Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ. "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ"


"Ανοιχτή επιστολή

Προς κάθε ενεργό συμπολίτη

Είναι δυνατόν να καταστρέφεται τμήμα του Εθνικού Πάρκου των υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς με τη «συνδρομή» δύο μελών του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής και 46 μέρες μετά να μην έχει «ανοίξει μύτη»;

Και όμως είναι……

Επειδή η σιωπή μπορεί να εκληφθεί και ως συνενοχή οφείλω ως μέλος της ΟΙΚΙΠΑ και εκπρόσωπος των ΜΚΟ στο ΔΣ του Φορέα να γνωστοποιήσω δημόσια τα ακόλουθα:

Στις 18 Αυγούστου 2012 οι επόπτες του Φορέα Διαχείρισης διαπίστωσαν (μετά από τηλεφωνική καταγγελία) μεγάλη ζημιά στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, από την καταστροφική επέμβαση-με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου- των μελών του εκεί αλιευτικού συνεταιρισμού στη βόρεια πλευρά της λουρονησίδας της λιμνοθάλασσας.

Σήμερα ενάμιση μήνα μετά το συμβάν το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης δεν έχει καταφέρει να συνεδριάσει για να συζητήσει το σοβαρότατο αυτό θέμα, όταν μάλιστα δύο από τα τακτικά μέλη του (ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του αλιευτικού συνεταιρισμού κ. Αντώνης Μονόλιθος και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης) έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την καταστροφική παρέμβαση στη λουρονησίδα.

Σε δύο τακτικές συνεδριάσεις του 11μελούς ΔΣ (στις 4-9-2012 και την 1-10-2012) δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία (6 παρόντες) για να γίνει η συνεδρίαση. Η ΜΟΝΙΜΗ απουσία απ' τις συνεδριάσεις του ΔΣ των εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Στυλογιάννη Αικατερίνη) και Ανάπτυξης (Ρεκουντίνης Γεώργιος) καθώς και των τριών εκπροσώπων του ν. Ηλείας κ.κ Μπαλκάμου Ευγένιου, Αρβανίτη Δημητρίου και Μονόλιθου Αντώνη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Φορέα. Οι ανωτέρω εκπρόσωποι εάν δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διοίκηση του Φορέα οφείλουν να παραιτηθούν για να διευκολύνουν το έργο του.

Ο δε Φορέας Διαχείρισης οφείλει να καταγγείλει τη συντελεσθείσα καταστροφή στους ελεγκτές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα και να ενεργήσει για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκλήθηκε, κάτι το οποίο έγινε μόλις πριν από 3 ημέρες (1-10-2012) με επιστολή του Προέδρου την οποία και επισυνάπτω.

Θωμάς Κουτρούμπας

Βιολόγος

Μέλος ΟΙΚΙΠΑ

Εκπρόσωπος των ΜΚΟ στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης

Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money