Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ. 5.ΟΟΟ.000 ΕΥΡΩ ΞΕΧΡΕΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Σ.Αχαγιώτες, ο ποιός μικρός δήμος με μηδενικά σχεδόν έσοδα, βάζει τα γυαλιά στους διαχειριστές του Δήμου Δυμαίων που λόγω κακοδιαχείρισης, και της εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων, κοντεύουν κατά το κοινώς λεγόμενο "να το κλείσουν το μαγαζί"
Αλλά εμείς εδώ χορτάσαμε πολιτισμό,γέμισε και ο δήμος απο "εθελοντές", και ας μένουν τα σκουπίδια αμάζευτα, και οι λάμπες καμένες

Ηταν 9, έγιναν 4 εκ ευρώ - Η «μαύρη τρύπα» στον Δήμο Ερυμάνθου!

Με νύχια και με δόντια, ο δήμαρχος τη μείωσε στα 4 εκ. ευρώ, ενώ τρέχει να σώσει ακίνητα και οικόπεδα του Δήμου τα οποία απειλούνται με κατάσχεση από τους πιστωτές. Στην «καλή τους την καρδιά» ποντάρει ο δήμος που σκοπεύει να ζητήσει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να εξοφλήσει παλιές «αμαρτίες» και να να μη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο στην ύπαιθρο!

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα. Με τη συγχώνευση των πρώην δήμων κληρονόμησε 3,8 εκ. ευρώ οφειλές προς τρίτους από τον πρώην Δήμο Τριταίας, 4,25 εκ. από τον Δήμο Φαρών, 1 εκ. ευρώ από το Λεόντιο και 300.000 ευρώ από την Κοινότητα Καλεντζίου.

Ενα επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα, της ανεξέλεγκτης κατάστασης του παρελθόντος που «πληρώνει» σήμερα ο Ελληνας πολίτης, είναι ότι για 20 μήνες η ΔΕΗ δεν έδωσε ούτε ευρώ στον Δήμο Ερυμάνθου από τα ανταποδοτικά τέλη, γιατί απλούστατα ήταν χρεωμένος στην ΔΕΗ. Γιατί; Προηγούμενες διοικήσεις έδιναν εντολή για επέκταση φωτισμού και μπήκαν τόσες κολόνες ώστε φωτίστηκαν όλα τα βουνά! Η εργασία αυτή δεν πληρώθηκε ποτέ. Κι έτσι η ΔΕΗ δέσμευε τα τέλη που έπρεπε να αποδόσει στον δήμο. Σύμφωνα με τον κ. Καρπή, από τον Αύγουστο κάτι έχει αρχίσει να δίνει.

Από τα 8.800.000 ευρώ που ήταν συνολικά οι οφειλές, ο κ. Καρπής τα έφτασε στα 3.800.000. Πρόκειται για οφειλές σε οργανισμούς, προμηθευτές, εργολάβους κ.ά). Τα 2.100.000 εξοφλήθηκαν. 500.000 διεγράφησαν γιατί έκλεισαν 5ετία, ενώ 300.000 ευρώ βρέθηκαν στον αέρα, αφού δεν συνοδεύονταν από σχετικά παρασταστικά! Τα χρέη στις τράπεζες από δάνεια είναι 1,5 εκ. ευρώ και ο δήμος τα αποληρώνει καταβάλλοντας 350.000 τον χρόνο. Παράλληλα, περίπου 800.000 ευρώ καλύφθηκαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

«Ετσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο να ζητάμε 3,8 εκ. ευρώ δάνειο», σημειώνει ο κ. Καρπής, ο οποίος θα φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Με αυτό το βαρύ φορτίο, προκαλείται δυσλειτουργία στον Δήμο. Ο κ. Καρπής όμως επιμένει «δεν θα αφήσω την περιουσία του δήμου να χαθεί». Ηδη εκρεμμούν 15 τελεσίδικες αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Ενώ αρκετοί προμηθευτές «άδειασαν» τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου. Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι και πώς καλύπτεται η καθημερινότητα ένας Θεός ξέρει, μάλλον ένας δήμαρχος...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money