Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας»

σ.Αχαγιώτες το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• μακροχρόνια άνεργους 45 ετών και άνω με χαμηλά τυπικά προσόντα
• άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες - ΡΟΜ
• άτομα με αναπηρία
• οικονομικοί μετανάστες.
Κάποιο πρόγραμμα για Έλληνες ανέργους με προσόντα, χωρίς να ανήκουν σε μειοψηφίες η μειονότητες,πόσο μάλλον οικονομικούς μετανάστες θα υπάρξει;




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα ενημέρωσης - πληροφόρησης με θέμα «Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Την ημερίδα διοργάνωσε η Κ.Τ.Α.Δ.Α. Αναπτυξιακή Α.Ε. ως Συντονιστής Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο Προώθησης Απασχόλησης για Άνεργους, A.M.E.A., Μετανάστες και Ρομά - Unemployed, Immigrants, and Roma Employment Network - UnIREN».

Αναλυτικότερα, παρουσιάσθηκε το περιεχόμενο του Σχεδίου Δράσεων που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη στα πλαίσια της Δράσης 3 «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες», Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» και Θεματικού Άξονα 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Το Σχέδιο Δράσεων που παρουσιάσθηκε αφορά στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και συγκεκριμένα:
• μακροχρόνια άνεργους 45 ετών και άνω με χαμηλά τυπικά προσόντα
• άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες - ΡΟΜ
• άτομα με αναπηρία
• οικονομικοί μετανάστες.

Επίσης, αναλύθηκαν διεξοδικά οι έννοιες Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, καθώς και το μοντέλο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.).

Στόχος της ημερίδας ήταν η δημοσιοποίηση και προβολή του Σχεδίου Δράσης «Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες και αποτελούν τους δυνητικά ωφελούμενους του Σχεδίου.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, οι οποίοι και χαιρέτησαν την έναρξη υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης, εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι συλλόγων των ευπαθών ομάδων. Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις, που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα και τα εκτιμώμενα αποτελέσματα ως προς τους ωφελούμενους.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα δικαιολογητικά και να προμηθεύονται το Έντυπο της Αίτησης από τα γραφεία της: K.T.A.Δ.Α. -Αναπτυξιακή Α.Ε., Πλατεία Δημοκρατίας, Κάτω Αχαΐα , τηλ.: 26930 25300, καθημερινά από τις 08:00-14:00, όπου και θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και 19-10-2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money