Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας.Τελικά ξεπέρασε τα εμπόδια ο Δήμος Δυτικής Αχαίας

gamos_politikosΣε «Γολγοθά» κατέληξε η προσπάθεια ενός Έλληνα και μίας γυναίκας από τη Σλοβακία να παντρευτούν στην Ελλάδα με πολιτικό γάμο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας.
 Όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Άνοιξη το ζευγάρι θέλησε να ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να παντρευτεί όπως υπολόγιζε μέσα στο καλοκαίρι.

Τον Απρίλιο η γυναίκα ζήτησε να μάθει ποια θα ήταν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να παντρευτεί. Μεταξύ αυτών ήταν και το Πιστοποιητικό Γεννήσεως της συζύγου, έγγραφο όμως το οποίο στην Σλοβακία δεν υφίσταται πλέον και έχει αντικατασταθεί με μία υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος βάσει του νόμου. Για το γεγονός αυτό μάλιστα το εκεί υπουργείο έχει ενημερώσει ανάλογα και το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μας, προκειμένου να μη το ζητούν οι εδώ υπηρεσίες.

Όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, όταν τον Αύγουστο είχε πλέον συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα και πήγε στο Ληξιαρχείο να τα καταθέσει, η αρμόδια υπηρεσία δεν αποδεχόταν το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά ο γάμος να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.

Τελικά το ζευγάρι (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση μας) «εξορίστηκε» στην Δυτική Αχαΐα όπου και πρόκειται να παντρευτεί αφού για την εκεί υπηρεσία όλα τα έγγραφα είναι αποδεκτά...!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money