεδρίαση παρέστη πλήθος πολιτών από την «κίνηση των αγανακτισμένων» αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλόγων (όπως ο εμπορικός σύλλογος Δύμης κ.α.). Στην αρχή της συνεδρίασης πήρε το λόγο ο δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος και έθεσε σε αδρές γραμμές τα πλαίσια και τον τρόπο που οφείλουν οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής, οι πολίτες, οι «αγανακτισμένοι», οι θεσμικοί φορείς, οι σύλλογοι μαζί με τη δημοτική αρχή να αντιδράσουν και να κινηθούν μπροστά στη δύσκολη αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και πιο συγκεκριμένα απέναντι στο θέμα του ειδικού τέλους. Μετά από διεξοδική συζήτηση και τον πλούσιο προβληματισμό που αναπτύχθηκε στην αίθουσα, και μέσα από τις παρεμβάσεις των παρισταμένων πολιτών και εκπροσώπων φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε κατά πλειοψηφία στην έκδοση ενός ψηφίσματος του οποίου οι βασικές θέσεις είναι οι εξής:
* Το ονομαζόμενο «ειδικό τέλος» δεν είναι στην ουσία τέλος αλλά φόρος. «Βαφτίστηκε» έτσι διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να περάσει μέσω της Δ.Ε.Η.
* Γενικότερα είναι ένα μέτρο απλώς εισπρακτικό και «φορομπηχτικό», μέτρο παράλογο, παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιδεοντολογικό και φυσικά αντιλαϊκό και για όλα τα παραπάνω πρέπει ως τέτοιο να καταργηθεί.
* Σε κάθε περίπτωση επίσης πρέπει να απαλλαγεί του τέλους η πρώτη κατοικία, οι ευπαθείς ομάδες πολιτών καθώς και τα ακίνητα στις σεισμόπληκτες και τις πυρόπληκτες περιοχές.
* Ακόμη να μην κοπεί σε κανέναν από τη Δ.Ε.Η. η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
* Η οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση να μην είναι σπασμωδική και ανοργάνωτη αλλά συγκροτημένη και οργανωμένη και να βασίζεται στη συνεργασία δημοτικής αρχής, θεσμικών φορέων και ενεργών πολιτών.
* Τέλος οι παραπάνω θέσεις να γίνουν απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money