Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ; Του Φ.Σερεπίσου


Έλαβα ένα sms απο τον ΟΤΑΔ τον οργανισμό τοπικής ανάπτυξης του Δήμου Δυμαίων.
Με προσκαλεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαίας,σε εκδήλωση με τίτλο<< βάζουμε γκολ>> στην βία, στον ρατσισμό στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Πολύ καλά και μπράβο. Όμως ο ρατσισμός δεν έχει μόνο σαν έκφραση το χρώμα, την καταγωγή, η την μειονότητα.
Ρατσισμός έιναι και το να φέρνεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση και να την θέτεις προς ψήφιση, με θέμα να απολυθούν οι συμβασιούχοι stagers,  προσπαθώντας να εκμαιεύσεις μια απόφαση η οποία θα χρησιμοποιηθεί, στα δικαστήρια εναντίον τους. Και η οποία θα αναιρούσε 3 αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων της Δυτικής Αχαίας υπέρ τους, που μιλούν για πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν.
Κοινωνικός αποκλεισμός είναι και η στέρηση του δικαιώματος στην εργασία, είτε με την ψήφο ορισμένων Αχαγιωτών δημοτικών συμβούλων, είτε με τον διαχωρισμό υπαλλήλων σε καλούς και κακούς, ανάλογα με την ψήφο τους στις Δημοτικές εκλογές, εξαφανίζοντας και τα παρουσιολόγια για να μην μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται υπογράφοντας.
Ρατσισμός είναι οι μισοί εργάτες να είναι απλήρωτοι, και οι μετακλητοί υπάλληλοι να πληρώνονται κανονικά.
Κοινωνικός αποκλεισμός είναι να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να εκδιώξεις 23 άτομα, πτυχιούχους Π.Ε επί το πλείστον, για να φέρεις στην θέση τους υποδεέστερους ως προς τα προσόντα και την εμπειρία, απο τα χωριά σου, μόνο και μόνο για να εξοφλήσεις τα προεκλογικά γραμμάτια.
Κατά τα άλλα δημοσιεύουμε εκθέσεις ιδεών στην Πελοπόννησο, προβάλλοντας αριστερές καταβολές, που στην πράξη μετουσιώνονται σε νεοφιλελευθερη λαίλαπα συνδυαζόμενη με μικροπολιτικές παλαιοπολιτικές του είδους κατόπιν ενεργειών μου, η την λάμπα στην στάνη
 Ο Ρατσισμός είναι πολύπλευρος φίλε Ξενοφώντα και δεν δείχνει τα δόντια του πάντα απροκάλυπτα.
Ενίοτε κρύβεται πίσω από μεγαλόστομες διακηρύξεις, περί ισοπολιτείας, δημοκρατίας, ισονομίας, με διαλεκτική υπέρ δικαιωμάτων και άλλα κούφια και υποκριτικά τινά.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά.Δεν χρειάζεται όμως γιατί δεν απευθύνομαι σε άτομα συγκροτημένα ως προς τις απόψεις τους ή την ιδεολογία που προβάλλουν ως Πανάκεια.
Απευθύνομαι στους συγκεκριμένους οπότε  δεν χρειάζεται περαιτέρω κατανάλωση χρόνου που πάει άσκοπα.
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος Πρόδρος Σωματείου εργαζομένων stage και συμβασιούχων δημοσίου Ν.Αχαίας "Αλληλεγγύη"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money