Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Ερυμάνθου: Επιστολή Καρπή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά

Δήμος Ερυμάνθου: Επιστολή Καρπή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά

Έντονες οι διαμαρτυρίες για το πρόβλημα κατασκευής φωτοβολταϊκών στην περιοχή, μετά την άρνηση δυνατότητας σύνδεσης από τη ΔΕΗ


Δήμος Ερυμάνθου: Επιστολή Καρπή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά Έντονες οι διαμαρτυρίες για το πρόβλημα κατασκευής φωτοβολταϊκών στην περιοχή, μετά την άρνηση δυνατότητας σύνδεσης από τη ΔΕΗ

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται προκειμένου να δοθεί  λύση στο πρόβλημα κατασκευής φωτοβολταϊκών στην περιοχή, μετά την άρνηση δυνατότητας σύνδεσης από τη ΔΕΗ, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θάνος Καρπής έκανε παρέμβαση με έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο κοινοποιεί στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και στους Βουλευτές του Νομού και μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Με την επιστολή μου αυτή σας μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών συνδημοτών μου, οι οποίοι ενώ έχουν υποβάλλει αίτηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών, η Δ.Ε.Η. αρνείται τη δυνατότητα σύνδεσης τους, με το επιχείρημα ότι δεν επαρκεί η χωρητικότητα του Δικτύου στη Περιοχή μας.
Αν  και ακούγεται  λογικό ως επιχείρημα, όφειλε η Δ.Ε.Η. να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους  από την αρχή πριν προβούν σε ενέργειες  και έξοδα ότι  υπάρχει αδυναμία στο Δίκτυο. Αντίθετα, ακόμη και αυτή την ώρα, στη δικτυακή Πύλη της Δ.Ε.Η. η περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου, εμφανίζεται ότι διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης.
Εν  τω μεταξύ, όπως ήδη  γνωρίζετε, ο Σύνδεσμος  Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.) υποστηρίζει ότι  με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις χαμηλού  κόστους είναι  δυνατή η αύξηση της χωρητικότητας των υφιστάμενων γραμμών. Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω θέλω να τονίσω τη μεγάλη σημασία που έχει για τους μικροεπενδυτές αγρότες του Δήμου μας αυτή η προοπτική. Πρόκειται για τους ίδιους σχεδόν αγρότες οι οποίοι αν και δήλωσαν ενδιαφέρον δεν κατόρθωσαν να ενταχθούν στο σχετικό επιδοτούμενο πρόγραμμα για τους αγρότες, παρ’ όλες τις εξαγγελίες για «προνομιακή ένταξη» των γεωργοκτηνοτρόφων.
Περισσότερο απογοητευμένοι είναι  οι νέοι του Δήμου  μας οι οποίοι συνδυάζουν την παραμονή τους στο χωριό τους με την εξασφάλιση ενός συμπληρωματικού εισοδήματος.
Κύριε Υπουργέ
Επειδή  ο Δήμος Ερυμάνθου, είναι ένας κατ΄ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφικός  Δήμος που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες  για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες παραμονής των  νέων στην περιοχή μας, παρακαλώ να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια και την εξουσία που έχετε, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημά μας.
Με  τη προσδοκία ότι  θα ανταποκριθείτε θετικά, είμαι στη διάθεσή  σας για κάθε επιπρόσθετη  ενημέρωση.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money