Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑЇΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011)


ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για άλλη μία φορά ο κος Παναγιωτόπουλος έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε την τακτική της πλήρους απαξίωσης και του εξευτελισμού του. Ως συνήθως στην ημερήσια διάταξη τελευταίο θέμα ήταν η διάθεση πιστώσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έως και την ώρα της έναρξης της Συνεδρίασης την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ζητήσαμε επίμονα την εισήγηση για το θέμα για να γνωρίζουμε τι καλούμαστε να ψηφίσουμε. Καμία απάντηση δεν πήραμε. Ξεκίνησε η συνεδρίαση κι τα μεσάνυχτα, όταν φτάσαμε στο τελευταίο θέμα που αφορούσε τη διάθεση πιστώσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις περιμέναμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναβάλει το θέμα όπως είχε την υποχρέωση αφού δεν υπήρχε εισήγηση.  Εμβρόντητοι ακούσαμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Τούμπουλη Κωνσταντίνο να προχωράει στη συζήτηση του θέματος χωρίς κανένας Δημοτικός Σύμβουλος να ξέρει πόσα χρήματα θα πληρωθούν με την ψήφο του μέχρι εκείνη τη στιγμή από τα χρήματα των Δημοτών.
Η Δημοτική μας Παράταξη έχοντας ενημερώσει και εγγράφως τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα συμμετέχει σε συζητήσεις θεμάτων που δεν θα υπάρχουν εισηγήσεις, αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας το γεγονός.
Τελικά εκείνη τη βραδιά απούσης της αντιπολίτευσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν πιστώσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Επειδή είναι η δεύτερη φορά που όταν αποχωρούμε ψηφίζονται αναθέσεις και διάφορα ποσά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου, την επόμενη φορά η αντίδρασή μας θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψουμε εμείς να συζητηθεί τέτοιο θέμα απουσία μας με οποιοδήποτε κόστος.

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Η Δημοτική Αρχή έκλεισε εννέα μήνες και συνεχίζει να πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Κανένας σχεδιασμός και καμία στόχευση όλους αυτούς τους μήνες. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η Δημοτική Αρχή στερείται οράματος για τον τόπο και περιορίζεται σε ρόλο διαχειριστή και τίποτα περισσότερο. Είναι τέτοια η ανεπάρκειά τους ώστε έργα δρομολογημένα από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές να κινδυνεύουν να χαθούν. Συνηθίσαμε πλέον ανούσιες «συσκέψεις» με μοναδικό σκοπό να βγάλουμε φωτογραφίες και να κάνουμε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. χωρίς καμία ουσία και αποτέλεσμα, όπως αυτή για την ηχορρύπανση που δεν είχε κληθεί ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος. Τα θεσμοθετημένα όργανα έχουν απαξιωθεί πλήρως. Συμβούλια Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, όργανα έκφρασης των τοπικών κοινωνιών έχουν μήνες να συνεδριάσουν , αν και πρέπει να συνεδριάζουν κάθε μήνα ακόμα και αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα. Η επιτροπή Διαβούλευσης που αποτελείται από τους Συλλόγους και Φορείς όλου του Δήμου έχει συνεδριάσει μία και μοναδική φορά όταν συστάθηκε, αν και πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε τρείς μήνες. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, σε ένα Δήμο με χιλιάδες μετανάστες, συστάθηκε το Σεπτέμβρη και ακόμα δεν έχει συνεδριάσει. Φθάσαμε στο σημείο να αναβληθεί  η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επειδή δεν είχε απαρτία. (Για αποφυγή παρεξηγήσεων η συμμετοχή στα παραπάνω συμβούλια και επιτροπές είναι τιμητική και άμισθη).
Γιατί να επιδεικνύει τέτοια απαξίωση σε θεσμοθετημένους Δημοκρατικούς Θεσμούς ο κος Δήμαρχος. Μήπως δεν αντέχει την πολυφωνία ή μήπως δεν προλαβαίνει από τα πολλά ταξίδια στην Αθήνα στα υπουργεία από όπου επιστρέφει με άδεια χέρια όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε δημοσίευμά της Πατρινή Εφημερίδα!!!

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ
Στις 29 Αυγούστου έγινε ο Διαγωνισμός για το έργο «Καθαρισμός χειμάρρων, ρεμάτων, γεφυριών» του Δήμου προϋπολογισμού60.000€. Αφού ανοίχτηκαν οι προσφορές κατοχυρώθηκε το έργο στον μειοδότη. Εκτός από τους όρους που προβλέπονται από το Νόμο προστέθηκε και άλλος ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής μας Παράταξης που συμμετέχουν στην Οικονομική  Επιτροπή. Ορίστηκε ότι, πριν την εγκατάσταση του αναδόχου, στην τεχνική περιγραφή να προσδιορίζονται οι θέσεις εργασίας που θα υλοποιηθούν.
Ζητήσαμε δηλαδή κάτι πολύ απλό. Να μας πουν ποιους χείμαρρους, ποια ρέματα και ποια γεφύρια θα καθαρίσει ο εργολάβος.
Δεν πέρασαν δεκαπέντε μέρες και ο εργολάβος παραιτήθηκε από το έργο. Με την παραίτησή του το έργο κατοχυρώθηκε στο δεύτερο μειοδότη. Ταυτόχρονα στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  που παραιτήθηκε ο εργολάβος η Δημοτική Αρχή έφερε άλλον πρόχειρο διαγωνισμό ποσού 60.000€ για «Διάνοιξη χωμάτινων υδραυλάκων».
Εμείς θα ζητήσουμε και εδώ όπως και σε κάθε άλλη εργολαβία να μας υποδειχθούν οι θέσεις που θα παρέμβουν οι εργολάβοι και θα εκτελέσουν εργασίες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε πάλι παραιτήσεις εργολάβων.

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΦΟΡΕЇΚΩΝ
Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε και η παραλία Νιφορεΐκων ήταν μέσα στο σκοτάδι. Καμένες λάμπες στον πεζόδρομο της παραλίας, ένα έργο στολίδι για την περιοχή μας, έκαναν την διέλευση των πεζών τις βραδινές ώρες να μοιάζει με περιπάτους ταινιών θρίλερ.
Η Δημοτική Αρχή που κόπτεται, στα λόγια, για τον τουρισμό και τη στήριξή του δεν μπόρεσε να αλλάξει είκοσι καμένες λάμπες ίσως στην πιο τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή του Δήμου μας.
Αφού πέρασε το καλοκαίρι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιφορεΐκων κάνοντας μια αξιέπαινη προσπάθεια, διοργάνωσε βραδινή εκδήλωση  για την 7η Σεπτεμβρίου με θέμα «Γιορτή Λήξης Καλοκαιριού» η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία.
Αφού λοιπόν θα γινόταν η εκδήλωση, τα συνεργεία του Δήμου μέσα σε μία ημέρα, στις 6 Σεπτεμβρίου, αντικατέστησαν επιτέλους τις καμένες λάμπες στον πεζόδρομο και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτόν. Ας ευχηθούμε του χρόνου να διοργανωθεί από το Σύλλογο γιορτή έναρξης του καλοκαιριού ώστε οι λάμπες να αντικατασταθούν εγκαίρως και να είναι αναμμένες όταν πρέπει μιας και τον Δημοτικό ηλεκτροφωτισμό τον πληρώνουμε πανάκριβα μετά τις υπέρογκες αυξήσεις του κου Παναγιωτόπουλου στα Δημοτικά Τέλη.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για τη Δυτική Αχαΐα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money