Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κλειστος ο δημος δυμαιων στις 12 και 13 Σεπτεμβριου

κλειστοί θα παραμείνουν οι Δήμοι της Αχαίας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν και Πανελλήνιας εμβέλειας κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

-Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
-Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών και με το Προεδρείο της Βουλής, στη διάρκεια των οποίων οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα τους ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας.
-Την Πέμπτη στις 13.00 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.
Μεταξύ άλλων η ΚΕΔΕ αναφέρει σε ανακοινωσή της τα εξής:
«Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ, κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού. Επιπλέον οδηγούν τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους»,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money