Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ

Μόλυνση χειμάρρων παρατηρείται στο Χυτα Φλόκα, απο τα υπολείμματα των απορριμάτων.
Σ'ύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αλλά και εργαζομένων, ο βιολογικός καθαρισμός του ΧΥΤΑ Φλόκα έχει σταματήσει την λειτουργία του , μια και ουδεμία εργασία συντήρησης έχει γίνει, με αποτέλεσμα αφενός να κινδυνεύει με καταστροφή ένα έργο πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Αχαίας,  για το οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα, και αφετέρου συντελεί στην δημιουργία μιας απασφαλισμένης οικολογικής βόμβας για την περιοχή.
Ήδη παρατηρούνται μαυρισμένα και αφρισμένα νερά χειμάρρων, και πολύ φοβόμαστε ότι η μόλυνση θα επεκταθεί μέχρι και την παραλία μέσω ρεμάτων και ποταμών.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος του φορέα διαχείρισης φοσδα , αλλά και πλήρως υπεύθυνος για την λειτουργία του χυτα, είναι ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Προτείνουμε να ληφθούν μέτρα και να δοθούν οι πιστώσεις που απαιτούνται ώστε να σωθεί απο την καταστροφή ο βιολογικός του ΧΥΤΑ. Περισσεύουν χρήματα για πανηγύρια και πανηγυράκια αλλά για τα ουσιώδη φαίνεται ότι λείπουν.
Το έργο αυτό δημιουργήθηκε χάρις στο όραμα που είχαν 4 άνθρωποι: Ο Αντώνης Κότσαλης, ο τέως Δήμαρχος Δύμης Διονύσιος Γκοτσούλιας, ο τέως Δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης.Αλεξόπουλος, και του τέως Αντινομάρχη Γεώργιου Αθανασόπουλου.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος ο οποίος ώς Δήμαρχος Μόβρης είχε καταφέρει και διακόψει την λειτουργία του 3 φορές λόγω χρεών του Δήμου του, στον εργολάβο, ας μεριμνήσει (επιτέλους) για την διασωσή του μιας και κλήθηκε να τον διαχειριστεί.

Οι Αχαγιώτες
Το βίντεο προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του κ. Kων.Φλαμή, και προβάλλεται στο dete.gr και στο utube

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money