Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πάνω στα μνήματα φιέστες και πανηγύρια απο τον πολιτικάντη Χριστόφια

Έκκληση από την αιματοβαμμένη Κύπρο προς τους 30 καλλιτέχνες που επιστράτευσε ο Χριστόφιας

synavlia-24oct2011
Εμπροσθοφύλακας
«Έκκληση από την αιματοβαμμένη Κύπρο προς τους 30 καλλιτέχνες που επιστράτευσε ο Χριστόφιας»
14 Οκτωβρίου 2011
Ξενής Ξενοφώντος*

Αγαπητοί καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα,
Ο. Αλμπαιράκ, Γ. Ανδρέου, Μ. Ασλανίδου, Γλυκερία, Γ. Ζουγανέλη, Π. Θαλασσινέ, Κ. Θεοδώρου, Κ. Θωμαΐδη, Μ. Κανά, Π. Κατσιμίχα, Χ. Κατσιμίχα, Τ. Κικίδου, Κολλεκτίβα, Β. Κορακάκη, Γ. Κούτρα, Β. Κωνσταντίνου, Β. Λέκα, Δ. Μακρή, Λ. Μαχαιρίτσα, Όναρ, Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Τσακνή, Μ. Πασχαλίδη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Δ.Φανή.
Το περασμένο καλοκαίρι, η Κύπρος για μία ακόμη φορά βάφτηκε στο κόκκινο του αίματος και ντύθηκε στο μαύρο του πένθους. 13 συμπατριώτες μας, έχασαν τη ζωή τους, από πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης του κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ως αποτέλεσμα μίας έκρηξης ενός επικίνδυνου φορτίου, το οποίο, αφού κατασχέθηκε, για  2 χρόνια η κυβέρνησή μας το «έψηνε», χωρίς αποθήκευση και αποφεύγοντας την καταστροφή του.
Αυτό δεν είναι ούτε επινόημα παρανοϊκών ούτε εφεύρημα «νοσταλγών πολιτειακής ανωμαλίας». Είναι το ανεξάρτητο εύρημα, ανεξάρτητου ανακριτή, του έγκριτου νομικού Πόλυ Πολυβίου, τον οποίο διόρισε ο κ. Δ.Χριστόφιας για να αποφανθεί επί του συνόλου των γεγονότων.
Το πόρισμα είναι σαφές: την κύρια ευθύνη για το θάνατο των 13 παλικαριών μας, την φέρει ο Δ. Χριστόφιας, τόσο θεσμικά, όσο και προσωπικά. Φωτογραφίζεται δε από το πόρισμα ο κ. Χριστόφιας, ως έχων ευθύνες, μεταξύ άλλων, για το σοβαρότατο αδίκημα της «ανθρωποκτονίας»!
Από την ημέρα της έκρηξης και μετά, τόσο η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια, όσο και παρακρατικοί μηχανισμοί της, έχουν επιδοθεί σε μία εκστρατεία εξύβρισης των νεκρών και των συγγενών τους, όσο και των όσων πολιτών ζητούν την ανάληψη ευθυνών από τον κ. Χριστόφια και την αυτονόητη παραίτησή του. Βιώνουμε οι Κύπριοι πολίτες, απαράδεκτα φαινόμενα νεοσταλινισμού και στοχοποίησης των ελεύθερων πολιτών ως «εχθρών του Λαού». Ο κ. Χριστόφιας, τον οποίον εσείς άκριτα στηρίζετε, είχε μάλιστα δώσει εντολή για σύλληψη του παιδιού ενός από τα θύματά του αλλά και αρνήθηκε να απαντήσει την ερώτηση μίας τραγικής συγγενούς ενός από τα θύματα, απαντώντας της με ένα ξερό και απαίσιο «ΟΧΙ». Ακόμη και ο ανεξάρτητος νομικός Π.Πολυβίου, που διορίστηκε από τον κ. Χριστόφια για να διερευνήσει το ζήτημα, αμφισβητείται χυδαιότατα και καθυβρίζεται καθημερινά από το αυθαίρετο περιβάλλον του κ. Χριστόφια. Ακόμη και οι ίδιοι οι νεκροί, καθυβρίζονται, με προσπάθειες της κυβέρνησης να επιρρίψει σε εκείνους την ευθύνη για την τραγωδία!!!
Επί των ημερών του κ. Χριστόφια δε, από το 2008 μέχρι σήμερα, πρόσωπα συλλαμβάνονται, διώκονται, παρακολουθούνται και καθυβρίζονται (μεταξύ αυτών και αριστεροί) για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.  Την επόμενη δε της τραγωδίας στο Μαρί, ειρηνικοί διαδηλωτές κακοποιήθηκαν βάναυσα από την ελεγχόμενη από τον κ. Χριστόφια Αστυνομία, μέσω δεκάδων ροπαλοφόρων και τεθωρακισμένων που αυτή εξαπέλυσε στους δρόμους.
Με λύπη μας, μάθαμε ότι στο απαράδεκτο αυτό παιγνίδι παραπληροφόρησης και αντιδημοκρατικών και προσβλητικών ενεργειών εις βάρος των πολιτών, λαμβάνετε μέρος κι εσείς, με μία σκηνοθετημένη συναυλία «στήριξης του κ. Χριστόφια» και με μία ανακοίνωση υβριστική τόσο για τον κυπριακό λαό, όσο και για τα θύματα της φονικής έκρηξης του περασμένου Ιουλίου. Δεν υπάρχει ούτε «χειραγώγηση της κοινής γνώμης από ΜΜΕ», ούτε  «μαζική ψύχωση», ούτε «άθλια στοχοποίηση του Προέδρου». Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα ανάληψης τουλάχιστον πολιτικών ευθυνών για ένα τεράστιο έγκλημα.
Η εν λόγω ενέργειά σας, συνιστά όνειδος και βοηθά στην καλλιέργεια ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανάμεσα στους Κύπριους πολίτες, όπως άλλωστε και όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης του κ. Χριστόφια. Η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων, ανάμεσα στην οποία και μεγάλο μέρος της Κυπριακής Αριστεράς, αποδοκιμάζει την παρούσα κυβέρνηση και ζητά ανάληψη πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία.
Μην συνεχίσετε να ταυτίζεστε με το νεοσταλινισμό και τον αυταρχισμό. Είναι μεγάλο κρίμα «άνθρωποι του πνεύματος» όπως αποκαλείτε τους εαυτούς σας στην κοινή ανακοίνωσή σας, να προσβάλλετε το λαό μας, τους νεκρούς μας, ακόμα και τον ίδιό σας τον εαυτό, στιγματίζοντας τη μέχρι σήμερα πορεία σας.
Είναι και κρίμα και ντροπή!
* Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι Δικηγόρος.

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/10219




ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money