Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας κάθε Πέμπτη

Πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας κάθε Πέμπτη Πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Με  σύνθημα «Όλοι για έναν καθαρό Δήμο» και «Η καθαριότητα είναι πολιτισμός», ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας προχώρησε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 σε εθελοντικό καθαρισμό της πόλης της Κάτω Αχαΐας και όλων των κόμβων των εθνικών οδών. Ο καθαρισμός αφορούσε, συγκεκριμένα, στην απομάκρυνση των απορριμμάτων (χαρτιά, μπουκάλια, πλαστικά κ.άλ.) από τις εισόδους της πόλης και τους περιβάλλοντες τα σχολεία χώρους σε μια προσπάθεια αφύπνισης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των δημοτών αλλά και ισχυροποίησης του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης.
Στα σημεία καθαρισμού παρευρέθησαν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του Δήμου και δημότες, οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση προσπάθησαν να δώσουν μια διαφορετική εικόνα στην πόλη.
Με  αφορμή την απήχηση της πρωτοβουλίας αυτής, αλλά και την πραγματική ανάγκη για την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα καθαρό περιβάλλον, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας καθιερώνει την Πέμπτη ως ημέρα εθελοντικού καθαρισμού, με απώτερο στόχο την επέκταση της δράσης αυτής σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Όπως  δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος:
«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εθελοντική καμπάνια για την ανακύκλωση, καθώς έχουν ήδη τοποθετηθεί τρία Press Containers και αναμένονται κάδοι ανακύκλωσης για τα κομβικά σημεία. Απευθυνόμαστε στη συνείδηση του κάθε δημότη για να τον ευαισθητοποιήσουμε, για να τον κάνουμε ενεργό πολίτη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον εαυτό του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money