Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αχαγιά: Μεγάλη επιχείρηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και της Οικονομικής Αστυνομίας στα "Τσιγγάνικα" - Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος απατεώνων Χρέωναν τράπεζες με παραγγελίες από την Κίνα - Τριάντα προσαγωγές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας


Νεότερη ανάρτηση 13.00'
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την περιοχή της Κάτω Αχαίας έχουν συλληφθεί δύο επιχειρηματίες που φαίνεται να εμπλέκονται σε ένα μεγάλο κύκλωμα τα μέλη του οποίου πραγματοποιούσαν απάτες σε βάρος ελληνικών και κινεζικών τραπεζών.
Να σημειωθεί πως εκτός από την περιοχή της Κάτω Αχαίας επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές όπως Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από τριάντα προσαγωγές ατόμων.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως θύματα του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν πέσει τουλάχιστον δέκα ελληνικές τράπεζες, και τα μέλη του πραγματοποιούσαν παραγγελίες κινεζικών προϊόντων βάζοντας ως διαμεσολαβητές κινεζικά και ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.
Ενώ πλήρωναν μέρος της αξίας του εμπορεύματος κατάφερναν –παραπλανώντας τραπεζικούς υπαλλήλους- να αρπάζουν τα έγγραφα παραλαβής και να παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να ξεπληρώσουν την αξία όλου του εμπορεύματος. 
Νεότερη ανάρτηση 11.14'
Από τις 3.00 τα ξημερώματα είχε ξεκινήσει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον οικισμό των τσιγγάνων στην κάτω Αχαγιά, όπως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ενώ έχουν κατασχεθεί αυτοκίνητα και κλεμμένα πανάκριβα ποδήλατα, τα οποία είχαν «εξαφανιστεί» πριν από ένα περίπου χρόνο από την γνωστή πατρινών συμφερόντων εταιρεία «Μανιατόπουλος».
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr  στο οικισμό βρέθηκε και μεγάλος αριθμός νομισμάτων Τουρκίας τα οποία λόγω του ότι μοιάζουν με κέρματα του ευρώ θα προσπαθούσαν κάποιοι να τα ρίξουν στην αγορά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει ήδη χρήση τους σε κερματοδέκτες της  περιοχής.

Νεότερη ενημέρωση 10.15'
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε αυτήν συμμετέχουν άνδρες και της Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα, και οι έλεγχοι που κάνουν αφορούν κυρίως οικονομικά εγκλήματα, όπως λαθρεμπόριο, αλλά και ναρκωτικά και άλλες εκκρεμμούσες παραβάσεις και εντάλματα. 
Πρώτη ενημέρωση 08.05'
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον οικισμό των τσιγγάνων στην Αχαγιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεκάδες αατυνομικοί βρίσκονται πάνοπλοι, με σκυλιά και ελέγχουν κάθε τετραγωνικό του οικισμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται στοιχεία που αφορούν οικονομικά εγκλήματα.
Το χρονικό προέρχεται από το patrastimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money