Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛ.ΣΕΡΕΠΙΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TOP



 Ρωγμή για την δημοτική πλειοψηφία και δοκιμασία συνοχής, για τον Συνδυασμό της Συμπολίτευσης αποτέλεσε η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τους πιστωτές του Δήμου Δυμαίων.
Σε μια διαδικασία-παρωδία ως προς  τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα , προς συζήτηση και ψήφιση, αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν άμεσα, και είτε δια της αρνητικής ψήφου, είτε δηλώνοντας παρών, είτε δια της αποχής, καταψήφισαν την πρόταση.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο οποίο απευθύνθηκε ο υπερχρεωμένος Δήμος Δυμαίων, για να προχωρήσει στην σύναψη νέου δανείου, ύψους  6.000.000 ευρώ, απαίτησε έναν κατάλογο των επιχειρήσεων  ή των ατόμων (εργολάβων, προμηθευτών, επαγγελματιών)  στους οποίους οφείλει ο Δήμος χρήματα.
Σκοπός της διαδικασίας ήταν να περάσει από το Δ.Σ.  το θέμα των οφειλών, ώστε να πιστοποιηθούν  τα  πρόσωπα ή οι εταιρίες, τα οφειλόμενα ποσά, το είδος των εργασιών, και των προμηθειών ανά συναλλασσόμενο.
Η όλη διαδικασία ζητήθηκε από το ταμείο Παρακαταθηκών ώστε να εκταμιεύσει το δάνειο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  στους πιστωτές για την εξοφλησή τους μέσω τραπέζης, χωρίς ουδεμία μεσολάβηση ταμειακή του Δήμου.
Σκοπός η εξόφληση των βεβαιωμένων υποχρεώσεων έως και το 2011.
Την συνέχεια μπορούμε να την φανταστούμε: Οι Δημότες μέσω των πολλοστών αυξήσεων τελών, ύδατος ανα κυβικό, ΤΑΠ και ότι άλλο  ανακαλύψει για χρέωση ο Δήμος, θα πληρώσουν την γαλαντομία του Δήμου Δυμαίων, για πολιτιστικές εκδηλώσεις, τραπεζώματα, δημόσιες σχέσεις και ότι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς.
Κάνοντας παρένθεση σε αυτό το σημείο, ερωτώ: ως πότε θα πληρώνουν οι Αχαγιώτες και οι Λουσικιώτες, τα έξοδα των τέως Δήμων Μόβρης και Λαρισού;
Πόσοι υδρομετρητές λείπουν στο τέως Δήμο Μόβρης και Λαρίσου; Γιατί θα πρέπει ο τέως Δήμος Δύμης να πληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, οι οποίες βέβαια πιστοποιούνται κανονικότατα, ενώ οι υπόλοιποι να περιμένουν απλά τις αποφάσεις για χρέωση 50 ευρώ ανά έτος , για αυτούς που δεν πλήρωσαν ποτέ. Και αυτοί είναι που διαθέτουν υδρομετρητές, οι υπόλοιποι απλά ποτίζουν τα χωράφια στην υγειά μας.
Επί του θέματος του δανείου.
Στο δ.σ παρουσιάστηκε μια εισήγηση η οποία περιελάμβανε ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ! (430)!ονόματα   ατόμων στα οποία χρωστά ο Δήμος Δυμαίων.
Εμένα ο αριθμός μου φαντάζει υπερβολικός, 430 προμηθευτές, εργολάβοι και επαγγελματίες αν μη τι άλλο για έναν Δήμο με τον δικό μας πληθυσμό, προξενεί κατάπληξη.
Παρουσιάστηκε λοιπόν μια λίστα η οποία περιελάμβανε, το όνομα, το επώνυμο, και δίπλα σημειωμένο το ποσό που διεκδικεί έκαστος των 430.
Για ποια εργασία ή προμήθεια ήταν το ποσό ουδείς ήξερε, και εκεί άρχισε η καζούρα,:Ξέρω μια καφετζού καλή, ο ένας, ρε έχω μια χαρτορίχτρα που θα τα βρεί όλα για ποιόν είναι ό άλλος, και δώστου.
Ρε δεν ζεί και η Πυθία να ρωτήσουμε, για ποιο λόγο,  ποια εργασία, και ποια υλικά προορίζονται τα λεφτά.
Όπως είναι φυσικό ζητήθηκαν εξηγήσεις , οι οποίες για ένα τέτοιο πλήθος πιστωτών ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να δοθούν.
Συνέπεια όλων αυτών η εισήγηση απορρίφθηκε πανηγυρικά, με την αντίδραση συμβούλων της πλειοψηφίας.
Υποθετικά έστω ότι η πρόταση, περνούσε από το Δ,Σ, υπάρχει κανείς εχέφρων ο οποίος πιστεύει ότι το Παρακαταθηκών θα έκανε δεκτό ένα τέτοιο έγγραφο, και θα έδινε 6.000.000 ευρώ με μόνο ένα κατάλογο με όνομα επώνυμο και ένα ποσό δίπλα ατεκμηρίωτο;
Εποχές κοινότητας με το μολύβι(σαλιωμένο και στερεωμένο στο αυτί)  να γράφει και την γόμα να σβήνει θυμίζει η όλη ιστορία.
Δεν μπορεί η οικονομική υπηρεσία, στην εποχή του πυριτίου που ζούμε να τεκμηριώσει τα ποσά που διεκδικούν όλοι αυτοί;
Η αρκεί απλά το τύπωμα ενός εγγράφου για να διεκδικήσει κάποιος τα χρηματά του;
Για την ιστορία: Καταψήφισαν οι κ.κ  Στεργιόπουλος, Μετζελόπουλος. Λευκό εψήφισαν οι κ.κ Τραχάνης, Μυλωνάς και Μπακάλης, Απόντες οι κ.κ. Σκάγιας Παπαζαφείρης, και  ο Ταπεινός ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα λόγω προσωπικού θέματος, από την Αντιπολίτευση οι κ.κ. Οικονομόπουλος, Θανασάς και Ράθωσης, ενώ απουσίαζε και ο Θανόπουλος.

Φίλιππος Ε.Σερεπίσος
Υ.Γ Τελικά ποιος έφτιαξε την βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης των Βελιτσών;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money