Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απολογούνται σήμερα οι 29 συλληφθέντες του κυκλώματος στην Κάτω Αχαγιά

Μετά την τεράστια αστυνομική επιχείρηση και την εξάρθρωση της σπείρας τσιγγάνων

Σήμερα οδηγούνται ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή στην Αθήνα προκειμένου να απολογηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, οι 29 συλληφθέντες, είκοσι άνδρες και εννέα γυναίκες, την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Κάτω Αχαγιάς, στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης από την Αστυνομία.
Περισσότερα από 6.000.000 ευρώ υπολογίζεται ότι είναι η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο από τη δράση οργανωμένου κυκλώματος τσιγγάνων, μία σπείρα που διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δρούσε στην περιοχή της Κάτως Αχαίας, εξαπατούσε επί τρία χρόνια ξένους εμπορικούς οίκους, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες, διακινώντας στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, κυρίως από την Κίνα.
Συνολικά συνελήφθησαν 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προσήχθησαν για έλεγχο πολύ περισσότερα, ενώ εμπλέκονται άλλα 53 άτομα. Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.
πηγή: patrastimes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money