Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ


Η Αχαγιά ταλαιπωρήθηκε, μένοντας χωρίς υδροδότηση 15 περίπου ώρες.
Πέραν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις οικιακές καταναλώσεις, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής απώλεσαν και τους λίγοστούς πελάτες τους, με αποτέλεσμα μείωση του τζίρου.
Φυσικά δεν μεταφέρονται αυτολεξεί τα σχόλια των καταστηματαρχών για τις  υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος στους Δημότες. Εμπίπτουν στον νόμο περί ασέμνων.
Ας πούμε ότι απείχαν κατά πολύ απο το να είναι ευχαριστημένοι.
Φυσικά βλάβες τυχαίνουν, αλλά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρήκαμε αναρτημένο σχόλιο της Γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου,συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κας Αλεξάνδρας Τζουβάρας, η οποία αφενός (ο δήμος κοιμόταν φαίνεται ή ήταν σε κανά πολιτιστικό πανηγύρι) ενημερώνει αυτή, τους δημότες για την βλάβη,και  σε ποιά συνοικία έγινε, και αφετέρου  καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και υλικά για να αποκατασταθεί η βλάβη!
Έξοχα! Θυμίζουμε την αύξηση κατά 40% των δημοτικών τελών, που έχει επιβάλλει ο Δήμος στους Αχαγιώτες, ενώ σήμερα διαβάσαμε σε πατρινές εφημερίδες μία νέα αύξηση τελών ύδρευσης αποχέτευσης, συνδέσεων στα δίκτυα κατά 5% ακόμα, λόγω σύστασης της Δευα υποτίθεται.Εκτός της αύξησης εντύπωση μας έκανε ένα σημείο της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία δίνει το δικαίωμα στην δευα, πέραν των 2 λογαριασμών (ανά εξάμηνο έκαστος) να εκδίδει και προσωρινούς λογαριασμούς έναντι.Για ποιό λόγο;Πέραν κάποιων μελών του προσωπικού που βρίσκεται στην Δευα, και του οποίου αγνοούμε ποιού είδους σχέση εργασίας έχουν με τον δήμο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεί αφενός ούτε λογαριασμούς να εκδίδονται (αυξήσεις όμως μπαίνουν) ούτε τον τομέα ύδρευσης (κ.Κανελλόπουλος) να μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά όπως το χθεσινό.Αλλά πρόσφατη είναι η δημοσίευσή μας για την Αλισσοράχη, όπου το νερό τρέχει 2 χρόνια τώρα, θα περιμέναμε εδώ ανταπόκριση άμεση;
Αυτά τα τέλη που πληρώνουν πανάκριβα οι δημότες είναι τα λεγόμενα ανταποδοτικά.Πληρώνουν οι δημότες ώστε να είναι σε θέση ο Δήμος να αντιμετωπίζει περιστατικά σαν και το χθεσινό, που άφησε την Αχαγιά χωρίς νερό 15 ώρες.
Τελικά είμαστε πολίτες ή υπήκοοι;
Για την ιστορία αναρτούμε το σχόλιο της κας Τζουβάρα η οποία υποκατέστησε επάξια τον δήμο ως προς την ενημέρωση:
<<Ενημέρωση προς τους κατοίκους της κατω Αχαΐας : νερό δεν θα έχουμε μεχρι αύριο , λόγω της ζημιάς που προκάλεσε εργολάβος στον αγωγό κοντα στα Τσιγκανικα . Δεν υπήρχαν υλικά για να φτιαχτεί η ζημιά σήμερα !!!!!!!!!!>>.
Υ.Γ Κάποιες φήμες λένε ότι ανταλλακτικά δεν υπήρχαν λόγω έλλειψης, και δεν δινόταν  πίστωση από συγκεκριμένο προμηθευτή για την άμεση προμηθειά τους, αληθεύει; αλλά όπως λέει και ο κ.Δήμαρχος για την λάμπα, (αγωγό βάζουμε εδώ ως λέξη) αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα, προέχει ο εκπολιτισμός μας.
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money