Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μπλακ-άουτ" σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα - "Παραλύει" η χώρα μέσα από το βροντερό "ΌΧΙ" στην κυβερνητική πολιτική - ΠΑΤΡΑ: Καθολική η συμμετοχή στην απεργία


Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα, απαντώντας με ένα βροντερό «ΌΧΙ», από τις εργατικές τάξεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην κυβερνητική πολιτική για τα οικονομικά και εργασιακά μέτρα, που αναγκάζεται να λάβει λόγω μνημονίου.

Στην Πάτρα
Στην κατεστημένη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα η Πάτρα απάντησε σήμερα με ρολά παντού και με τον κόσμο στους δρόμους να διαδηλώνει. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα κυριολεκτικά έχει παραλύσει ιδιωτικός και δημόσιος τομέας.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που ακόμη και οι περιφερειακές του κέντρου αγορές της πόλης είναι κλειστές (στη σημερινή απεργία συμμτέχει ο Εμπορικός Σύλλογος) και μόνο τα πρατήρια βενζίνης, τα πρατήρια άρτου και τα καφέ είναι ανοικτά. 
Στην Πάτρα, και αυτή τη φορά, όπως σε όλες τις τελευταίες μεγάλες κινητοποιήσεις, διοργανώνονται δύο συγκεντρώσεις - πορείες. Μία του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής ανέργους, που ξεκίνησε στις 10.30 από την Κολοκοτρώνη, στο ύψος της Πλατείας Όλγας, με πορεία που κατέληξε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας, όπου και κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Αποστολόπουλο, και του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου στις 11.




Είχαν προηγηθεί οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ, στην Ολυμπία Οδό και άλλοι συναδελφοί τους, καθώς και φοιτητές, που πραγματοίησαν πορεία πρώτοι προς τη Διευρυμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων, Πελοποννήσου.
Στο μεταξύ, για αύριο, Πέμπτη, ανακοινώθηκαν άλλες δύο συγκεντρώσεις στην Πάτρα: μία από το ΕΚΠ, μπροστά στα γραφεία του, στην πλ. Όλγας, στις 6 μ.μ., και μία από το ΠΑΜΕ, στην πλ. Γεωργίου, στις 6.30 μ.μ.
Μαθητική πορεία
Μετά τις πορείες των συνδικάτων και σωματείων πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας μαθητικές οργανώσεις αντιδρώντας όχι μόνο στην αβεβαιότητα του μέλλοντος, αλλά και στο σχέδιο - νόμου του Υπουργείου Παιδείας, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς η ψήφισή του ταλανίζει τη διαδικασία του εκπαιδευτικού έργου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Καθολική η αντίδραση
Κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Κλειστά την Τετάρτη είναι επίσης τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Αποκλεισμένο είναι αυτή την ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς έχουν συγκεντρωθεί εξωτερικοί φρουροί των φυλακών που διαμαρτυρόνται για το ενιαίο μισθολόγιο και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Μ.Παπαϊωάννου.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο
Οι εφοριακοί απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο της δεύτερης 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει.
Ώς την Τετάρτη συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους.
Νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΝΟ.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν την Τετάρτη σε 12ωρη στάση εργασίας.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.
Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
Κλειστά και τα αρτοποιεία την Τετάρτη, καθώς ο κλάδος συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΒΕΕ
Την Τετάρτη απεργούν και οι οδοντίατροι.
Τα μέσα μεταφοράς
Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Το Mετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά. Κλειστοί, με εντολή της αστυνομίας, θα παραμείνουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση. Όλη τη μέρα δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.
Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι στο Tραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα Tρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη. Οι ιδιοκτήτες τους θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5:00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 5:00 π.μ. της Πέμπτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money