Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής.Για μία ακόμα φορά οι αυξήσεις των τελών η ή δημιουργία νέων (μοτερόσπιτα) που εισηγείται ο Δήμαρχος κ.Παναγιωτόπουλος και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Νικολάου κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές.Για εμάς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια και μόνο ως μνημείο ανικανότητας προχειρότητας και άγνοιας μπορεί να χαρακτηριστεί.
Έπειτα από τα μοτερόσπιτα (την επιβολή τέλους ακινήτων 10! τετραγωνικών στις γεωτρήσεις) και την αυθαίρετη και παράνομη αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, σαν βόμβα έσκασε η προσπάθεια επιβολής τέλους ακίνητης περιουσίας με αναδρομική! ισχύ 5 ετών στην ΒΙ.ΠΕ.
Για ακόμα μία φορά ο δήμαρχος και το οικονομικό και νομικό του επιτελείο πιάστηκαν αδιάβαστοι.Οι επιχειρηματίες έπραξαν το αυτονόητο, προσέφυγαν στον συνήγορο του πολίτη, του οποίου η ετυμηγορία ήταν καταπέλτης: Είναι παράνομη οποιαδήποτε επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας, μια και οι βιομηχανικές περιοχές της χώρας διέπονται απο διαφορετικό νομικό καθεστώς σε σχέση με οικισμούς και ρυμοτομούμενες περιοχές.Ζητούνται μάλιστα εξηγήσεις απο τον δήμο Δυτικής Αχαίας (μάλλον κομψά, ο Συνήγορος του Πολίτη, τους εγκαλεί σε απολογία) γιατί προέβει ο δήμος στην πράξη αυτή.Οι επιχειρηματίες προάσπισαν τα συμφεροντά τους.Οι δημότες μέχρι πότε θα ανέχονται την οποιαδήποτε παράνομη επιβολή τελών; Τελικά μόνο ο συνήγορος του Πολίτη μπορεί να δώσει λύσεις, μια και ο συμπαραστάτης του Δημότη αναζητείται  κάπου στην περιοχή του Λάππα.
Το ρεπορτάζ προέρχεται απο την εφημερίδα Πελοπόννησος και φέρει την υπογραφή της Αφροδίτης Τσικριτζή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money