Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Περιπετειώδης καταδίωξης της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη Ρομά- Η αξία του ποδηλάτου αποτιμάται στα 2000 ευρώ



Κινητοποίηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ χθες το πρωί για τον εντοπισμό του δράστη που έκλεψε το ποδήλατο του γιου του γνωστού πατρινού επιχειρηματία Γιώργου Κοτοπούλη. Πρόκειται για Ρομά από την Κάτω Αχαΐα, που συνελήφθη από αστυνομικούς μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στο κέντρο.
Το ηλεκτρικό ποδήλατο εκλάπη από την πολυκατοικία που διαμένει ο επιχειρηματίας, στην οδό Πατρέως, με χειουργικό τρόπο, το Σάββατο 21 Ιουλίου. Το ποδήλατο ήταν κλειδωμένο έξω από την είσοδο του διαμερίσματος της πολυκατοικίας, όμως ο δράστης κατάφερε να το σηκώσει και να το κατεβάσει με το ασανσέρ.
«Ήταν το μοναδικό ηλεκτρικό ποδήλατο στην Πάτρα και το είχα φέρει από το εξωτερικό. Η αξία του αποτιμάται στα 2000 ευρώ και το έκανα δώρο στο γιό μου επειδή δεν θέλω να αγοράσει μηχανάκι» σημειώνει στην «Π» ο επιχειρηματίας Γιώργος Κοτοπούλης.
Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, ο επιχειρηματίας με ανάρτησή του στο διαδίκτυο γνωστοποιούσε ότι προσέφερε το ποσό των 500 ευρώ σε όποιον εντόπιζε το ποδήλατο ή έδινε χρήσιμες πληροφορίες στην Αστυνομία. Παράλληλα είχε ενημερώσει για την κλοπή και την εταιρεία «Μανιατόπουλος», λόγω της γκάμας της στον τομέα των ποδηλάτων, στην περίπτωση που ο κλέφτης του ποδηλάτου ζητούσε πληροφορίες για τον τρόπο που φορτίζει η μπαταρία, που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το ποδήλατο.
Ο δράστης έκανε το μοιραίο λάθος χθες το πρωί και έσπευσε στην εταιρεία κρατώντας τη μπαταρία για να ρωτήσει τον υπάλληλο του καταστήματος τον τρόπο φόρτισης της. Ο υπάλληλος αντιλήφθηκε αμέσως ότι επρόκειτο για τμήμα από το ποδήλατο που είχε κλαπεί και ζήτησε από τον δράστη να περιμένει. Όμως ο Ρομά κατάλαβε ότι ο υπάλληλος σκόπευε να ενημερώσει την Αστυνομία, έφυγε τρέχοντας από το κατάστημα και μπήκε σε ένα ταξί.
Οι υπάλληλοι του καταστήματος όμως κατάφεραν να σημειώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του ταξί και να ενημερώσουν το κέντρο της Αμέσου Δράσεως. Τότε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν το ταξί να κινείται στην οδό Καραϊσκάκη.
«Εκεί επικρατούσε μποτιλιάρισμα και κατάφεραν να εντοπίσουν το ταξί. Ο δράστης βλέποντας τους αστυνομικούς να πλησιάζουν βγήκε από το ταξί και άρχισε να τρέχει, αφήνοντας στο εσωτερικό τα τη μπαταρία του ποδηλάτου. Συνελήφθη μερικές γωνίες μετά» σημειώνει ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Τριαντάφυλλος Πανώριος.
Τελικά το ποδήλατο εντοπίστηκε στον καταυλισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα και αποδόθηκε στον επιχειρηματία. Ο συλληφθείς ανήκει σε ομάδα που με συστηματικό τρόπο επιδίδονται σε κλοπές στην Πάτρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
PELOP.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money