Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΧΑΓΙΩΤΕΣ:ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ






σ.Φίλιππου Σερεπίσου. Ειλικρινά μου προκαλεί απορία,το θέαμα ενός Δημάρχου, ο οποίος εξαναγκάζεται από δημοσιεύματα, είτε δικά μου, είτε άλλων δημοτών
για να να πράττει το αυτονόητο.Δηλαδή θα πρέπει οι πολίτες είτε να διοργανώνουν λαικές συνελεύσεις για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην Δυτική Αχαία, είτε μεμονωμένες γραφίδες με χιουμοριστικό τρόπο να αναδεικνύουν την αδράνεια της Δημοτικής αρχής;Μόνο τότε (αν υπάρχει δημοσιοποίηση) παίρνει το σύστημα μπρός;
Σε πρόσφατη μετάβασή του στην Αθήνα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει δια ζώσης τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσον και τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αδαμάντιο Σταματάκη για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Προβλήματα που εστιάζονται κυρίως στην εκτεταμένη παραβατικότητα που παρατηρείται στην περιοχή. Παραβατικότητα που εκφράζεται με σωρεία κλοπών, διαρρήξεων κ.λ.π και τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο που θα διευρύνεται όσο η οικονομική κρίση θα πλήττει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα παράλληλα με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομ, οικονομικοί μετανάστες κ.λ.π) που διαβιούν στην περιοχή μας από καιρό και ήδη ενοχοποιούνται δικαίως ή αδίκως για όσα συμβαίνουν και περιλαμβάνονται στα αστυνομικά δελτία.

Ακόμη ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αστυνομίας, έθεσε εκ νέου το αίτημα της ίδρυσης Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην Κάτω Αχαΐα, την έδρα του δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι κρίνεται στοιχειωδώς απαραίτητη η δημιουργία, τουλάχιστον, τμήματος ασφαλείας στο πολυδύναμο Α.Τ. Κάτω Αχαΐας, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αστυνόμευση και επίβλεψη της περιοχής με επακόλουθο τη δραστική μείωση της εγκληματικότητας και των παρανόμων δραστηριοτήτων.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν ως επακόλουθο την αποκατάσταση του κλονισμένου αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους στους θεσμούς ενώ από την άλλη πλευρά θα ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και θα εμπεδωθεί γενικότερα το δημοκρατικό αίσθημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money