Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στην δυτική Αχαία

σ.Αχαγιώτες: Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πελοπόννησος " προκύπτει, ότι για μια ακόμα φορά ο Δήμος Δυμαίων τά έκανε (επιεικώς) <<μούσκεμα>>.
Έχουν δώσει οι <<υπεύθυνοι>> εξετάσεις επανειλημμένως, και έχουν αποτύχει με αποκορύφωμα, την κατά έτος κατάρτιση του προϋπολογισμού, που πηγαινοέρχεται για διορθώσεις. Οι μόνες μελέτες που γίνονται σωστά, αφορούν τις  πυροπροστασίες εν μέσω χειμώνα.

Στον «αέρα» βρίσκεται το έργο της μεταφοράς των μαθητών στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Το θέμα λαμβάνει ιδιαίτερα σοβαρές διαστάσεις, καθώς -σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Νικολάου- περισσότερα από 1.000 παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά, αφού οι οικογένειές τους δεν θα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς τους στα σχολεία τους.
Εγγραφο που «γονάτισε» τη δημοτική αρχή, έφτασε πριν από λίγες μέρες στα γραφεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Πρόκειται για την κόκκινη κάρτα που έδειξε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο απορρίπτει τη μελέτη που είχε κάνει ο Δήμος για το έργο της μεταφοράς, ζητώντας την εκπόνηση νέας μελέτης καθώς έχει περάσει το σχολικό έτος για το οποίο έγινε η μελέτη. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος έχει μόλις ένα μήνα στη διάθεσή του για να επανασυντάξει τον φάκελο, ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοίκησης, Οικονομίας και Παιδείας, Χρήστο Νικολάου, το ζήτημα που εγείρει το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι εντελώς τυπικό, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε απλώς να επικαιροποιηθεί η μελέτη χωρίς να ζητηθεί νέα.
«Εκτιμώ ότι απαιτείται μια πολιτική απόφαση, ώστε να μπορεί να επικαιροποιηθεί η μελέτη. Ημασταν από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα, που φανήκαμε συνεπείς σε ό,τι επέβαλαν οι σχετικές διατάξεις για το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Ενεργήσαμε εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και ο φάκελος ήταν ολοκληρωμένος και στην ώρα του, εστάλη για τον προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο», τονίζει ο κ. Νικολάου στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», προσθέτοντας ότι ακολούθησε διεθνής διαγωνισμός και το έργο ανατέθηκε στο ΚΤΕΛ.
«Ενώ όλα ήταν στην εντέλεια, τώρα μας λένε ότι χρειάζεται νέα μελέτη; Είναι απαράδεκτο και άδικο για έναν δήμο που σε σύγκριση με άλλους, οι οποίοι δεν έχουν ξεκινήσει καν την διαδικασία, να κινδυνεύει να μείνει χωρίς το έργο», συμπληρώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Ο κ. Νικολάου εκτιμά ότι το θέμα είνα ιδιαίτερα σοβαρό. Καθώς αφορά στη μεταφορά περισσότερων από 1.000 μαθητών. «Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παιδιά από οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Ηρθε και η κρίση και τους αποτελείωσε. Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά; Δεν θα πάνε σχολείο;» τονίζει ο αντιδήμαρχος.
Από χθες ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με τη συνδρομή του αντιδημάρχου του, ξεκίνησε αγώνα δρόμου με επαφές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ζητήσει άμεσα βοήθεια και να ξεπεραστεί ο σκόπελος.
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, Παύλο Μοσχολιό, να φέρει το θέμα προς συζήτηση καθώς, όπως εξήγησε στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, το ζήτημα αυτό προβληματίζει και άλλους δήμους.
Πηγή: pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money