Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο του κ.Φίλιππου Σερεπίσου απο την εφημερίδα top of the month:ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΜΑΙΩΝ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΜΑΙΩΝ
Περπατώντας στο εμπορικό κέντρο της Αχαγιάς βρέθηκα στην Παλιά ΔΕΗ.Για τους μη Αχαγιώτες ενημερώνω ότι πρόκειται για την συμβολή των οδών Αθηνάς και Πατρών Πύργου.
Έγινα μάρτυρας της ασφαλτόστρωσης στο οικόπεδο του πάλαι ποτέ Θεοδώρειου ιδρύματος το οποίο μετά την κατεδάφιση του οικήματος που υπήρχε εκεί έχει μεταβληθεί σε πάρκινγκ.
Βλέποντας το έργο σκέφτηκα ότι επιτέλους γίνεται και κάτι χρήσιμο στην πόλη μου.
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει βάσει ποιών διαδικασιών ασφαλτοστρώθηκε ο χώρος,
Θεωρώ  δε καθαρά συμπτωματικό ότι εκεί εδρεύει η επιχείρηση του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για τα έργα κ. Κανελλόπουλου , και χαρακτηρίζω ανεπιφύλακτα ως κακοήθεις αυτούς που στα καφενεία της Αχαγιάς  αναφέρονται σε παροιμίες περί Γιάννηδων που αλληλοκερνιούνται  καθώς και ιερέων που ευλογούν τα γένια τους.
Πιστεύω όμως ότι θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πια διαδικασία ακολουθήθηκε και μέσω ποιών πιστώσεων ασφαλτοστρώθηκε ο συγκεκριμένος χώρος ο οποίος σημειωτέον βρίσκεται υπό ιδιαίτερο νομικό καθεστώς.
Υποθέτω χωρίς να είμαι βέβαιος ότι πρόκειται περί απευθείας ανάθεσης, όπως ακριβώς συνέβη και τον Ιούλιο με την υπ. άριθμ .426/2011 της 11-7-2011, απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Αχαίας Παναγιωτόπουλου Ανδρέα για το έργο ψεκασμός για τα κουνούπια το οποίο υπενθυμίζω είχε ανατεθεί σε συγγενικό πρόσωπο του Αντιδημάρχου έργων κ. Κανελλόπουλου.
Επίσης θέλω να αναφέρω ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι μειώνεται η ανεργία στην περιοχή μας  και αυτό κατόπιν των ενεργειών του δημάρχου Δυμαίων.
Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι μετά τον γαμπρό του κ. Δημάρχου ο οποίος εργάζεται στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του τέως Δήμου Μόβρης, τελευταία προσελήφθη και η αδελφή του κ. Παναγιωτόπουλου στον Δήμο Δυτικής Αχαίας.
Η επιλογή των ατόμων που προσελήφθησαν με την συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα με διάρκεια 4 ετών ήταν καθαρά προνόμιο του δημάρχου.
Αν θυμάμαι καλά κάτι περί καταδίκης του Νεποτισμού, και περί αξιοκρατίας ανέφερε στο προγραμμά του ως υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Θα επαναληφθώ και ελπίζω να μην γίνομαι γραφικός λέγοντας ότι υπάρχει πάντα το διαχρονικό ερώτημα: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Θεωρούμαι αιθεροβάμων λέγοντας ότι πλέον ασκούνται προσωπικές πολιτικές από τους αιρετούς του Δήμου μας;
Αυτό που με ενοχλεί  ιδιαίτερα είναι  το να υποτιμάται η νοημοσύνη μου κατά αρχάς σαν πολίτη, κατά δεύτερον σαν δημότη, και κατά τρίτον  σαν συνδικαλιστή ο οποίος προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να αποτρέψει την απόλυση 23 ατόμων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα οποία στοχοποιήθηκαν και  καταδιώχτηκαν απηνώς από τον Δήμαρχο  και από τους συμβούλους του, τους εκλεγέντες στην περιοχή του τέως Δήμου Δύμης.
Συγχαρητήρια, η αξιοκρατία (όπως την εννοούν οι ανωτέρω) θριάμβεψε πάνω στις απολύσεις των 23, και έστησε πανηγυρικό χορό πάνω στην πρόσληψη της αδελφής του Δημάρχου.
Εκείνο που με ξενίζει και ας θεωρηθώ αφελής, είναι ότι δεν έχω ακούσει κανένα μα κανέναν από αυτούς που ψήφιζαν απολύσεις στα Δ.Σ.  και κόπτονταν υπέρ της απομάκρυνσης εργαζομένων των 500 ευρώ, να πάρει θέση δημόσια κατά των προσλήψεων συγγενών, ημετέρων ,καθώς και για τις απευθείας αναθέσεις έργων  σε συγγενείς και φίλους.
Τελειώνοντας την παρέμβαση μου   ως δημότης και ως πραγματικού ενεργού πολίτη και  όχι  ως ψευδεπίγραφου , απευθύνομαι σε όλη την αντιπολίτευση   μείζονα και ελάσσονα:
Υπάρχετε ; Η ο σκοπός  της παρουσίας σας εξαντλείται  στις  πολύωρες (και ανούσιες ενίοτε)  συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει  η δημοτική αρχή;
Υ.Γ Μέσω της Διαύγειας  μάθαμε ότι η εκδήλωση στο τείχος των Δυμαίων  κόστισε 16.000 ευρώ. Λίγο ακριβά δεν πληρώνουμε τις δημόσιες σχέσεις  του Δημάρχου και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, και με τους εργαζόμενους στον δήμο απλήρωτους;
Θα επανέλθω.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money