Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΑ ΝΙΦΟΡΕΙΚΑ





Α) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΦΟΡΕΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΑ ΝΙΦΟΡΕΙΚΑ.
Β)ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ
Η  Μαρία Μπρούζου (Maroulaiah Brouzitta  ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ
Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ «ILLEGAL»
ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΡΟΝΤΣΑΣ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙΑ.
Γ) ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΙΦΟΡΕΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.
Δ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΝΙΦΟΡΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΠΕ:

«Θα ήθελα να ευχηθώ στους εκλεκτούς καλεσμένους, στους αγαπητούς δημότες και φίλους του Συλλόγου, καλό καλοκαίρι ξένοιαστες και ευχάριστες διακοπές.         
        Η στήριξη σας και η ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου, είναι πολύτιμος βοηθός στο έργο που θέλουμε να προσφέρουμε. Στο έργο του πολιτιστικού συλλόγου, που έχει σαν στόχο την Κοινότητα των Νιφοραιίκων σήμερα και την ευρύτερη περιοχή στο μέλλον, ώστε όλο και μεγαλύτερο μέρος του τοπικού πληθυσμού να μοιραστεί μαζί μας τα αγαθά του πολιτισμού.

- Μόλις πρόσφατα ο Σύλλογος σήκωσε τα μανίκια του και έπιασε δουλειά καθαρίζοντας και ευπρεπίζοντας τον οίκο του. Προετοιμαζόμενοι για το καλοκαίρι που έρχεται, καλλωπίσαμε το χωριό μας, ώστε να αναδειχτούν οι ομορφιές του και η φυσιογνωμία του χώρου.

Μαζέψαμε μόνοι μας τα σκουπίδια από τους δρόμους των Νιφορέικων, τους αποψιλώσαμε από τα αγριόχορτα, φροντίζοντας να αποτρέψουμε την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Καθαρίσαμε την παραλία μας προσεχτικά και σε έκταση, ενώ προμηθευτήκαμε με δικά μας έξοδα κάδους απορριμμάτων, σε ενίσχυση των υπαρχόντων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στους δρόμους του χωριού και στην παραλία.
- Επιδιορθώσαμε τον ξύλινο πεζόδρομο, αντικαταστήσαμε τα σπασμένα κρύσταλλα των φανοστατών με ενισχυμένα, αλλάξαμε τις καλωδιώσεις και τους λαμπτήρες και επαναφέραμε το φωτισμό στο γραφικό μας ακρογιάλι.
Αναθέσαμε τον καθαρισμό σε συμπολίτη μας, ώστε να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση, για να έχουμε τον τόπο μας νοικοκυρεμένο και αξιοπρεπή. Η παραλία θα καθαρίζεται τέσσερις φορές την  εβδομάδα, μαζί με τους δρόμους που οδηγούν σε αυτή και οι υπόλοιποι δρόμοι του χωριού  θα καθαρίζονται δύο φορές το μήνα καθ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.
            Θα υπάρχει επιτήρηση κατά τις νυχτερινές ώρες από εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, ενώ καταρτίσαμε και δελτίο τύπου για την δίωξη ατόμων που καταστρέφουν συστηματικά και από πρόθεση τη δημόσια περιουσία.
Ο Σύλλογος προέβη στη διαμόρφωση του χώρου που απόψε γίνεται η γιορτή μας, ως δημοτικό πάρκινγκ για τις ανάγκες των συμπολιτών μας, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στην παραλία. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον εργολάβο κύριο Χρήστο Παπαδόπουλο, για την έμπρακτη στήριξη που μας προσφέρει.
Στα Νιφορέικα σήμερα, υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο η συλλογικότητα και παίρνει σάρκα και οστά το αίσθημα της κοινότητας. Ο πολιτισμός, ο οποίος πηγάζει από τους ανθρώπους και επιστρέφει πάλι σε αυτούς, με τη μορφή των δράσεων που παραπάνω περιέγραψα.
Ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις του, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, όπως είδαμε ήδη, ούτε μια περιττή πολυτέλεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Πολιτισμός, είναι αυτό που ζούμε απόψε, αυτό που καταθέσαμε ως δράση του Συλλόγου μας, το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα. Η πολιτιστική ευαισθητοποίηση και η δημιουργία, είναι αγωγή ψυχής και πνεύματος, είναι αγνά συναισθήματα, είναι συμμετοχή, είναι προπαντός συλλογική κινητοποίηση των υγιών δυνάμεων της ψυχής  και της κοινωνίας μας, είναι αγάπη και πάθος για τα κοινά, σε κάθε τους έκφραση.
Αυτός είναι άλλωστε ο διαρκής στόχος του Συλλόγου,  καθώς και το μέτρο όλων των ενεργειών μας.
Όπως έχω ήδη πει, κέντρο μας είσαστε εσείς και οι ανάγκες σας. Πλούτος μας είναι ο τόπος μας και οι ευκαιρίες ανάδειξης των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων. Θα δουλεύουμε διαρκώς και με πάθος, για να κάνουμε την πρόκληση έργο και την ιδέα πράξη, με γνώμονα το κοινό μας μέλλον και την κοινή μας ευημερία.»






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money